Автор Гілка: Download.com включає трояни в інсталятори вільних програм  (Прочитано 4404 раз)

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
Повідомлення зі списку розсилання програми Nmap:
«Привіт усім. Я щойно побачив, що Download.Com від C|Net почали додавати до розміщених у них версій Nmap (а також инших вільних програм, як то VLC) встановлювач з трояном, який встановлює підозрілу панель «StartNow», змінює основний пошуковий рушій на Microsoft Bing, а домашню сторінку — на MSN від Microsoft’а [...]».

Згідно з листом, цей встановлювач розпізнається як такий, що містить підозрілі програми (malware) у Panda, McAfee, F-Secure й ин.

Новину взято із slashdot.org.

Ще один приклад того, чому користувачі Gnu/Linux перебувають у безпечнішому становищі, ніж користувачі (особливо — неліцензійних) Windows, які беруть програми будь-звідки, аби тільки не з офіційного сайту розробника через звичку користуватись пірацьким софтом.
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

Відсутній klim

• Графоман
  • дописів: 287
  • The True Lamer. Beware of fakes.
Щось давно нікого не банили по якнайсуворішому 9 пункту. То ж ризикну. Чисто теоретично цікаво як виробникам вдається контролювати час в тріальних програмах?

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Щось давно нікого не банили по якнайсуворішому 9 пункту. То ж ризикну. Чисто теоретично цікаво як виробникам вдається контролювати час в тріальних програмах?
C|Net, здається, не варезить — лише вільний софт або пробники (ну і свого трояна, звісно). Тому і не банили. Особисто я намагаюся з таких сховищ нічого не брати.
З приводу тріальних програм — у Windows вони ховають десь в нетрі реєстру або теки Application Data інформацію про те, скільки пропрацювали. При видаленні програми той ключ залишається. Якщо знати де — можна скидати тріальний період.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній klim

• Графоман
C|Net, здається, не варезить — лише вільний софт або пробники (ну і свого трояна, звісно). Тому і не банили. Особисто я намагаюся з таких сховищ нічого не брати.
З приводу тріальних програм — у Windows вони ховають десь в нетрі реєстру або теки Application Data інформацію про те, скільки пропрацювали. При видаленні програми той ключ залишається. Якщо знати де — можна скидати тріальний період.
Перепрошую за формулювання. Мене цікавить тріал в Лінуксі.

Відсутній piktor

• Видавець
Дуже рідкісна річ, бачив лише один раз одну CAD-систему (здається, VariCAD. Але так як я його поставив, подивився та викинув, то питання тріального періоду не виникало. І не думаю, що він кудись писатиме інформацію про час роботи за межами домівки.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній klim

• Графоман
Власне http://download.bibblelabs.com/b5/. За що його хвалять і як його, бажаючим, купити так і не зрозумів.

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
Власне http://download.bibblelabs.com/b5/. За що його хвалять і як його, бажаючим, купити так і не зрозумів.
достатньо переглянути кілька відео-демонстрацій в розділі features, щоби спокуситися на такий розумний інструмент. щоправда, пересічному фотоаматорові все це потрібно раз на рік, тож шкурка вичинки не вартуватиме… придбати — ймовірно, просто з версії на випробу? цікаво лишень, скільки за нього просять — оцього не знайшов на сайті.
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
До файлика пише (Softmaker Office). Якщо знати, де той файлик...
« Змінено: 2012-01-15 19:32:47 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Дуже рідкісна річ, бачив лише один раз одну CAD-систему (здається, VariCAD. Але так як я його поставив, подивився та викинув, то питання тріального періоду не виникало. І не думаю, що він кудись писатиме інформацію про час роботи за межами домівки.
не рідкісна. зазвичай — тріальний період прив’язується до e-mail-а, на який висилається серійник або ліцензійний файл. валідація серійника відбувається шляхом з’єднання з сервером ліцензій.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
не рідкісна. зазвичай — тріальний період прив’язується до e-mail-а, на який висилається серійник або ліцензійний файл. валідація серійника відбувається шляхом з’єднання з сервером ліцензій.
Не сперечатимуся, але так склалося, що слово "тріал" в мене асоціюється з платформою Windows, бо під Linux зачасту знаходяться безкоштовні програми, які і юзаються постійно.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
ну так, то був не софт «для загального вжитку».

хоча от на Андроїді тріальних прог не бракує. Але там все прив’язується до ґуґлоскриньки.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"