Автор Гілка: Розмови з піратами  (Прочитано 2762 раз)

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
Розмови з піратами
« : 2012-06-27 15:28:28 »
Маю невеличкий форум. де створив опитування, щодо того як виправдовуються ті, хто використовує піратське ПЗ (спеціально запросив "віруючих").

Так от мені відповіли, що це сувора необхідність...
Цитата
Не ліцензійним платним софтом користуватися, звісно, погано. Але в нашій країні, виходячи з рівня доходів, у людей майже немає вибору... Я по можливості стараюсь переходити на безкоштовні аналоги, або користуюсь уже застарілими версіями. Звісно можна купити ноут з ліцензійним віндовсом, але далеко не у всіх на то є гроші. А лінукс - це абсолютно інший світ і більшість людей толком не може розібратися у Віндовс, то що казати про Лінукс.
Є також програми які не мають адекватних безкоштовних аналогів - наприклад Photoshop, а коштує він шалені гроші. Вірніше в тих аналогах ніхто не працює, за їх нікчемністю, тому я полюбому маю працювати у фотошопі, оскільки дизайни мені присилають зроблені саме у фотошопі.

який може бути контр аргумент, щоб не обзивати людину лінивим дурнем?

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Розмови з піратами
« Відповідей #1 : 2012-06-27 16:21:31 »
Цитата
дизайни мені присилають зроблені саме у фотошопі
Я, можливо, нічого не тямлю у дизайні, але навіщо такий дизайн, який працює тільки у фотошопі?

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #2 : 2012-06-27 16:27:29 »
Це дефакто станджарт у фрілансерів - вся графіка у форматі .psd

Off-topic:
якщо не вважатиметься спамом - то ось лінк

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #3 : 2012-06-27 17:55:28 »
Гаразд, а навіщо замовнику той .psd?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #4 : 2012-06-27 18:30:03 »
Цитата
маски шоу.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #5 : 2012-06-27 18:49:18 »
Гаразд, а навіщо замовнику той .psd?

Людина править шаблони для вордпресу, вигляд тих шаблонів негласний правилом є лише в таких форматах, це як doc для документів.

Цитата
маски шоу.

гарний аргумент, але не завжди працює
« Змінено: 2012-06-27 18:49:54 від djalin »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #6 : 2012-06-27 22:56:21 »
Особисто в мене програма без аналогів — ABBYY FineReader. А іще є навпаки — я не знайшов безкоштовного віндового менеджера фотографій, здатного близько тягатися з digiKam+showFoto.
А решта — як кому пощастить. По факту, досі не всі пристрої заводяться під Лінуксом, або заводяться із великим скрипом. Побачена інструкція із запуску "Парус" під Лінукс відбила в мене бажання пропонувати це бухам. Ну і так далі.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #7 : 2012-06-28 13:01:57 »
Цитата
Вірніше в тих аналогах ніхто не працює, за їх нікчемністю, тому я полюбому маю працювати у фотошопі, оскільки дизайни мені присилають зроблені саме у фотошопі. а коштує він шалені гроші...

шалені гроші - то все відмовки.
спитайтесь в цього "вебмастера" скільки коштує його новий смартфон а потім ткніть носом сюди: http://soft.rozetka.com.ua/adobe_illustrator_cs6_16_windows_retail_ukrainian/p221583/

Чомусь толковий работяга-будівельник купляє собі інструмент (перфоратор наприклад) вартістю як місячний заробіток.
Чомусь водій назбирує $6000 і купляє старого буса щоб розвозити воду за 2000грн/міс.
Обидвоє працюють і в холод і в дощ, і знають що саме хороший інструмент дає їм заробити.
А вебмастер мріє про Mac/iPhone і жлобиться купити собі свій інструмент, плаче що 400 баксів то для нього шалено дорого.
Притому що коли замовляєш йому найпростіший сайт-візитівку на джумлі (3-5 днів роботи) - він за такі гроші хіба що посміється тобі в обличчя :)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #8 : 2012-06-28 20:28:29 »
Притому що коли замовляєш йому найпростіший сайт-візитівку на джумлі (3-5 днів роботи) - він за такі гроші хіба що посміється тобі в обличчя :)
А що, найпростіший сайт на джумлі буде в 400 баксів? Оце вони деруть.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
  • дописів: 144
« Відповідей #9 : 2012-06-29 10:11:35 »
Цитата
Тут також можна знайти альтернативу вiд ВПЗ, за такi грошi можна й осилити установку i налаштування.

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #10 : 2012-06-29 12:52:01 »
От лихо, а я візитки роблю просто в html  -й беру грн 100, чи й узагалы тыльки за хостинг/домен  :-[

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
« Відповідей #11 : 2012-07-01 22:14:32 »
От лихо, а я візитки роблю просто в html  -й беру грн 100, чи й узагалы тыльки за хостинг/домен  :-[
Є ще порядні люди на світі. Підтримую.

Щодо PhotoShop і т.д.

Люди забувають про одну важливу річ у справі open-source: якщо НІЧОГО НЕ РОБИТИ, НІЧОГО НЕ БУДЕ. Говорять про open source так, ніби хтось їм щось винен («ми такі бідні, нам не зробили безплатного PhotoShop’a»). Люди не хочуть думати, ЩО ВОНИ, ОСОБИСТО, МОЖУТЬ ЗРОБИТИ для того, щоб мати, чим користуватись замість PhotoShop.

НАПРИКЛАД:
Ви фотостудія. Вам треба щось типу PhotoShop, але ви не хочете платити за нього 3 рази за три машини. Ви можете взяти Gimp, РОЗІБРАТИСЬ ЯК СЛІД, чого вам там СПРАВДІ БРАКУЄ, найняти програмаря, щоб ДОРОБИВ ТЕ, чого справді бракує, і насолоджуватись можливість необмеженого використання продукту, а також з того, що у вас є людина, яка знає цей продукт із середини, та може його для вас удосконалювати. Звісно, для цього вам треба команду не з надресерованих мавп (в суто професійному сенсі), але це вам на користь.

АБО.
Ви студент-фрілансер. Вам треба щось типу PhotoShop, але ви не маєте на нього грошей. Берете Gimp, з’ясовуєте, чого вам там СПРАВДІ БРАКУЄ, йдете на пиво зі своїми друзями-студентами-програмарями, і кажете: «Хлопці, хто з вас візьме на курсову покращення такої-то такої-то штуки в Gimp? Це вас хоч чогось конкретного навчить, ви зможете це потім довести до нормального вигляду та покласти в портфоліо»...

Треба думати дієво, і «менше нити».

Для вебу Gimp’а досить. Якщо вже присилають файли psd, і Gimp усього не відкриває, тоді Wine чи Virtualbox, щоб витягнути потрібні дані з того файлу PSD (моральної дилеми нема, це вони винні, а не ви) (хоча особисто я б просив їх просто вислати JPG, і окремі файли там, де треба. Все одно CSS це далеко не PSD, а надто — в «канонічному й святому» IE). Де написано, що ви мусите використовувати PhotoShop? Де написано, що ви мусите використовувати Windows чи Mac? Це ваша особиста справа, чим ви розв’язуєте завдання, головне, щоб ви розв’язували їх добре.
« Змінено: 2012-07-01 23:05:39 від Yury_Bulka »
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
« Відповідей #12 : 2012-07-01 22:23:04 »
спитайтесь в цього "вебмастера" скільки коштує його новий смартфон а потім ткніть носом сюди: http://soft.rozetka.com.ua/adobe_illustrator_cs6_16_windows_retail_ukrainian/p221583/
...
Золоті слова.
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

Відсутній HetmanNet

• Графоман
  • дописів: 412
  • Fedora, CentOS, RHEL, KDE
« Відповідей #13 : 2012-07-22 01:51:16 »
Ти не єдиний.. :( Теж роблю по методу html5&css3.. і теж мало отримую.. а по можливості задопомогою php роблю можливим генерування різного вигляду під різні пристрої.. а сам фактично нічого не заробляю..
Віддамся на один вечір в хороші дівочі руки.. не дорого, в у.о. .. Якщо сподобається, то залишуся безкоштовно назавжди..