Автор Гілка: Порадьте елекр. книжку  (Прочитано 6359 раз)

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
Допоможіть у виборі:
часто катаюсь до роботи <--> додому, тому маю трохи вільного часу.
захотів дещо вивчити, накачав pdf-ок..
тепер думаю чи би їх читати ... дума може б яку електронну книжку купити.. але яку ?? їх стільки розвелося, що замучився відгуки читати.. та й по функціональності такі різні..
Що я хочу щоб  було:
- форматів по більше: pdf, html (збережені з браузера сторінки, які потім закидуватися мають на книжку), і т.д.
- просте зєднання з компутером: лінукс, вінда.
- багато памяті
- щоб не треба було по 16год заряджувати її
- не величезну, як не як в дорогу мав би її таскати... але кажуть що пдф погано читати на 6 чи 7 дюймах, то правда ???
- ....

Може хто з власного досвіду підкаже, ато купувати наосліп не хочеться ?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Порадьте елекр. книжку
« Відповідей #1 : 2012-06-26 16:27:19 »
Маю Pocketbook 602 (зараз може уже і не купував би  ;) ).

З власного досвіду:

«форматів побільше»: вирішується прошиванням будь-чого, окрім Sony (Kindle і Nook мабуть за ціною будуть кращі, але у цьому плані трохи проблемнішими).
зі з’єднанням проблем не буде за використання будь-якої моделі.
«багато пам’яті» — сумнівна перевага (ви і з 2 ГБ таскатимете з собою стільки, що за рік не перечитаєш)
«щоб не треба було по 16 годин заряджати» — не розумію проблеми... Ви що, з нею спатимете? На ніч поставили заряджатися, і користуйтеся по тому пару тижнів (йдеться не про TFT-фігню за 600 гривень).
«кажуть що пдф погано читати на 6 чи 7 дюймах» — скановане лайно, створене студентом протягом якоїсь вечірки або зроблене нашими любими гуманітаріями з використанням сканера, тонів сірого та FineReader, просто неможливо читати (іноді навіть після обробки неможливо). Сумніваюся, що це проблема пристрою. Якісно зроблені PDF і DJVU навіть на телефоні (2,5 дюймів) непогано читаються. У PDF можна доволі легко підрізати поля перед читанням, тоді розмір сторінки фактично збігатиметься з паперовим навіть на 6 дюймах. Взагалі, звичайно, книжки з ілюстраціями читати можна, але у транспорті я б не радив: вплине на зір. Найкраще читаються суто текстові формати (ті самі HTML, FB2, EPUB, RTF).

З порад:

Якщо дозволяє бюджет і є потреба вводити текст (словники, інтернет), беріть пристрій з сенсорним керуванням. Якщо ні, можете зекономити, беріть без нього: з кнопками можна навіть у тетріс чи шахи з шашками грати, а натискати кнопки збоку приємніше за мацання гладенького екрана.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #2 : 2012-06-26 17:10:32 »
Цитата
«щоб не треба було по 16 годин заряджати» — не розумію проблеми... Ви що, з нею спатимете? На ніч поставили заряджатися, і користуйтеся по тому пару тижнів (йдеться не про TFT-фігню за 600 гривень).
я по 16 годин не сплю ні разу.. боюсь щоб часом не вийшло що не стигатиму заряджати

Цитата
«кажуть що пдф погано читати на 6 чи 7 дюймах» — скановане лайно, створене студентом ...
а що поробите.. наприклад шукав я кілька книжок (зараз них якраз то все почав) і найшов лише пдф.. що ж мені робити.. плюнути на ни і не читати..( хіба купувати в амазонах всяких...)

Цитата
З порад:
кілька конкрених моделей або хача б виробників (від кращого до гіршого) - було б дуже добре,  щоб часом не кукпити " TFT-фігню за 600 гривень"  ;)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #3 : 2012-06-26 17:26:13 »
PDF реально погано читати на 6-ти дюймах, навіть перевернувши у альбомну орієнтацію. З приводу "багато форматів" — Qumo Libro II, сам використовую, читає справді багато — doc/docx/ppt/xls/rtf/pdf/djvu/chm(!)/html/txt/ну і рідні "книжкові" формати, + словник із підтримкою dictd (із StarDict'a всі словники вкинув туди) + клавіатура.
Так я її обирав:
http://thepiktor.livejournal.com/44893.html
Так я їй радів:
http://thepiktor.livejournal.com/45168.html
Так я наступав на граблі:
http://thepiktor.livejournal.com/47984.html
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #4 : 2012-06-26 18:35:20 »
У мене Nook Touch. З коробки підтримує лише epub і pdf, взагалі-то там є прихований браузер, тобто можливо воно й html могло би читати. Але в чому цікавість — там андроїд, його можна рутнути і поставити з маркета в’ювери для всього іншого.
Вбудована читалка вельми зручна, тому зараз я замість того, щоб користуватися fbreader'ом, до якого звик на азбуці просто конвертую книжки calibr'ом. Вміє масштабувати шрифт у нормальних pdf (окрім окремих випадків — таблиці та зміст у мануалі nut у мене не захотіли масштабуватися).
Недоліки:
* потребує реєстрації (тобто потрібне одне підключення до інтернету через wi-fi).
* з коробки нема обкладинки, те що у нас є — занадто громіздке.
* з коробки йде американська зарядка, але оскільки заряджається від usb, це не критично.
* доволі велика, у карман куртки, як азбуку, не покладеш.
* аппи з маркету іноді не дуже добре працюють.
* тугі хардварні кнопки (які непотрібні, бо є сенсорний екран).
Все інше — переваги :)

До цього була Азбука 516. Вона мені також дуже подобалася — компактна, легка, зручна. Заряджалася години 4, може менше. Недоліки: у порівнянні з nook — сірий екран (першого покоління), незручно користуватися словником (але з цим нічого не зробиш, бо там немає сенсорного екрану), треба трохи повозитися з прошивками, щоб підібрати щось свіже, що буде працювати. PDF читати було дійсно незручно.
« Змінено: 2012-06-26 18:49:06 від ISBear »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #5 : 2012-06-26 20:21:56 »
Я б порадив Nook Color (в мене самого Nook Tablet), якщо бюджет дозволяє. Його тре буде прошити, напр. CM72, але після цього на ньому можна не тільки читати, це буде повноцінний мобільний пристрій. Розмір і якість екрану дозволяє читати навіть не дуже якісно зроблені pdf.
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
  • дописів: 144
« Відповідей #6 : 2012-06-26 22:49:26 »
Цитата
можна не тільки читати, це буде повноцінний мобільний пристрій
може в такому разi простiше буде купити планшет?
Нуки непоганi, правда я десь читав, що в нових залоченi загрузчики.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #7 : 2012-06-26 23:04:02 »
Якщо хочете високу автономність і не критично мультимедіа, то тільки читалки на e-ink — акумулятор дозволяє перечитати декілька книжок від однієї підзарядки.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

idontremember

• Гість
« Відповідей #8 : 2012-06-27 03:15:16 »
Є така ЄДИНА НА УВЕСЬ ТИРНЕТ книга:

Всі інші клони містять тільки 25 перших сторінок (або навіть менше, ніж 25) - rar-архів 1.13 mb та у pdf - 5 з чимось mb.
---
1 - Чому повного тексту ніде неіснує, окрім наведеного вище послання?

2 - Як стягнути, зберегти книгу?
---
Сторінки можна зберігати як swf-обєкти, але читати не дуже зручно :( . Перескріншотити всі сторінки з сайту можна, але не хочеться потім їх руками редагувати та робити pdf.
---
Написав тут тому, що не хо створювати окремий топік.
---
А кіно так ніхто і не знайшов  :( >:(

« Змінено: 2012-06-27 03:24:45 від idontremember »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #9 : 2012-06-27 16:41:22 »
Цитата
можна не тільки читати, це буде повноцінний мобільний пристрій
може в такому разi простiше буде купити планшет?
Нуки непоганi, правда я десь читав, що в нових залоченi загрузчики.
прошитий nook color — це фактично планшет, а якщо купувати скажімо «справжній планшет», як от gaxay tab, то буде вдвічі дорожче
завантажувач в nook color незаблокований, тож все ставиться на ура, в nook table заблокований, але там вже обійшли цю проблему
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #10 : 2012-06-27 18:33:24 »
Якщо хочете високу автономність і не критично мультимедіа, то тільки читалки на e-ink — акумулятор дозволяє перечитати декілька книжок від однієї підзарядки.
до чого тут автономність? Фанатів, які їдуть в Ґорґани на два тижні, і там читають книжки в pdf-і, є небагато.

е-інк крутий тим, що це єдиний екран, який за властивостями близький до паперу. однак, читалок нормального розміру (себто А4) немає поки шо :(

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #11 : 2012-06-27 22:59:24 »
до чого тут автономність? Фанатів, які їдуть в Ґорґани на два тижні, і там читають книжки в pdf-і, є небагато.
Не треба впадати в крайнощі. Навіть якщо ви нікуди далеко не їдете, підзаряджати пристрій раз у два-три дні і раз у два-три тижні — теж різниця.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #12 : 2012-06-27 23:13:32 »
Не треба впадати в крайнощі. Навіть якщо ви нікуди далеко не їдете, підзаряджати пристрій раз у два-три дні і раз у два-три тижні — теж різниця.
ну так, просто це не є найважливіший параметр для читалки книжок. якби e-ink треба було заряджати раз на день, він би все одно був без конкуренції. зрештою, що там зараз із кольоровими e-inkaми?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #13 : 2012-06-28 20:25:25 »
Ну, я можу взагалі не вимикати пристрій, тобто, не чекати, доки він завантажиться — чи просто мені треба щось на екрані тривалий час.
зрештою, що там зараз із кольоровими e-inkaми?
Ще не бачив у нас в продажу.
« Змінено: 2012-06-28 20:25:43 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній olegk

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
« Відповідей #14 : 2012-07-03 09:36:42 »
Я собі купиі Amazone Kindle 3 (4-ї тоді ще не було). І дуже задоволеній.
1) якість екрану
2) зручний словник, англійсько - англійський, але може бути підключений і інший. Мені показали російсько-англійський, як хто бачив ураїнсько-англійський - то підкажіть.
3) pdf , якщо він таки текстовий, а не картинками конвертується в mobi за допомогою Calibre http://calibre-ebook.com/