Та фігня якась.не вимагати версії PHP, вищої за 5.2оце вже вбило.
Повинна бути швидка, не витрачати ресурси на вітер; - тут тільки самописне рішення годиться.
Можливість створення кількамовних сайтів та зберігати кілька сайтів на одному рушії (зі спільними користувачами, базою даних, і т.д.). - тільки самописне.
Але Друпал як і Модекс - це не cms - це cmf!
спробуйте друпал. Я думаю більшість критеріїв задовольнить
Кожна жаба своє болото похвалить — я живу на Drupal. З приводу API-шної гілки ваших критеріїв не знаю, все інше буде задовольняти. Багатомовні сайти є, українська локалізація є + можливість її правити прямо в адмінці. Є декілька шаблонізаторів для тем оформлення. Мультисайтове встановлення я подужав з наскоку — враховуючи, що я не любитель читати багато мануалів і робити щось складне — це просто.З приводу легкості — Drupal "із коробки" не перевантажений багатьма модулями (порівнюючи із Joomla), тому працює швиденько. Якщо не зловживати із довстановленням додаткових — так і працюватиме.З приводу "просить FTP" — здається, є така опція при встановленні, але воно не обов’язкове. Якщо ви ставили модуль і попросило FTP — може то модуль такий (до речі, що за модуль?)