Автор Гілка: Книжки  (Прочитано 19582 раз)

Відсутній qukllii

• Новачок
  • *
  • дописів: 18
Re: Книжки
« Відповідей #30 : 2010-11-19 14:03:43 »
Які книжки читає...
---
Зараз ніяких. Взагалі ніяких. Навіть специфічної літератури давно в руки не брав, хоча ось біля мене, на відстані протягнутої руки цілий склад спецлітератури. Пилюки там зібралося... :-[ ::).
Що запамятав (полюбив, дуже сподобалось) - "Когда время сошло с ума" - збірка фантастики. Булгаков "Морфій". Був я студентом, був в гостях, і випадково взяв до рук важкучу книгу Булгакова. І не встав зі стільчика\ккрісла поки не дочитав до кінця. Мене цей твір більш налякав, чим сподобався.
---
Ну ще багато чого читав, коли ходив до школи, але все НЕ по шкільній програмі. Деякий час тому намагався почитати щось про "час\время". Але я не навиджу лупити беньки в монітор. Вчрора\позавчора випадково натрапив на відгуки про твір "Шелк" - десь в закладках забукмакав. Коли читав відгуки - навіть заплакав. Хочу почитати.
---
Давненько прочитав декілька творів Айзека. Потім пригадав, що я і раніше їх читав.
---
Про переклади: Купив собі (дуже давно) Алісу в країні чудес українською мовою. ДУЖЕ не сподобалось. Я вважаю, що перекладач тільки зіпсував твір. Книжка видавництва Абабагаламага. Хочу придбати Алісу, але російською.
---
Іще памятаю, що в 2002-2003 р. випадково у себе вдома знайшов "Снежная королева". Щоб ви думали...? На послідніх абзацах я ... я ... я плакав  :'(.
---
А ну іще я ч...  :-X Зараз я взагалі то більш дивлюся кіно. Фільми над якими можна розімяти Мосок: Мост - короткометражний (2003р), Париж я люблю тебя - (ціла серія (2 години) із 18 короткометражних фільмів), Моя жизнь без меня, Осень в НюЙорке, ну і таке інше що більш підходить плаксивим дівчатам. Але я не дівчинка!!!
---
Думаю написав достатньо?
« Змінено: 2010-11-19 14:06:19 від qukllii »

Відсутній Tarasyk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 68
« Відповідей #31 : 2010-12-11 10:02:18 »
Джек Лондон, особливо "Морський Вовк"(3 рази читав), реалізм, Агата Крісті(люблю хороші детективи).

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #32 : 2011-03-11 14:14:02 »
Вирішив прочитати «Залишенець. Чорний ворон». Рекомендую.
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #33 : 2011-03-11 21:27:48 »
Ліна Костенко "Записки українського самашедшого". Головний герой - програміст.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #34 : 2011-03-12 09:01:20 »
Ліна Костенко "Записки українського самашедшого". Головний герой - програміст.
також читаю… не тому що цікаво, а лишень щоби бути в контексті. пара поправочок: а) головний герой — не герой, і б) не програміст =)
« Змінено: 2011-03-12 09:01:58 від tivasyk »
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній Олександр Барановський

• Графоман
  • дописів: 366
« Відповідей #35 : 2011-03-14 22:25:37 »
Вирішив прочитати «Залишенець. Чорний ворон». Рекомендую.
А недавній шкандаль із Шевченківською премією, здається мені, Шкляру тільки на користь пішов. Он скільки про його книгу говорили! :-)
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.
Станіслав М. Улям, «Пригоди математика»

Відсутній modeus

• Графоман
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #36 : 2011-03-15 08:14:49 »
Цитата
А недавній шкандаль із Шевченківською премією, здається мені, Шкляру тільки на користь пішов. Он скільки про його книгу говорили! :-)
Саме тому я про неї й почув ;)

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #37 : 2011-03-16 17:49:58 »
Цитата
наступна в черзі після «записок» костенко… бісів контекст =)
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

• Графоман
« Відповідей #38 : 2011-03-21 17:26:51 »
Цитата
Мав рацію tivasyk: треба розповідати, чому і за що. Бо коли я згадав цю книгу, але не сказав, що там є убійства руссскіх младєнцев і сіські, то ніхто й не зацікавився ;-)

Тому, як дочитаєте, поділіться враженнями, будь ласка.
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.

Відсутній modeus

• Графоман
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #39 : 2011-03-21 19:13:33 »
Цитата
Мав рацію tivasyk: треба розповідати, чому і за що.
Воістину. Соромно казати, але без опису тематики книги, я ваш допис абсолютно проґавив.  :-[
Цитата
Тому, як дочитаєте, поділіться враженнями, будь ласка.
Проблема в тому, що тут не схвалюються розмови щодо політики, тому мені доведеться промовчати  :) Скажу лише, що книжка сподобалася - одна з найкращих, що читав останнім часом. А зрада, чвари та байдужість як бачимо - споконвіку були одними з головних проблем.

З. І. А "Lux Perpetua" Ви так і не прочитали?
« Змінено: 2011-03-21 19:16:30 від modeus »

• Графоман
« Відповідей #40 : 2011-03-21 22:52:40 »
Цитата
Мав рацію tivasyk: треба розповідати, чому і за що.
Воістину. Соромно казати, але без опису тематики книги, я ваш допис абсолютно проґавив.  :-[
Тоді треба порекламувати ще й «Вишневі ночі», які я там згадував :-) Це зовсім не така книга, як «Чорний ворон». Але по-своєму цікава. Якось пізніше...

Проблема в тому, що тут не схвалюються розмови щодо політики, тому мені доведеться промовчати  :) Скажу лише, що книжка сподобалася - одна з найкращих, що читав останнім часом. А зрада, чвари та байдужість як бачимо - споконвіку були одними з головних проблем.
Вся ця гілка вже є офтопик, але ж це Балачки. Мені не про політику йдеться, мене мало цікавить, чи є там ксенофобія і куди дивиться прогресивна громадськість. :-) Цікавлять Ваші враження.

Але основну ідею я побачив іншу. Спробую розповісти про свої враження, уникаючи розкриття сюжету і оминаючи флеймонебезпечні питання.

Книга читається легко, захоплює, читання дарує задоволення. Як на мою думку, це добрий пригодницький роман, доступний усім. Цілком можна у школі вивчати. Ну, якщо ми читаємо, скажімо, Миколу Гоголя чи Джека Лондона, то чому не Василя Шкляра? Тут є небезпека, таємниця, несподіванка, містика, любов, відповідальність за свої вчинки, зрада... Чудово!

Основна ідея, як на мене, — це те, що «наші» у запеклій боротьбі перемогли «ненаших». Не якийсь плач про те, які ми нещасні, усі нас б'ють... Навпаки, ми круті, модні... І всипали перцю ворогам. Те, що воювали ми з нашими сусідами, немає ніякого значення. А з ким ще можна воювати, як не з сусідами :-) І так, я вважаю, що ми перемогли тоді. Так, окупанти задавили холодноярців. Але це був програш битви. А війну вони (і ми) виграли. За що боролися хлопці з Холодного Яру? За Українську державу! Ми таку маємо, отже, ми перемогли. Звичайно, якби не зради, чвари та байдужість, то події розвивалися б якось по-іншому. Тому про це теж треба пам'ятати. Це наша історія, і вона не є кращою чи гіршою, ніж в інших народів. Вона просто є. Нам є чим пишатися і є про що пам'ятати.

Для мене ця книга була відкриттям. Я мало знав про Холодний Яр, незважаючи на те, що є й документальні книги про це, і фільми, виявляється. А тут ось художня книга, ще й так легко читається.

Можливо, книга має якісь вади. Читав різні відгуки літературознавців: і шедевр, і писанина. Але то нехай літературознавці сперечаються. Я в тому не розуміюся. Я читач. І як читач я задоволений.

З. І. А "Lux Perpetua" Ви так і не прочитали?
Ще ні.

Відсутній modeus

• Графоман
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #41 : 2011-09-26 18:05:39 »
Почав читати Холодний Яр Юрія Горліс-Горського. Дуже рекомендую. Особливо Олександру Барановському.

• Графоман
« Відповідей #42 : 2011-09-26 23:48:12 »
Почав читати Холодний Яр Юрія Горліс-Горського. Дуже рекомендую. Особливо Олександру Барановському.
Дуже дякую. Я вже! :-) Майже прочитав. Мені залишився тільки допоміжний матеріал: біографічні довідки, документи, світлини.

Звісно, приєднуюся до рекомендацій. Це книга, яку варто прочитати.

Відсутній xuser13

• Графоман
  • дописів: 488
« Відповідей #43 : 2012-07-23 13:43:54 »
А хтось взагалі бачив перекладений на українську цикл про відьмака (починаючи із "Меч предназначения")? А то після двох перших книг про Рейневана українською мовою (випадково натрапив на них у місцевій бібліотеці) читати про відьмака російською не особливо… приємно.
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?

Відсутній Host

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
« Відповідей #44 : 2012-08-08 13:47:25 »
Ігор Каганець "Арійський стандарт" ;
М. Грушевський "Ілюстрована Ілюстрована історія України" ;
Степан Рудницький "Чому ми хочемо самостійної України" ;
Володимир Січинський "Чужинці про Україну" ;
Михайло Відейко "Шляхи Трипільського світу" ;
Олександр Ільченко "Козацькому роду нема переводу" ;
Оксана Крижницька "Таємні організації: Масонський рух в Україні" ;
Василь Шкляр "Залишенець. Чорний ворон" ;
Сергій Сегеда "Гетьманські могили" ;
Володимир Пилат "Бойовий гопак" ;
Тарас Каляндрук "Загадки козацьких характерників".
Джузеппе Томазеллі "Інтерв'ю з демоном".
« Змінено: 2012-08-08 13:56:08 від Host »