Я так розумію, що ліцензувати нічого не потрібно.
В Україні використання Wi-Fi без дозволу Українського державного центру радіочастот можливо лише в разі використання точки доступу із стандартною всенаправленою антеною (<6 Дб, потужність сигналу ≤ 100 мВт на 2.4 ГГц і ≤ 200 мВт на 5 ГГц) для внутрішніх (використання усередині приміщення) потреб організації (Рішення Національної комісії з регулювання зв'язку України № 914 від 2007.09.06). В разі сигналу більшої потужності або надання послуг доступу в Інтернет, або до яких-небудь ресурсів, необхідно реєструвати передавач і отримати ліцензію УДЦР.
Доречі, десь є перелік того обладнання, яке дозволено використовувати. Там є в т.ч. обладнання Wi-Fi (роутери та точки доступу). Щоб не мати проблем, то краще купити саме таке обладнання.
Взагалі є радіо-частот нагляд (http://www.ucrf.gov.ua/), він визначає перелік обладнання що потребує і не потребує реєстрації..
Але-ж по домах та офісах користуються скрізь цим.
...що зовсім не означає, що це законно, і що в разі потреби за це не почнуть штрафувати
Цитата: noddeat від 2013-01-18 21:30:43...що зовсім не означає, що це законно, і що в разі потреби за це не почнуть штрафувати Якби мали штрафувати, то уже штрафували, хоча-б підприємства. Якщо можна десь когось оштрафувати, то у нас не упустять такої можливості. А зробити, щоб сигнал поширювався строго всередину периметру приміщення теж не вийде — на вулиці буде ловитися хоч трохи. Я сусіда через вулицю і три стіни бачу.
Цікаво, чи є «заміною» використання некомплектної антени від того ж виробника та призначеної для модернізації мого пристрою?