Автор Гілка: Залізяччя  (Прочитано 10042 раз)

Відсутній tarasian666

• Графоман
  • дописів: 464
  • нульовий біт це також біт
Re: Залізяччя
« Відповідей #15 : 2013-02-02 11:04:17 »
ну по перше це частота 1го ядра, по друге амд любить перебільшувати в назвах " 4000+" це може бути далеко не 2*2000 (здається реальна частота цього каменю 2100 MHz але такі проци легко піддаються розгону), по третє треба перевірити настройки в біосі
Kernel alive - куди поділи цю "фразу" в новому ядрі?

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
  • дописів: 144
« Відповідей #16 : 2013-02-02 17:04:01 »
Цитата
---
Незн., мабуть вже завтра отримаю:
Off-topic:
-Процессор AMD Athlon 64 x2 4000+ (2 ядра, частота 2,1GHz)
-Материнская плата ASUS M2N-E (Socket AM2,8-канальный звук, до 8Гб оперативки DDR2, Гигабит Lan)
-Память 1Гб DDR2 800Mhz (До 8Гб мах.)
-Видеокарта nVidia GeForce 8600GTS (512Мб, 128-bit)
-Винчестер 250Гб Seagate barracuda 7200rpm
-DVD-RW/+RW Sony NEC
За 1k підозріло дешево.

Відсутній tarasian666

• Графоман
« Відповідей #17 : 2013-02-04 10:55:03 »
Цитата
---
Незн., мабуть вже завтра отримаю:
Off-topic:
-Процессор AMD Athlon 64 x2 4000+ (2 ядра, частота 2,1GHz)
-Материнская плата ASUS M2N-E (Socket AM2,8-канальный звук, до 8Гб оперативки DDR2, Гигабит Lan)
-Память 1Гб DDR2 800Mhz (До 8Гб мах.)
-Видеокарта nVidia GeForce 8600GTS (512Мб, 128-bit)
-Винчестер 250Гб Seagate barracuda 7200rpm
-DVD-RW/+RW Sony NEC
За 1k підозріло дешево.
я б і стільки не дав ) пару років назад мені майже таке ж залізяччя дісталось приблизно за ту ж ціну, ну вийшло трохи більше бо 2гб озп і атлон 6000+ (2х3.1Ггц), не б/в, це був типу розпродаж покладів складу

r00t x

• Гість
« Відповідей #18 : 2013-02-07 12:01:21 »
Цитата
За 1k підозріло дешево.

Все чудово працює. Тільки продаватєль переплутав розєм сата. Замість сата2 було втикнуто в сата4.

І для CD невистачило живлення.

Проблема в тому, що грь0баний арч нехоче ставись. І на тій платі, що бекнула, і на тій платі що мені Сєргєй Пітровіч поставив... І навіть на Асусі (теперішньому) нехоче коректно завантажуватись для початку встановлення.

Я спочатку думав, що то у мене ш0зь з диском, але спробувавши на платі Пітровича (з тим самим жорстким диском) знову помилки видає  >:(.

ВАЖЛИВО!: Я пробував ставити арч із листопадного (чи грудневого?) та січневого зрізу. На теперішній платі матюкається - помилки схожі.

І хйзн, що робити?  :-/

А оту плату від Пітровича я вже продав. Виявилось що там проц може працювати аж на 1,5 Ггц. Виходить так що я сам себе одурив  ;D, але не жалкую з цього приводу. Бо зараз маю систему придатну до використання 4кедів. І я навіть уявити не можу як там буде літатати поіксований миш  :D.

idontremember

• Гість
« Відповідей #19 : 2013-02-07 12:17:03 »
Проблема в тому, що грь0баний арч нехоче ставись. І на тій платі, що бекнула,
АЛЕ... Там працював! арч з вересневого зрізу. Шо за система з такими сюрпризами - ппц якийсь!

ну по перше це частота 1го ядра,
по друге амд любить перебільшувати в назвах " 4000+" це може бути далеко не 2*2000 (здається реальна частота цього каменю 2100 MHz але такі проци легко піддаються розгону),
по третє треба перевірити настройки в біосі
1  :) ага
2 от саме тому у мене і виникають проблеми з залізяччям (мова не тільки про амд)
3 взагалі то я розганяв проци НЕ мудрувавши з живленням. в налаштуваннях біос є спеціальні параметри: cpu ... щось. Можливо ото воно автоматично збільшує живлення на процесор?
3.1 А як можна... е-е-е..., тобто які опції біос, повязані з живленням, впливають на швидкодію системи (в даному випадку - швидкодію процесора).??? Бо там є налаштування, що дозволяють змінювати напругу на мат.плату, та іще на щось.

Мізків трішки пізніше додам. Коли займусь малюванням. Чи є в когось із вас ДДР2 на 1 або 2 Гб?
а-а-а, ось ще дописую: Два підключені монітори краще 8-) ніж один.
---
мабуть знову хтось буде  [smiley=sputum.gif] з приводу віндовських скріншотів.
« Змінено: 2013-02-07 12:28:23 від idontremember »

Відсутній tarasian666

• Графоман
« Відповідей #20 : 2013-02-07 14:27:15 »
живлення тут ні до чого, тут основне частота шини, досить часто материнська плата не вірно розпізнає яку частоту потрібно поставити, в мене таке було колись то поки не оновив біос - вибирав вручну частоту шини

Цитата
Все чудово працює. Тільки продаватєль переплутав розєм сата. Замість сата2 було втикнуто в сата4.
здається нема різниці що куди втикнуто, в мене один диск втикнутий в сата1 другий в сата2 проте перший в системі як sdb а другий як sda
порядок завантаження виставляється в біосі, а найменуванням (не UUID) займається ОС наскільки мені відомо

Цитата
Чи є в когось із вас ДДР2 на 1 або 2 Гб?
в мене було 2 планки по 1гб, одну вже подарив, а другу віддати нажаль не можу, бо ще іноді потрібне те залізяччя

idontremember

• Гість
« Відповідей #21 : 2013-02-07 15:40:58 »
живлення тут ні до чого, тут основне частота шини, досить часто материнська плата не вірно розпізнає яку частоту потрібно поставити, в мене таке було колись то поки не оновив біос - вибирав вручну частоту шини

Трішки розігнав. На малюнку дивіться. Біос не фоткав. Хто сказав що амд добре розганяються? Отой Селерон на 1,8 Ггц працював у мене на 3,2 Ггц чи 3,02 Ггц. А цей АМД тільки до 2,71 Ггц розганяється.

Якщо значення СРU Fraqurency виставити більше, то воно не хоче вмикатись. З колишнім компом мені доводилось витягувати та знову вставляти батарейку цмос, а в цьому обходиться без такого.

Взагалі-то я  не бачу сенсу розганяти машину - бо і так все чудово літає. Швидкодія дійсно збільшується - помітно неозброєним оком, без лінійок та циркулів.  :) - але наівішо?

А щодо живлення то якщо підбирати-підбирати то можна збіольшити частоту обміну бітиків :) між памятю та мат платою (чи в самій мікросхемі  памяті(?)). Тільки шо пробував - Еверест пише, що збільшилось. Скріншотів не робив, бо то не дуже важливо.
Частота збільшується на якісь сотні Мбіт - нема ніякого сенсу займатися таким "загоном заліза".

здається нема різниці що куди втикнуто, в мене один диск втикнутий в сата1 другий в сата2 проте перший в системі як sdb а другий як sda
порядок завантаження виставляється в біосі, а найменуванням (не UUID) займається ОС наскільки мені відомо
Ну я іще не знаю як воно із сатами в Лінуксі. Довбаний арч не хоче завантажуватись для початку встановлення  :(

:) Так ви праві! То тільки здається., АЛЕ я не впевнений! Справа в тім що на моїй платі 6 гнізд для сата а диск САТА2,... і до мене щойно дійшло, що в ті гнізда можуть втикатись диски З ІНТЕРФЕЙСАМИ сата1, сата2, сата3, сата4.... А я чомусь подумав що якщо диск сата2, то він повинен був підключатись до гнізда САТА2. А було підключено до гнізда сата4 і диска не було видно в біос! От у чому справа. Значить гніздо сата4 не працює. (!?) Ну так шо ж поробиш - комп то не новенький.

мене було 2 планки по 1гб, одну вже подарив, а другу віддати нажаль не можу, бо ще іноді потрібне те залізяччя
1 Гб то мало. Я зрозумів

Відсутній tarasian666

• Графоман
« Відповідей #22 : 2013-02-07 16:04:37 »
Цитата
Хто сказав що амд добре розганяються? Отой Селерон на 1,8 Ггц працював у мене на 3,2 Ггц чи 3,02 Ггц. А цей АМД тільки до 2,71 Ггц розганяється.
ну якщо брати старі сімейства то так, селерон краще розганявся ніж дюрон )
можливо я помиляюся але потім ця картина дещо змінилась, раніше я свій дюрон 750 міг максимум розігнати до 765 ) а коли мені попався семпрон з частотою 1.6ггц, а я його до 2ггц розігнав, хоча кажуть реально майже до 2.4ггц розігнати  то в порівнянні з дюроном я був вражений )