Автор Гілка: Ubuntu 12.04 & Unity  (Прочитано 2738 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Ubuntu 12.04 & Unity
« : 2013-03-01 23:33:34 »
Внаслідок тривалого користування Debian я зрозумів, що маю потребу у простій в налаштуваннях системі для простої роботи — інтернет + інколи робота з документами + медіа. Власне, привід змінити знайшовся — після виходу із ладу ноутбука дістав із загашника старенького системника, куди вкинув перше, що знайшлося під рукою — Ubuntu 12.04 з Unity. В інтернеті інколи лаяли нові релізи Убунти, більше лаяли Юніті, тому я схотів мати власні враження і встановив усе це.
Виявилося, не такий страшний чорт як його малюють. Тобто, цей чорт зовсім не страшний. Не без недоліків, звісно, але мені цілком підійшло. Так, панелька зліва не рухається, але на широкому моніторі то не заважає. А головне — система створює враження цілісного продукту, де все підібране і підігнане одне до одного і не потребує якихось налаштувань зі сторони користувача. Особливо відчувається контраст після Debian.
Власне, тема в балачках, так як технічого питання тут немає — так, цікаво почути інші думки з цього приводу.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Ubuntu 12.04 & Unity
« Відповідей #1 : 2013-03-01 23:39:35 »
це як MacOS — тобі воно або подобається, і ти юзаєш, або не подобається і... не юзаєш, бо підлаштувати під себе неможливо. Подобається мені там пошук: над цим добре попрацювали. Не подобається, еее, все інше. Тому лишаюсь наразі на Fallback GNOME.

те, що панелька не рухається, це ще дрібниця. а от неможливість поставити там десять віртуальних стільниць із перемиканням одним кліком миші — це критично.
« Змінено: 2013-03-01 23:41:21 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #2 : 2013-03-02 23:22:00 »
Стоїть хубунту, якось мені мишка більше до душі.

Off-topic:
а в дебіані які варіанти встановлення програм? є щось схоже до убунтівського центру?

r00t x

• Гість
« Відповідей #3 : 2013-03-02 23:46:47 »
... неможливість поставити там десять віртуальних стільниць із перемиканням одним кліком миші — це критично.
:o де таке є? І чи дійсно воно є? А для чого аж 10?

Відсутній xuser13

• Графоман
  • дописів: 488
« Відповідей #4 : 2013-03-03 01:26:21 »
Пошук це добре, але в мене склалося враження як від GNOME 3, але ще більш вбогого і зі ще більшим закосом під Mac OS. Я щиро не розумію для чого все так спрощувати і водночас позбавляти можливості щось налаштувати? Я зараз пишу і про GNOME 3 & Unity. Для якихось сферичних в вакуумі домогосподарок? Хіба Лінаксом користуюється ще хтось крім девіантних отщепенцев? Ну і з цими домгосподарками, що не так? Ну з’явилися б в Nautilus декілька можливостей, наприклад, фільтр, групування файлів при перегляді, більше налаштувань в діалозі ститсення файалів etc. І щоб було? Комусь би стало гірше? І чому в тому ж GNOME 3 зробили перегляд ескізів вікон, і їхнє збільшення/зменшення, але не додали можливості редагувати pdf файли, чи, наприклад, не реалізували можливості поставити процес копіювання/переносу файлів на паузу?
« Змінено: 2013-03-03 01:28:33 від xuser13 »
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?

Відсутній bosyi

• Новачок
  • *
  • дописів: 20
« Відповідей #5 : 2013-03-03 09:52:08 »
Наразі користуюся Ubuntu 13.04 з Юніті. Мене все влаштовує з точки зору користувацького інтерфейсу. Для себе зрозумів, що коли панелька зліва не ховається навіть зручно - ти точно знаєш куди цілитися підводячи мишку.
Відносно 10 роб. столів і можливості переключати їх одним кліком мишки, 10 встановити точно можна, а от перемикати двома кліками..

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #6 : 2013-03-03 12:57:15 »
Off-topic:
а в дебіані які варіанти встановлення програм? є щось схоже до убунтівського центру?
Є synaptiks, також у Debian Wheezy виявив саме убунтівський центр, яким і користувався.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.