Автор Гілка: Погода, настрій, капуста, королі  (Прочитано 39684 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Погода, настрій, капуста, королі
« Відповідей #60 : 2012-11-18 11:35:59 »
Страждаючи від приступу лінощів, наштовхнувся на ось цю  картинку http://netrunner-mag.com/wp-content/uploads/2012/11/kde-vs-gnome-media-player-dragon-small.png з якимсь кролем-мутантом. Схожа істота зображена на аватарці одного з учасників LOU. Власне питання: що це за мультик?
http://www.bigbuckbunny.org/

Вільний мультик про кролика-мутанта.  ;)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #61 : 2012-11-18 18:58:44 »
Ги. У мене той учасник ЛОУ досі в телефоні та джаббері підписаний як Big Buck Bunny.  :)
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній xuser13

• Графоман
  • дописів: 488
« Відповідей #62 : 2012-11-28 21:20:49 »
А що це таке? Сьогодні вискочила якась табличка про спробу атаки чи щось таке.Коротше, чогось воно запанікувало.  Дистрибутив Mageia 2
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #63 : 2012-11-28 21:24:59 »
Цікаво, а коли в Лінуксі почнуть вискакувати повідомлення про віруси на вставленій флешці?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #64 : 2012-11-28 22:01:57 »
А що це таке? Сьогодні вискочила якась табличка про спробу атаки чи щось таке.Коротше, чогось воно запанікувало.  Дистрибутив Mageia 2
У когось запущено якусь зі служб пошуку обладнання у мережі Windows або якийсь вірус намагається розмножитися. Воно не панікує: у найгіршому випадку просто додайте до чорного списку і забудьте про цей напад.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

r00t x

• Гість
« Відповідей #65 : 2012-11-29 09:58:38 »
хм-м... а раніше нічого ніколи не вискакувало?

Я думаю що то просто ваша система так реагує на сканування портів. Нічого страшного в цьому нема. Кожної секунди  таке відбувається з кожним компом підтикнутим до інтернету.

Питання: чому ви раніще не бачили того віконечка з попередженням???

Відсутній xuser13

• Графоман
« Відповідей #66 : 2013-01-01 21:59:09 »
Цікавить наскільки ризикованим є використання неліцензійних копій ОС Windows. Допустим є якась контора яка має локальну мережу з десятка ПК на яких встановлено піратську копію Windows, Windows сервер… і що? Наскільки висока імовірність появи державного інспектора з питань інтелектуальної власності? Я маю на увазі наскільки вся движуха активна, особливо в якомусь невеликому СМТ чи всім до лампочки?

Відсутній HetmanNet

• Графоман
  • дописів: 412
  • Fedora, CentOS, RHEL, KDE
« Відповідей #67 : 2013-01-01 22:53:05 »
хм-м... а раніше нічого ніколи не вискакувало?

Я думаю що то просто ваша система так реагує на сканування портів. Нічого страшного в цьому нема. Кожної секунди  таке відбувається з кожним компом підтикнутим до інтернету.

Питання: чому ви раніще не бачили того віконечка з попередженням???

Він його не бачив, бо воно реагує лише на підозріле сканування портів, зазвичай програми сканують певні порти, а при простому переборі послідовно чи випадковим чином спрацьовує ця цяцька, таку мав на Mandriva, тому знав всіх куцхакерів, що шукали якісь вразливості чи ледащ що шукали загальнодоступні теки :P
В чорний список і не пар мізки :)
« Змінено: 2013-01-01 22:53:25 від HetmanNet »
Віддамся на один вечір в хороші дівочі руки.. не дорого, в у.о. .. Якщо сподобається, то залишуся безкоштовно назавжди..

Відсутній xuser13

• Графоман
« Відповідей #68 : 2013-01-29 01:17:39 »
Є в когось альтернативна типова тема для LOU? Я зараз маю на увазі http://userstyles.org/ і розширення Stylish для Firefoxю

Відсутній HetmanNet

• Графоман
« Відповідей #69 : 2013-01-29 03:27:01 »
Цікавить наскільки ризикованим є використання неліцензійних копій ОС Windows. Допустим є якась контора яка має локальну мережу з десятка ПК на яких встановлено піратську копію Windows, Windows сервер… і що? Наскільки висока імовірність появи державного інспектора з питань інтелектуальної власності? Я маю на увазі наскільки вся движуха активна, особливо в якомусь невеликому СМТ чи всім до лампочки?
Загалом, як таких інспекторів з питань інтелектуальної власності є лише шістнадцять на всю Україну, тож розчарую - вони не проводять рейди по дрібним фірмах, а лише підтверджують їх результати і надають експертні оцінки, а ось рейдами займаються певні люди в податковій та КРУ. Та й загалом то на щастя, що їх так мало, бо та сволота має до біса прав і ніяких обмежень щодо себе, одним словом може творити що в голову полізе, а саме головне коли забажає, бо закон дає їм змогу це робити без попередження і будь яких документів, тобто йшла повз, стукнуло в голову зайти - зайшло, і завадити не маєш право.
Віддамся на один вечір в хороші дівочі руки.. не дорого, в у.о. .. Якщо сподобається, то залишуся безкоштовно назавжди..

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
« Відповідей #70 : 2013-01-30 13:10:17 »
бо закон дає їм змогу це робити без попередження і будь яких документів, тобто йшла повз, стукнуло в голову зайти - зайшло, і завадити не маєш право.
От тут неправда ваша. Якщо у них нема постанови на перевірку саме вас — можете навіть пику бити (але не забувайте, що тоді треба їх буде правильно здати викликаному вами наряду міліції і мати нормального адвоката). Про перевірку вони мають попереджати за 2 (два!) тижні. Окрім того, приводом для перевірки може бути лише заява правовласника ПЗ. Усе інше — перевищення службових повноважень. І цей момент вже неодноразово перевірено на практиці.
Взагалі, вони (перевіряючі) мають до біса обмежень, просто обирають «клієнтів» які про це не знають. Власне, ситуація, коли держслужбовець знає свої права, але не бажає чути про обов’язки — вже стала стандартом. Особливо приємні у цьому плані «юристи». Нема більшого юридичного невігласа, ніж «молодий юрист» що працює десь у держструктурах. Є виключення, але то лише для підтвердження правила.
« Змінено: 2013-01-30 13:18:23 від prapor »
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

Відсутній HetmanNet

• Графоман
« Відповідей #71 : 2013-01-30 17:05:25 »
бо закон дає їм змогу це робити без попередження і будь яких документів, тобто йшла повз, стукнуло в голову зайти - зайшло, і завадити не маєш право.
От тут неправда ваша. Якщо у них нема постанови на перевірку саме вас — можете навіть пику бити (але не забувайте, що тоді треба їх буде правильно здати викликаному вами наряду міліції і мати нормального адвоката). Про перевірку вони мають попереджати за 2 (два!) тижні. Окрім того, приводом для перевірки може бути лише заява правовласника ПЗ. Усе інше — перевищення службових повноважень. І цей момент вже неодноразово перевірено на практиці.
Взагалі, вони (перевіряючі) мають до біса обмежень, просто обирають «клієнтів» які про це не знають. Власне, ситуація, коли держслужбовець знає свої права, але не бажає чути про обов’язки — вже стала стандартом. Особливо приємні у цьому плані «юристи». Нема більшого юридичного невігласа, ніж «молодий юрист» що працює десь у держструктурах. Є виключення, але то лише для підтвердження правила.
Не два тижні, а десять днів. І це про планову, а не планову не має повідомляти, та й підстав у нього для її проведення передбачено до біса, найпростіша - Microsoft подала скаргу на порушення її прав на інтелектуальну власність, в ній не зазначено хто саме порушив, лише наведено ряд фактів, цього достатньо для того щоб проводити перевірку всюди де є хоча би один ПК. При тому інспектор має право обрати суб'єкт господарювання на вибір, на свій розсуд, без обґрунтування, тобто "у нього є ПК, і Лайнософт сказав що ПЗ що належить йому може використовуватися на ПК, висновок він може порушувати права Лайнософта, бо має змогу" (логіки нуль, але саме це дозволено саме цим інспекторам). При цьому ніяких документів чим спричинена поза чергова перевірка немає демонструвати, їх взагалі може не бути, йому головне прозвітувати про запланованість перевірки і результати, при тому інспектор не повинен отримувати підтвердження, що він має право провести перевірку, його завдання лише повідомити про її проведення. Тож можна підійти до підприємства, відправити email (це дозволено в рамках електронного документообігу) про необхідність провести перевірку "бо у вас є ПК на якому може працювати щось від Лайнософта", зайти з посвідченням і перевірити ПЗ та ліцензії до нього на всьому обладнанні, навіть того що немає відношення до ПЗ від Лайнософта, бо закон лише визначає механізм ініціалізації перевірки для різних випадків, але згідно закону сама перевірка є незмінною для всіх випадків - перевіряємо все і вся, потім прозвітувати в невизначені терміни, точніше в терміни свого життя. Таких інспекторів шістнадцять на всю Україну, тож шансів що вони до вас прийдуть раптово дуже мало, хіба комусь з чиновників дошкулятимете. Всі інші що приходять з КРУ і податковою - можна сказати ніхто, вони таких великих прав не мають і єдина їх задача повідомити про це відповідному інспектору та передати всі матеріали та докази.

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
« Відповідей #72 : 2013-02-07 03:57:39 »
Десять днів, за які мають попереджати, якщо не зраджує пам’ять — то 10 робочих днів.
Якщо мені не зраджує пам’ять, то така «перевірка легальності ПЗ» — це вже звинувачення у злочині. Так само коли просять на виході з магазину показати сумку, яку ви не схотіли лишати в камері схову — мають сказати що саме ви вкрали. А за безпідставне звинувачення у кримінальному злочині передбачено ту саму кримінальну відповідальність.
Перш ніж їх допустять до «непланової перевірки» вони мають показати постанову про її проведення саме у конкретній фірмі. Ну а те що їм дозволяють це просто так робити — це зовсім інша справа. Сам факт «рейду» за наявності посвідчень, без документів на перевірку конкретних організацій або осіб — перевищення службових повноважень.

Але у будь-якому випадку, треба мати нормального адвоката.
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

Відсутній xuser13

• Графоман
« Відповідей #73 : 2013-02-09 12:48:35 »
А як Linkedin підбирає "людей яких я можу знати"? Зареєструвався і тут, бац! З’ясувалося що я можу знати Volodymyr Lisivka. Чи це просто збіг?

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #74 : 2013-02-09 13:18:56 »
спільні інтереси  чи ще якісь дані - які ви вказували в профілі - елементарно ж...