Автор Гілка: Покращення Української Мови. (вибачаюсь за легкий "троллінґ")  (Прочитано 1945 раз)

Відсутній OzySTS275M

• Новачок
  • *
  • дописів: 27
  • Цікавлюсь гарними фільмами, музикою, книгами.
У чому суть? Та , наприклад у тому, що 25 років Незалежності України (наці-люди не збуджуйтесь, не треба червоних пик і викочених очей :D , 25 років таки незалежність і не потрібно рюмсати. . ., Я б навіть заговорив що "на почтаку", ступінь незалежності була набагато більша ніж у 2016, по причині тодішньої слабкості деякого "сусіда", зараз все інакше... :( ), і за ці задовбані 25 років, ніякий (ка) свалач не вигадала нормальних слів в Укр. Мові.
Наприклад, яким х... мені виразити і опис чогось там, і дію чогось там, одночасно. — Кулька що крутиться , сіє єсмь на Русском мові  Крутящаяся, на English ленґжвіджі це буде щось на зразок Turning. І як оце виразити одним слово в Укр. мові?
Чи це Я тупий, чи що? Дурня якась. Я вже 1001 і один раз стикався із випадком, коли мені треба щось виразити на Укр. мові, а слів підходящих немає. :(

Невже так важко вигадати якийсь-там суфікс? Наприклад , КрутящаясяКрутикстнії кулька, Крутирмія кулька, Крутижкуа кулька, та можна вигадати 1001 і один спосіб. А то "Реве та стогне...", "Як умру то поховайте..." чесне слово, при всій повазі. Довбані 25 років, жодних зрушень. :( .

Загалом історія Укр. мови , ясно що не проста.  На тер. суч. України з прадавніх-давен, був повний мікс цивілізацій, народностей, та націй (нація у моєму сенсі, а у тому, в якому це слово розуміють нац. люди, як слово "хрін", може мати декілька значень.), ще із часів , отої "Трипільської Культури". Просто географічне розташування таке — типу прохідний двір. Була купа племен, кочових племен, кожні хотіли якось відрізнятися від інших , потім якийсь головоріз вирішив то все зібрати до купи і ходити ним у загарбницько-грабувальні набіги. Але для цього була потрібна певна уніфікація, інакше ніяк (особливо у той час.). Метод об’єднання був вибраний стандартний "Ми сія прийшли, плати дань і повелівайся Кієвському Князу, або буде сікір башка!"  Так виникла Русь. Як і у кращих традиціях імперій, часто-густо її очолювали психопати, садисти, та і інші вилупки. Я думаю Кн. Володимир був принаймні щось одне із того.... Проіснувала Русь, дуже недовго і була роздовбана аналогічними грабіжниками-рекетирами — монголами, які на той час використовували дуже передову тактику ведення війни. Але крім війні, у плані розвитку та управління, купа монголів була простою купою монголів, відповідно після семрті Хана, благодатно загнулася. У цей-же час, трішки Східно-Північніше, на останках купи монголів, утворилася нова Русь, Новоросія :D — Сії йменувалось Московія.
Звичайно як і у випадку її Київських побратимів та посестрів, керували отією Московією просто шизоїди у самому найгіршому розумінні того слова , згадати зочаб, отого "Грозного"  вилупка, та його шобло який опісля, залишив чимало пам’яті...  
Тим часом, відрубки монголів, почали дуже пекти у сидільних місцях, західних сусідів . Не маючи змоги та бажання пертися бозна куди та воювати, бо потрібно ж було вирішувати "такі наґайні проблеми" як сварки із Євройпейськими сусідами, та міжусобиці, релігійні конфлікти . Рєчь Посполіта вирішила трішко профінансувати купу розбійників що йменувались козаками, по-причині їхньої не дружби із тими татарами . Хід був дуже вдалий! "Мєсні" козачки представляли для боробатих м’яко кажучи неприємного супротивника, так-як використовували перейняті у тих-же монголів та турків прийоми ведення мобільної війни (навіть османські шаровари носили).
Проблеми у поляків виникли , коли потрібно було брати під контроль тер. України. А конкретна їх проблема, була у тому що безпомічні проти імперії козаки були об’єднані дуже не дурним єврейо-поляком Б. Хмельницьким, який намагався створити Імперію. Самі по собі козачки, представляють розрізнену купу йолопів, яку будь-яка імперія, просто змете ... Але об’єднані козачки, із налагодженою інфраструктурою, бойовим армійським досвідом, та зачатками державності — це проблема.
Але не біда! Тут на допомогою прийшли східні побратими та посестри, які за той час, перейнявши у західних імперій модель державобудування, перетворились із купи козацько-монгольського "зброду" на дійсно грізну силу.
І тут удача , лідерів українських козачків і покидає...  У результаті скоїлось слідуюче, східна, потужна імперія знесла козачків, і повністю взяла під контроль даних людей на даній території. Рос. Імперія, від західних відріхнялася тим, що міське населення і міські ("сталічниє") традиції йшли своїм шляхом, а "дерєвенщина" своїм. У результаті одні вирішили підкорити інших =  кріпацтво, бунти із всіма “витікаючими”,  Ясно що у такому середовищі, останнє за що будуть думати "государствєнниє" мужі у "сталіце" це Українська Мова.. Більш-того, чим краща уніфікація тим кращий контроль, відповідно Укр. Мову просто "опускали" де тільки можна і хто тільки міг.
Але незважаючи на це, Укр. Мова, і Укр. державність почали сильно підійматись (це , свого роду закономірний процес у колоніях тогочасного світу.) , і навіть закріпачиній Рос. Імперії довелося робити реформи... І начисто на мою думку, Україна б стала вільною, і нормальною державою через деякий час.
Якби не одне АЛЕ.
Оце *але* називалося "камунізм". Воно прийшло після економічної депресії та війни (тут ПОВНА аналогія із наційоналізмом).  І так, там хость, щосб спробував створити, але комуністи розгромили УНР так само які інші *НР того часу, там майже без шансів. Пам’ятаєте кріпацтво, нелюдські знущання панів над кріпаками? Це все "детський ЛЕПІТ" у порівняння із тим що сотворив отой "камунізм" . Описати неописне, запхнути невпиханне, майже німажліва. Так само як і описати той жах що коїли комуністи (його можна порівняти ли із тим жахом, який, через деякий час, на даній території коїли їхні побратими та посестри - націоналісти (це ті які з нахилом на арійську хрінь)). Отут то , Укр. Мові і настав тріндец, застій і стагнація повна....
Все це продовжувалось до пізніх років 20-го століття.
Оскільки, історію люди люблять читати, бачачи у ній лише "героїчних богунів" та непереможний "правовірних" казаків, то вона (історія) любить про себе нагадувати повторами.... Звичайно кількість жертв, та проміжки часу можуть бути різними,

Звичайно, дехто заховає ці ґілки від стороннього перегляду, і мабуть буде та хавалітися перед своїми пабратимами та посестрами як таким чином "націю просуває" :( . У будь-якому разі, цей форум видається достобіса нудним, без образ, але прадавні вірування, утопії та "магічні"символи, підкріплені сумним дизайном та емблемками, мені не цікаві у плані, щоб покласти на них своє життя. Надіюсь Я не вийшов за рамки "помірного флейму". .
"Наша істинна національність - це людство"
- Ґерберт Уеллс

Поспілкуватися зі мною можливо на dreamwidth, у блозі мого друга (frostysh).

Koljan

• Гість
Кулька що крутиться , сіє єсмь на Русском мові  Крутящаяся, на English ленґжвіджі це буде щось на зразок Turning. І як оце виразити одним слово в Укр. мові?
Чи це Я тупий, чи що? Дурня якась. Я вже 1001 і один раз стикався із випадком, коли мені треба щось виразити на Укр. мові, а слів підходящих немає. :(

Не знаю чи тупий але звик до схиляння слів на російський лад, буває таке й українською скажеш, а чогось подібного у російській немає одним словом, доводиться складати конфігурацію але питань не виникає бо звик й іншого не уявляєш, от власне й приклад того, що російська мова відрізняється від української не лише лінгвістично та фонетично але й способом побудови речення й це не ознака бідности мови, а її особливість. Тому не слова потрібно придумувати, а ставати українцем, українська мова старша за російську якщо розібратися тож не у роках новітньої незалежности справа
« Змінено: 2016-03-20 21:03:00 від Koljan »

Відсутній OzySTS275M

• Новачок
  • *
Кулька що крутиться , сіє єсмь на Русском мові  Крутящаяся, на English ленґжвіджі це буде щось на зразок Turning. І як оце виразити одним слово в Укр. мові?

Не знаю чи тупий але звик до схиляння слів на російський лад, буває таке й українською скажеш, а чогось подібного у російській немає одним словом, доводиться складати конфігурацію але питань не виникає бо звик й іншого не уявляєш, от власне й приклад того, що російська мова відрізняється від української не лише лінгвістично та фонетично але й способом побудови речення й це не ознака бідности мови, а її особливість. Тому не слова потрібно придумувати, а ставати українцем, українська мова старша за російську якщо розібратися тож не у роках новітньої незалежности справа
Ви мабуть таки, якось читаєте дивно, мабуть через окуляри у формі отієї "покаліченої" літери "N" , там ото таке викревлення йде, що важко зрозуміти звичайний текст. ХД .

А якщо серйозно, то мені ГЛИБОКО,  ГЛИБОЧЕННО по Чіхуахуа яка там мова старіша, яка молодша, яка взагалі, при смерті....
Я навів приклади тих мов, якими Я частенько печатаю, звичайно Я не дуже їх знаю (Англійську, Російську, Українську), але бляха-муха.
Ну, якщо Я не справжній українець і не розумію Укр. Мову, то будь-ласка , хоч скажіть мені. ЯК оце перекласти, ОДНИМ словом.

ENGLISH: Turning, РУССКИЙ: Крутящаяся, УКРАЇНСЬКА: ?????

Бо незнання такого перекладу, реально бісить і спонукає мій тупезний, лінивий мозок, переходити на більш, енергоощадливу мову, мимовільно...
« Змінено: 2016-03-21 01:47:29 від OzySTS275M »
- Ґерберт Уеллс

Koljan

• Гість

Якщо дуже кортить то можете написати крутячася куля, хоча це не дуже властиво українській мові, властивіше саме куля, що крутиться або куля яка крутиться

r00t x

• Гість

Якщо дуже кортить то можете написати крутячася куля, хоча це не дуже властиво українській мові, властивіше саме куля, що крутиться або куля яка крутиться
обертаю... а закінячення я хз. обертаючася, обертающася... - я забув як по науковому називається все оце, АЛЕ схожі проблеми у мене були з перекладом "бегущий человек".

Koljan

• Гість
обертаю... а закінячення я хз. обертаючася, обертающася... - я забув як по науковому називається все оце, АЛЕ схожі проблеми у мене були з перекладом "бегущий человек".

Так буває часто коли норми однієї мови намагаєшся застосувати до іншої, а потрібно не слово придумувати, а перемикач у голові перемкнути
« Змінено: 2016-03-21 18:59:21 від Koljan »

Відсутній OzySTS275M

• Новачок
  • *
Та реально, часто стикаюсь із даною проблемою... "*ася", воно перекликається із "Крутящаяся" то якось тупо виглядає, росіяни почнуть триндіть на мене, відразу: "хахол сп** у нас кусок язика", задовбувати будуть :( . Ні, треба щось більш, не схоже на рос. мову вигадати, але так-само зручне.

У моїй голові, "перемикачі" видно, поганецько працюють :-?
« Змінено: 2016-03-21 22:31:40 від OzySTS275M »
- Ґерберт Уеллс

Koljan

• Гість
росіяни почнуть триндіть на мене, відразу: "хахол сп** у нас кусок язика", задовбувати будуть

Почнемо з того, що москалі в нас сп**, цікаво звідки в них генетичних угро-фінів з’явилася слов’янська мова ?