Автор Гілка: mandrake 10 + nvidia = дрова?  (Прочитано 3099 раз)

Відсутній Yevgen

• Графоман
  • дописів: 278
mandrake 10 + nvidia = дрова?
« : 2004-06-11 02:14:58 »
поставив  сьогодні собі 10-й мандрейк. перші враження досить позитивні - працює начебто швидше, інтерфейс покращився і став більш зрозумілим  і т.п.

але: спроба встановити драйвер для відеокарти (в мене nvidia riva tnt) закінчилась трагічно. тобто драйвер став нормально, але спробувавши після цього запустити tuxracer аби потестити 3-вимірну графіку отримав повне зависання системи. те саме ще з парою іграшок - вже не пам'ятаю зараз яких саме. цікаво, що до встановлення драйвера все працювало більш-менш, той самий tux працював, хоча звичайно і з гальмами.

чи хтось стикався з подібною проблемою? драйвер ставив останній - 1.0-5336

Відсутній Sirko

• Графоман
  • дописів: 299
  • Що новенького?
Re: mandrake 10 + nvidia = дрова?
« Відповідей #1 : 2004-06-11 08:25:21 »
А ти в файлі /etc/X11/XF86Config-4 міняв строчку Driver="nv" на Driver="nvidia"  чи ні? Бо якщо ні, то нічого не буде. Ще потрібно в секції Module розкоментувати (або дописати) Load "glx"(3D layer), і ще щось, здається. Якщо не вийде, то кину шматок зі свого конфіга, бо в мене все працює (MDK10 official). Хай щастить!
[Kubuntu User]

Відсутній Yevgen

• Графоман
« Відповідей #2 : 2004-06-11 14:20:34 »
якраз після того, як прописав новий драйвер проблеми і почались.. хоча про glx не знав - дякую за пораду, спробую, хоч і не зовсім впевнений що це поможе.. виклади будь-ласка свій конфіг щоб уже все зробити як треба.

ще принагідно хотів спитати - там здається у 10-му мандрейку є можливість завантажуватись із різними ядрами. в мене в ліло це виглядає як 2 опції - "linux" та "2.6.3", але якщо клацаю по "лінуксові" все одно вантажиться ядро 2.6.3. може хтось знає чи є там ядро з гілки 2.4 - може краще його якось розшарити - бо в 9-му мандрейку жодних проблем з відеокартою не було.

можливо - можна витягнути рпм-ку зі старішим ядром з мандрейку 9.2 та встановити його на 10й? чи безпечні такі експерименти для життя? :)
« Змінено: 2004-06-11 14:27:30 від yevgen »

Відсутній Sirko

• Графоман
  • Що новенького?
« Відповідей #3 : 2004-06-11 15:49:30 »
Про ядра: наскільки я пам'ятаю, то при інсталяції можна вибрати щось одне, або 2.6.х, або 2.4.х, хоча можна спробувати поставити після інсталяції  і ядро 2.4.х, не знаю, не пробував. Кидаю свій конфіг, розбирайся. Хай щастить!
[Kubuntu User]

Відсутній SGh

• Графоман
  • дописів: 258
  • Heavy Metal, Rock & Punk!!!
« Відповідей #4 : 2004-06-14 09:49:22 »
Я собі вчора поставив 10-й Мандрейк... Так в ньому ж є дрова для Нвідії, нащо шось качати???

Відсутній Sirko

• Графоман
  • Що новенького?
« Відповідей #5 : 2004-06-14 20:10:36 »
Я собі вчора поставив 10-й Мандрейк... Так в ньому ж є дрова для Нвідії, нащо шось качати???
А ти пробував з тими дровами поганяти хоча б в того самого пінгвіна (котрий по снігу)? Я спробував - потім сходив на сайт нвідії, закачав і поставив їх дрова, і все просто залітало. Хоча якщо ти придбав у Мандрейка їх дистрибутив, то тоді так, там є нормальні дрова. Такаж сама політика і SuSE - товариш ставив 9.1, то йому так і сказали, що за дровами потрібно йти до виробника або придбати офіційну версію дистрибутива. Так що до того часу, коли на компакті з віндузяцькими дровами будуть дрова для лінукса, нам ще жити й жити.....
Щось дуже довго вийшло, мабуть переробився :)
[Kubuntu User]

dusoft

• Гість
« Відповідей #6 : 2004-06-14 22:20:19 »
Та ні..я думаю що до того момента жити не довго.. я думаю що вже на компактах є дрова.. А офіційна версія - це ви маєте на увазі та що communiti edition чи як там її... ?

Відсутній Yevgen

• Графоман
« Відповідей #7 : 2004-06-15 03:05:14 »
2 Sirko:

щось я не можу зтягти файл - каже що корруптед. кинь якщо не важко на мило - ygroza /at/ bankwatch . org

до речі згадав ще про ці драйвери -  в мене під віндою ХР теж проблеми з відеокартою були, і теж коли намагався поставити одну з останніх версій (5 і щось там за їзньою класифікацією). схоже, що моя відеокарта вже відійшла у категорію "антикваріат", і хоча nvidia пише, що всі останні версії драйверів підтримують riva tnt, насправді це не зовсім так.. під віндою я собі поставив драйвер версії 4 і щось, зараз спробую і під лінукс потягнути щось схоже.

стосовно ядра - може я тормоз, але під час інсталяції не помітив, щоб система питала яке ядро ставити.  якщо нічого не допоможе, буду переставляти - подивлюсь ще раз.

p.s. 2 dusoft - community edition це наскільки я розумію в мандрейка тепер щось на зразок бета-версії - його роздають тим, хто дав грошей і на цих людях тестують глюки. потім виходить official версія. в мене official power pack.

pp.s. коли писав не подумав навіть що дровами часто називають драйвери :) я мав на увазі що моєму компові настав гаплик :))

dusoft

• Гість
« Відповідей #8 : 2004-06-15 04:27:11 »
Тільки от логіка дивна... на тих хто гроші дає вони тестують....

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #9 : 2004-06-15 08:03:31 »
community edition це наскільки я розумію в мандрейка тепер щось на зразок бета-версії - його роздають тим, хто дав грошей і на цих людях тестують глюки. потім виходить official версія.
Не на тих, хто дає гроші, а на всіх бажаючих.

Відсутній SGh

• Графоман
« Відповідей #10 : 2004-06-15 08:48:38 »
в мене official power pack.

В мене теж поверпак на 5 КД, і там Є НОРМАЛЬНІ НВідійні дрова...

Відсутній Sirko

• Графоман
  • Що новенького?
« Відповідей #11 : 2004-06-15 09:04:44 »
В мене теж поверпак на 5 КД, і там Є НОРМАЛЬНІ НВідійні дрова...
Класно тобі! Де ти надибав цей поверпак?
[Kubuntu User]

Відсутній SGh

• Графоман
« Відповідей #12 : 2004-06-15 10:22:43 »
Класно тобі! Де ти надибав цей поверпак?
Taras прислав... Хош, пришлю, пиши на мило... В "Роздачі" вказано

Відсутній Yevgen

• Графоман
« Відповідей #13 : 2004-06-15 14:05:36 »
кажете є на компактах? тоді як казав семен семенович будемо шукати.. :)
а повер паком теж можу поділитись якщо у Київ ближче - див. роздачу. мені теж Тарас прислав :))

Відсутній SGh

• Графоман
« Відповідей #14 : 2004-06-15 14:32:48 »
кажете є на компактах? тоді як казав семен семенович будемо шукати.. :)
Так, а в мене вони самі стали, я нічого і не шукав... правда у мене Джеф 2 МХ400