Мені, як майбутньому системному програмісту було страшенно цікаво почитати дану статтю... Впевнений, що і Вам сподобається.
А що таке "системний програміст" ?
Є прикладні програми, які працюють в оточенні операційних та інших систем. Є прикладні програмісти, які пишуть прикладні програми. Є системні програмісти, які пишуть системи, в яких працюють прикладні програмісти. Написання toolkit-у та написання програми, яка використовує toolkit, вимагають різних наборів знань та вмінь.
Цікава точка зору , але абсурдна. Правда, хотілося б почути думку Олександра.
І вчому її абсурдність?А існування різних програм навчання для системних та прикладних програмістів це теж абсурд?
Абсурдність - у самому поділі.
Це не поділ, а спеціалізація Основи викладають у всіх однаково далі кожен вибирає що йому цікавіше, чи кувирятись в ядрі та драйверах, чи писати проги для юзерів типу текстового чи графічного редактора...
Тут погоджуюся. Але твердження "вимагають різних наборів знань та вмінь" - абсурдне. Різних - хіба інших (спеціалізація), але ніколи не різних по рівню (професіоналізм).
Якщо людина колупається в ядрі лінукса, це ще абсолютно не означає, що він - професіонал високого рівня, а якщо пише текстовий редактор - то автоматично ламух і т.д.
Поясніть детальніше, а то я щось не можу знайти сенс цього зауваження. Я ніби ніде не стверджував, що студент не може написати операційну систему, а професор - текстовий редактор. :-/А якщо людина і колупається в ядрі лінукса і пише текстовий редактор? :-)
А якщо людина і колупається в ядрі лінукса і пише текстовий редактор? :-)
Дуже цікава стаття про ріст популярності динамічних мов програмування, про їх переваги перед звичайними мовами програмування, переспективи...... PHP/Perl/Python/Tcl/TK.
Цікаво, чому Ви називаєте скриптові (інтерпретовані) мови динамічними?
The term "scripting language" is becoming more an more of a misnomer; many people nowadays prefer "dynamic languages," referring to the lack of compile-time type checking.Van Rossum