Автор Гілка: MyLinux - UKR  (Прочитано 1074 раз)

Відсутній Poison

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • Що новенького?
MyLinux - UKR
« : 2004-08-05 01:56:01 »
 Я вибачаюсь що написав на російській мові, але запитання залишаеться не змінним...
 Я придбав компакт з MyLinux 3.0, після встановлення, запускається Х и запитує назву користувача та пароль, я ввів:
Користувач: root
Пароль:       точ що написав під час встановлення
Видає помилку: адміністратор заборонив вхід з цього вікна
 Якщо заходити під іншим користувачем, то взагалі пише що користувач або пароль вказан не вірно!
 Що робити?

Відсутній vik

• Новачок
  • *
  • дописів: 12
  • Що новенького?
Re: MyLinux - UKR
« Відповідей #1 : 2004-08-05 10:16:30 »
А в консоль під _рутом_ ви зайти можите? Чи створили ви інших користувачів системи?

Відсутній Дмитро Ковальов

• Кореспондент
  • дописів: 236
« Відповідей #2 : 2004-08-05 11:48:16 »

Видає помилку: адміністратор заборонив вхід з цього вікна
 Якщо заходити під іншим користувачем, то взагалі пише що користувач або пароль вказан не вірно!
Не знаю щодо MyLinux але скоріше всього їхні скрипти забороняють реєструватися з X  як рут. І це загалом і не рекомендується робити _ніколи_, тобто сама ідея непогана.

Як бути? Ctrl-Alt-F1 (або F2, F3) і спробувати ввійти в систему з консолі. Чи взагалі був створений інший крім рута, користувач. Якщо ні, то його треба створити з консолі. Повинно бути щось типу:
$ /usr/sbin/useradd
використовуйте: useradd [-u uid [-o]] [-g група] [-G група,...]
                [-d домашня_тека] [-s shell] [-c коментар] [-m [-k шаблон]]
                [-f неактивний] [-e прострочений] [-p пароль] ім'я
       useradd  -D [-g група] [-b базова_тека] [-s shell]
                [-f неактивний] [-e прострочений]
Якщо не вдається ввійти рутом з консолі, пароль можна обійти: перевантажитись і на LILO: підказці ввести

linux(чи як називається лейбочка в моємуЛінаксі) init=/bin/bash

Відсутній Poison

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • Що новенького?
« Відповідей #3 : 2004-08-06 20:39:11 »
 Я створював інших користувачів, але під ними зайти не можливо, видає; що не вірно вказан пароль чи користувач.
 З консолі логіниться, але коли завантажуеш Xwindow, то з'являється тільки курсор.
 Мабуть я чогось не розумію? :-/
 ... а що таке LILO, як під ним зайти... і навіщо він?
« Змінено: 2004-08-06 20:57:07 від Poison »

Відсутній Дмитро Ковальов

• Кореспондент
  • дописів: 236
« Відповідей #4 : 2004-08-07 06:49:45 »
Я створював інших користувачів, але під ними зайти не можливо, видає; що не вірно вказан пароль чи користувач.
 З консолі логіниться, але коли завантажуеш Xwindow, то з'являється тільки курсор.
можливо, що немає стартових скриптів для X середовища для користувачів. Можна попробувати покласти щось типу
xterm
twm
у файл ~/.xinitrc  Якщо це спрацює, то тоді, хоча б запуститься один xterm і з нього можна буде щось робити. Але не гарантовано, що це спрацює. Деякі користуються або .Xsession/.Xclients тощо.
Цитата
Мабуть я чогось не розумію? :-/
 ... а що таке LILO, як під ним зайти... і навіщо він?
LILO, це LInux LOader, та штука, яка завантажує ядро. Якщо при завантаженні машини, Ви бачите LILO: на екрані, то це воно й є. Хоча можуть бути інші варіанти: LILO з менюшкою, або GRUB. Двоє останніх висвічують кольорову рамочку при старті, з якої вибирається ядро для завантаження.