Автор Гілка: OpenOffice.org 1.1.5 RC  (Прочитано 1849 раз)

Відсутній thepurple

• Новачок
  • *
  • дописів: 48
  • Що новенького?
OpenOffice.org 1.1.5 RC
« : 2005-07-16 09:35:06 »
Вийшов OpenOffice.org 1.1.5 RC.

Виправлені деякі недоліки. Додана підтримка формату OASIS OpenDocument.

Подробиці:
http://download.openoffice.org/1.1.5rc/
« Змінено: 2005-07-18 12:18:05 від lvm »

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Re: OpenOffice.org 1.1.5 RC
« Відповідей #1 : 2005-07-16 22:38:38 »
Це все, звісно, добре, але коли вже можна буде на 2.0 полюбуватись? :-/
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #2 : 2005-07-17 02:45:35 »
Та скільки завгодно: скачайте собі з
ftp://ftp.openoffice.org.ua/pub/soft/OpenOffice/OO.ua/1.9test/
бета-версію (по-моєму, цілком робоча) і [color=#0000сс]милуйтеся[/color] на здоров'я. Особисто я дико розчарований: навіть мої прохання про мінімальні вдосконалення, без яких неможливий швидкий набір, були проігноровані. А саме, 1. немає клавіатурного перемикання регістру і 2. клавіатуру неможливо повністю налаштувати під себе, оскільки доступні не всі комбінації клавіш. А рюшечки - я на них уваги не звертав.

Словом, як це не сумно, з Ворда злізати ще ой як зарано.
« Змінено: 2005-07-17 02:49:26 від Campana »

Відсутній Сергій Кузьменко

• Дописувач
  • **
  • дописів: 92
  • Ubuntu Linux
« Відповідей #3 : 2005-07-17 05:07:48 »
Ну це ще під питанням. У мене колись був документ, створений на Ворді, від якого сам Ворд просто подихав: була проблема з форматуванням сторінок, при чому проблема була у цілком конкретоному місці, що було неважко помітити, але спекатися її було просто неможливо: я і переформатовував, і викидав цілі абзаци, і вставляв простий текст - ніц! Інколи було зникне, а потім відкриєш документ - знову те саме, хоч на стіну дерися! Я пробував і на підіеф його - Адобі теж конає, як тільки доходить до тієї сторінки... І на віруси перевіряв - немає. Аж потім спробував Відкритий Офіс - він відкрив той документ і не гикнув. Ото таке з власного досвіду...
« Змінено: 2005-07-17 05:08:24 від Kuzma »

Відсутній thepurple

• Новачок
  • *
  • дописів: 48
  • Що новенького?
« Відповідей #4 : 2005-07-17 12:23:30 »
Особисто я дико розчарований: навіть мої прохання про мінімальні вдосконалення, без яких неможливий швидкий набір, були проігноровані. А саме, 1. немає клавіатурного перемикання регістру і 2. клавіатуру неможливо повністю налаштувати під себе, оскільки доступні не всі комбінації клавіш. А рюшечки - я на них уваги не звертав.

Одна функція autocomletion чого варта! Набір йде набагато швидкіше ніж у MS Word. Добре зроблена нумерація таблиць, картинок та інший об'єктів із посиланням на них у тексті.
Що Ви мали на увазі під клавіатурним перемиканням регістру? Якщо я правильно зрозумів, то не працюють гарячі клавіші у KDE, коли Ви знаходитесь не у англійському режимі? Так використовуйте локалізація X-ів і цей недолік пройде (тут OO не винний).
Із тим, що не все можливо під себе наладнати -  я згоден, але на мою думку того що винесено досить. І дві-три відсутні речі можна и пережити.
Я досить багато працюю з документами досить великих розмірів (від 50 до 150 сторінок) і використовую редактор не лише як машинку для друку. Тому я знаю про що говорю. Глюки є, але вони є і MS Word. І як на мене то їх там набагато більше.

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #5 : 2005-07-17 17:49:31 »
Особисто я дико розчарований: навіть мої прохання про мінімальні вдосконалення, без яких неможливий швидкий набір, були проігноровані. А саме, 1. немає клавіатурного перемикання регістру
Ваша помилка в тому, що Ви для зміни розкладки клавіатури використовуєте клавіші які мають РІЗНІ значення при різних розкладках!
Використайте наприклад вільну F2...
2. клавіатуру неможливо повністю налаштувати під себе, оскільки доступні не всі комбінації клавіш. А рюшечки - я на них уваги не звертав.
Центр керування -> Локалізація та доступність -> Скорочення клавіатури
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #6 : 2005-07-18 09:47:49 »
Та скільки завгодно: скачайте собі з
ftp://ftp.openoffice.org.ua/pub/soft/OpenOffice/OO.ua/1.9test/
бета-версію (по-моєму, цілком робоча) і [color=#0000сс]милуйтеся[/color] на здоров'я. Особисто я дико розчарований: навіть мої прохання про мінімальні вдосконалення, без яких неможливий швидкий набір, були проігноровані. А саме, 1. немає клавіатурного перемикання регістру і 2. клавіатуру неможливо повністю налаштувати під себе, оскільки доступні не всі комбінації клавіш. А рюшечки - я на них уваги не звертав.

Ну, про бету я також в курсі, мене реліз цікавив.
До речі, а що таке "клавіатурне перемикання регістру"? Зміна мови? Тоді цим Х-и займаються. Друк лише великих/лише малих літер? Тоді клавіша CapsLock. Чи я щось недоперезрозумів?

А клава під собою особисто мені не потрібна - я спершу набиваю текст з мінімумом форматування (а там вистачає Ctrl+[C|V|B|I|U]), а потім, якщо вже й форматую, то напополам з мишкою. Але це особиста справа кожного, згоден.

Щодо злізання з ворда - залежить, що в ньому робити. Якщо працювати з стилями, таблицями і списками, тоді на ворд не варто навіть дивитись. Не ІМХО.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
« Відповідей #7 : 2005-07-18 12:29:46 »
Тоді, коли вона буде гототова. Якщо вас цікавить ще сирувата версія, то візьміть бету і домалюйте потрібні циферки самостійно. ;-)
[Fedora Linux]

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #8 : 2005-07-21 04:03:17 »
Народ, ну ви смішні! Не знаєте, що таке регістр, а лізете сперечатися. Регістр (case по агліцьки) буває "верхній" і "нижній". Під першим маються на увазі заголовні літери, а під другим -- рядкові. Ось ВЕРХНІЙ регістр, а ось нижній. (Клавіша Caps Lock, шановний miwa, тут зовсім не допоможе, оскільки регістр простійно доводиться правити: змінюючи початок речення, виправляти його у скороченнях типу "і т. ін.", у власних назвах і т. п. Часом потрібен верхній регістр в усьому слові, як це доречно у заголовках -- а заголовків у великому тексті може бути багато, і туди буває швидше перенести слова (в нижньому регісті) з абзацу і одним поклацом виправити регістр, замість того, щоб писати купу довгих слів з нуля).

Далі. Не вмієте уважно читати. Я писав про швидкий набір, а ви все згадуєте рюшечки. Ну не потрібні для набору стилі і под. дурня! А автодоповнення зовсім не сильно пришвидшує процес набору (як думають ті, що не набирають постійно великі документи) -- може на якісь відсотки -- з тієї простої причини, що одні й ті ж часто вживані в тексті слова доводиться набирати в різних відмінках, формах etc.

Нарешті, головне. Потрібно вміти відрізняти основні функції від другорядних. З точки зору набору циклічне перемикання регістру і можливість налаштування будь-яких клавіатурних скорочень для будь-яких пунктів меню та ін. -- це основне, а все інше -- то другорядне. Тому не треба це другорядне тицяти в очі -- це не по ділу. І не треба про глюки Ворда, я про них чудово знаю, можу ще й додати дещо від себе. Це нічого не змінює: OO Writer не годиться для набору, оскільки в ньому без мишки не обійдешся, а кожен випадок, коли рука тягнеться до гризуна, збільшує час виконання потрібної команди в рази і навіть десятки разів (оскільки натискання клавіш займає частку секунди, а послідовність "відірвати праву руку від клави - схопити мишу - знайти очима потрібне місце на екрані - потягнути туди руку - клацнути - вибрати зі спадного списку пункт, потягнути туди курсор і ще раз клацнути" займає доволі багато часу, причому чим довше сидиш за монітором, тим час виконання всієї послідовності більший, аж до півхвилини у стані втоми; на знайомі клавіші ж часто дивитися взагалі не треба: пальці самі знаходять). Операції, які потребують одного з двох шляхів, доводиться виконувати на кожному кроці (виправляти регістр, в т. ч. автоматичний, коригувати початки речення, форматувати заново абзаци, вставляти індекси і т. д.), то сумарний час набору починає різко відрізнятися у тих, хто володіє клавіатурою і у "мишодрисерувальників". Я не тільки постійно набираю тексти, але часом за моєю машиною сидять мишодави. Як мене дратує повільність їхньої роботи -- оце було б на що витрачати час! Часто не витримуєш, і поки воно там сопе і тягнеться до гризуна, мовчки тикаєш по клаві - і операція виконана, а чайник навіть сіпнутися не встиг. Так це так у Вордярі добре, а в OO... просто якийсь 00.