Автор Гілка: Варіанти ядер  (Прочитано 1405 раз)

Відсутній Anneken

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
  • Що новенького?
Варіанти ядер
« : 2004-08-09 14:02:18 »
Кілька раз встановлювала і перевстановлювала систему (Mandrake 10), залишаються якісь варіанти ядер (окрім власне vmlinuz, ще щось на кшталт vmlinuz-2.6.3-4, те саме-smp), файлів initrd (аналогічно) і т.п, в тому числі всі ці версії залишаються в lilo.conf. Ну звідти його викинути можна, а з самої системи можна це все просто повидаляти чи там щось пошкодиться?

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
Re: Варіанти ядер
« Відповідей #1 : 2004-08-09 15:21:28 »
Кілька раз встановлювала і перевстановлювала систему (Mandrake 10), залишаються якісь варіанти ядер (окрім власне vmlinuz, ще щось на кшталт vmlinuz-2.6.3-4, те саме-smp), файлів initrd (аналогічно) і т.п, в тому числі всі ці версії залишаються в lilo.conf. Ну звідти його викинути можна, а з самої системи можна це все просто повидаляти чи там щось пошкодиться?
Взагалі то можна. Але треба дивитися, щоб часом не видалити чогось зайвого, наприклад, vmlinuz може бути символічним посиланням на vmlinuz-2.6.3-4. Треба дивитися уважно.
Якщо є проблеми у визначенні потрібності деяких файлів - ls -la в студію.
До речі, а через rpmdrake що, не можна видалити непотрібні версії ядер?

Відсутній Yevgen

• Графоман
  • дописів: 278
« Відповідей #2 : 2004-08-10 01:37:02 »
привіт!. в мене теж 10й мандрейк. там така фішка  - за замовчанням ставиться ядро 2.6.3, але за бажанням можна доставити ще декілька. кожен раз коли ти доставляєш ще одне ядро, в меню ліло додається автоматично один пункт. тобто - щоб коректно видалити "зайве" тобі ядро - піди у rpmdrake (менеджер пакунків / видалити пакунки), задати пошук по слову kernel - вилізе список встановлених ядер. залиши те, яке тобі подобається (найкраще мабуть все ж 2.6.3), решту можна видалити. після цього в ліло має залишитись лише один пункт.

успіху :)

якщо ще якісь проблеми з 10-м - пиши, я вже трохи помучився з ним, зараз все працює.

Відсутній Misha

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2004-08-10 08:37:04 »
привіт!. в мене теж 10й мандрейк. там така фішка  - за замовчанням ставиться ядро 2.6.3, але за бажанням можна доставити ще декілька. кожен раз коли ти доставляєш ще одне ядро, в меню ліло додається автоматично один пункт. тобто - щоб коректно видалити "зайве" тобі ядро - піди у rpmdrake (менеджер пакунків / видалити пакунки), задати пошук по слову kernel - вилізе список встановлених ядер. залиши те, яке тобі подобається (найкраще мабуть все ж 2.6.3), решту можна видалити. після цього в ліло має залишитись лише один пункт.
Неправда. Ще залишаться failsafe, linux-nofb та floppy.
якщо ще якісь проблеми з 10-м - пиши, я вже трохи помучився з ним, зараз все працює.
А у тебе часом не Радеон 7000? Ніяк не можу заставити працювати...
« Змінено: 2004-08-10 08:52:22 від Misha »

Відсутній Yevgen

• Графоман
  • дописів: 278
« Відповідей #4 : 2004-08-10 13:14:48 »
2 Misha:
ну не треба аж так чіплятися до слів. я мав на увазі що залишиться лише один варіант ядра.

щодо відеокарти - в мене nvidia riva tnt, до речі не зміг змусити ядро 2.6.3 з нею повністю нормально працювати, тож користуюсь 2.4.25.

не певен як саме треба ставити драйвери до атх; але у дистрибутиві є щось саме для атх - якщо у rpmdrake задати пошук на слово kernel - з`являться різні ядра а також драйвери для nvidia та atx. якщо не працює - спробуй у виробника із сайту потягти драйвер.

до речі ще можна погратись з ядрами - подивитись як відяха працює з - 2.4.25 та 2.6.3  - принаймні одне має працювати.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #5 : 2004-08-10 21:31:36 »
Взагалі щоразу при  роботі в системі ядро використовується одне-єдине. Його версія і є суфіксом до одного з vmlinuz-ів. Було так, що я збирав собі кілька ядер (правда, на 2.6 я ще ого-го як не скоро перестрибну) з різними налаштуваннями (я вважаю, що модулі в монолітному ядрі -- не для Справжніх Чоловіків ;) ), однак попередні варіанти завжди залишав місяці на два, поки обкатається новий. Скільки їх реально треба -- залежить від того, які задачі вирішуються. Наприклад, я був страшенно втішений з того, що залишив запасне ядро на випадок, якщо латка software suspend не запрацює. (А вона й не запрацювала як слід, і я не забуду вечора в компанії з fsck до цього дня.)

Потім мав одне ядро з фреймбуфером (рідним для Radeon -- цікаво, коли початковий відеорежим можна буде виставити свій?), а одне без, і коли не писав програми з його використанням чи не користувався gtk-linuxfb, останнє було в мене робочим.

Зараз комп лише в мене на роботі, й між ядрами я не перебираю. Маю 2.4.26-co0.6.1, і тішуся навіть із того.

У вашому випадку, мабуть, досить і одного ядра -- з якого ви постійно вантажитесь. Проте інші ядра... Вони хіба аж так заважають?

Відсутній Misha

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2004-08-11 15:41:31 »
щодо відеокарти - в мене nvidia riva tnt, до речі не зміг змусити ядро 2.6.3 з нею повністю нормально працювати, тож користуюсь 2.4.25.
ТНТ2 у мене нормально з будь-яким ядром. А от радеон 7000... версія ядра ні на що не впливає. Здається, в 10-му мандрейку щось не так з XFree86... pre-release версія... (подивіться, що видає на консоль при запуску через startx). І чого це? Не могли нормальну взяти...