Кілька раз встановлювала і перевстановлювала систему (Mandrake 10), залишаються якісь варіанти ядер (окрім власне vmlinuz, ще щось на кшталт vmlinuz-2.6.3-4, те саме-smp), файлів initrd (аналогічно) і т.п, в тому числі всі ці версії залишаються в lilo.conf. Ну звідти його викинути можна, а з самої системи можна це все просто повидаляти чи там щось пошкодиться?
привіт!. в мене теж 10й мандрейк. там така фішка - за замовчанням ставиться ядро 2.6.3, але за бажанням можна доставити ще декілька. кожен раз коли ти доставляєш ще одне ядро, в меню ліло додається автоматично один пункт. тобто - щоб коректно видалити "зайве" тобі ядро - піди у rpmdrake (менеджер пакунків / видалити пакунки), задати пошук по слову kernel - вилізе список встановлених ядер. залиши те, яке тобі подобається (найкраще мабуть все ж 2.6.3), решту можна видалити. після цього в ліло має залишитись лише один пункт.
якщо ще якісь проблеми з 10-м - пиши, я вже трохи помучився з ним, зараз все працює.
щодо відеокарти - в мене nvidia riva tnt, до речі не зміг змусити ядро 2.6.3 з нею повністю нормально працювати, тож користуюсь 2.4.25.