Автор Гілка: Створення Mozilla Corporation  (Прочитано 2762 раз)

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Створення Mozilla Corporation
« : 2005-08-04 15:37:08 »
Організація Mozilla Foundation оголосила про створення комерційної дочірньої компанії під назвою Mozilla Corporation, що буде займатись подальшим вдосконаленням та розповсюдженням деяких продуктів компанії, в тому числі популярного веб-оглядача Mozilla Firefox та поштового клієнта Mozilla Thunderbird. Зроблено це з метою залагодження деяких фінансово-правових аспектів діяльності та підвищення конкурентоспроможності власного програмного забезпечення на корпоративному ринку. Зауважують, що для користувачів цей процес буде абсолютно прозорим і непомітним.

Деякі експерти вже позитивно відгукнулись на це рішення, вказуючи на те, що підтримка комерційними компаніями продуктів з відкритим кодом сприяє зростанню довіри до них та закладає міцні основи для міграції на вільне програмне забезпечення.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Re: Створення Mozilla Corporation
« Відповідей #1 : 2005-08-04 16:25:47 »
Взагалі, мене вразила ідея наведення комерційного базису у вигляді прямої підтримки компаніями вільного програмного забезпечення. Ідея, звісно, не нова, однак, можливо, якщо її реалізація буде успішною в цьому випадку, у неї будуть всі шанси стати неписаним правилом для всіх більш-менш великих open source проектів.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #2 : 2005-08-04 16:56:08 »
Взагалі, мене вразила ідея наведення комерційного базису у вигляді прямої підтримки компаніями вільного програмного забезпечення.

А що в цьому паганого?
Linux. The future is open.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
« Відповідей #3 : 2005-08-04 17:40:29 »
Взагалі, мене вразила ідея наведення комерційного базису у вигляді прямої підтримки компаніями вільного програмного забезпечення. Ідея, звісно, не нова, однак, можливо, якщо її реалізація буде успішною в цьому випадку, у неї будуть всі шанси стати неписаним правилом для всіх більш-менш великих open source проектів.

Я так розумію, що великі компанії просто платитимуть за вирішення своїх проблем а не від доброти душевної.
Якщо комусь дуже не вистачає напр. інтеграції з LDAP, на який зав'язана їхня внутрішня система документообігу, то їм простіше буде заплати за додання такої фічі, ніж мучитися без неї. Так само роблять MySQL.com, MontaVista та інші великі розробники ВПЗ.

Побачимо, що з того вийде.
[Fedora Linux]

uranium(Guest)

• Гість
« Відповідей #4 : 2005-08-04 20:24:51 »
Тепер буде Firefox Enterprize Edition за $50 і Firefox Community Edition з банерами. Такий собі полігончик для тестування багів.
Хоча цього логічно було чекати. Програмістам теж за щось жити треба. Не вічно ж бавитися в опен-сорс.

Відсутній Сергій Кузьменко

• Дописувач
  • **
  • дописів: 92
  • Ubuntu Linux
« Відповідей #5 : 2005-08-04 20:54:29 »
Звідки інфа про банери? На їхньому сайті (http://www.mozilla.org/reorganization/) написано, що все залишиться, як було:

Цитата
Will users need to start paying for Firefox?
    No. Firefox and Thunderbird will remain as they are today: free (i.e., no charge) products based on open source code.

uranium(Guest)

• Гість
« Відповідей #6 : 2005-08-05 09:36:11 »
Звідки інфа про банери?
З банерами я приколовся.
А тепер серйозно. Організація стає _комерційною_. Так? Так. Головна мета комерційної організації - заробляти гроші, отримувати прибутки. Побічні ефекти - платити податки, зарплату, дивіденди і т.д.
Питання, як заробити гроші на Firefox??? Це не JBoss для прикладу, якого супроводжувати можна за великі гроші, книжечки писати і продавати, робити свої рішення.
А тут що?? За яку ти підтримку візьмеш гроші? Книжечки по Firefox _ніхто_ читати не буде! Тоді що? Думаю, як не банери, то якась запара буде 100%.

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #7 : 2005-08-05 11:32:26 »
А тепер серйозно. Організація стає _комерційною_. Так? Так. Головна мета комерційної організації - заробляти гроші, отримувати прибутки. Побічні ефекти - платити податки, зарплату, дивіденди і т.д.
Питання, як заробити гроші на Firefox??? Це не JBoss для прикладу, якого супроводжувати можна за великі гроші, книжечки писати і продавати, робити свої рішення.
А тут що?? За яку ти підтримку візьмеш гроші? Книжечки по Firefox _ніхто_ читати не буде! Тоді що? Думаю, як не банери, то якась запара буде 100%.

Ніби на Firefox-і й Thunderbird-і ніяку систему документообігу зклепати не можна.  :o

Є дуже багато речей, які можна виконати використовуючи двигун Gecko, але мало людей, які здатні це зробити, особливо коли потрібно внести також якісь зміни в основний код. XUL+JavaScript+Gecko - це дуже крута платформа для розробки під різні ОС-ки.
[Fedora Linux]

uranium(Guest)

• Гість
« Відповідей #8 : 2005-08-09 09:52:48 »
XUL+JavaScript+Gecko - це дуже крута платформа для розробки під різні ОС-ки.

І де можна подивитися на це чудо? Є хоч одне створіння в інеті, щоб його пощупати, чи на крайняк прочитати можна?

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #9 : 2005-08-09 16:35:56 »

І де можна подивитися на це чудо? Є хоч одне створіння в інеті, щоб його пощупати, чи на крайняк прочитати можна?
Mozilla, Firefox, Thunderbird, Sunbird, Chatzilla, NVU, etc. вас не влаштовують? :-) Всі вони збудовані на XUL+JS+Gecko.

До того ж недавно з'явився XUL Runner: http://wiki.mozilla.org/XUL:Xul_Runner - просто платформа для запуску аплікацій на XUL. Щоправда аплікацій під цю платформу ще практично нема (Chatzilla, XUL Music і приклади). Напевно тому і створили цю нову контору для її просування.

PS.
Подивитися на чистий XUL можна тут: http://www.hevanet.com/acorbin/xul/top.xul .
« Змінено: 2005-08-09 16:51:41 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній Сергій Кузьменко

• Дописувач
  • **
  • дописів: 92
  • Ubuntu Linux
« Відповідей #10 : 2005-08-09 16:58:48 »

Komodo Pro від ActiveState (http://activestate.com/) - я просто не уявляю, як я міг раніше жити без комоди  :)

uranium(Guest)

• Гість
« Відповідей #11 : 2005-08-10 10:32:38 »

Mozilla, Firefox, Thunderbird, Sunbird, Chatzilla, NVU, etc. вас не влаштовують? :-) Всі вони збудовані на XUL+JS+Gecko.

До того ж недавно з'явився XUL Runner: http://wiki.mozilla.org/XUL:Xul_Runner - просто платформа для запуску аплікацій на XUL. Щоправда аплікацій під цю платформу ще практично нема (Chatzilla, XUL Music і приклади). Напевно тому і створили цю нову контору для її просування.

PS.
Подивитися на чистий XUL можна тут: http://www.hevanet.com/acorbin/xul/top.xul .

Очевидно, ми з вами по різному розуміємо поняття системи докуменнтообігу. "Мая твая нє панімайт".

uranium(Guest)

• Гість
« Відповідей #12 : 2005-08-10 10:33:27 »

Komodo Pro від ActiveState (http://activestate.com/) - я просто не уявляю, як я міг раніше жити без комоди  :)

Дякую. Треба буде глянути.

З.І.: Але якщо це все, що є, то сумно, називається...

uranium(Guest)

• Гість
« Відповідей #13 : 2005-08-10 10:36:45 »

Ну і де там XUL, Gecko ???

До чого тут це комодо?

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #14 : 2005-08-10 12:33:06 »
Ну і де там XUL, Gecko ???

До чого тут це комодо?

Комодо написане на XUL+JS+Gecko.