Щодо безпеки теж погоджуюсь, статистика поштових і веб-серваків, рутерів тощо - на користь Лінукс. Але вінда поки що домінує на десктопах, бо під неї все є (піратське, правда). Коли закриють доступ до піратських програм, домінувати почне лінукс. Можливо, тоді і більш якісний софт з"явиться для нього.
Але масовий перехід на Лінукс почнеться тоді, коли витрати на перехід окуплять результат.Перша умова вже виконується для дуже багатьох випадків на десктопі (відсотків 60, напевно), а от друга умова виконується в значно меншій кількості випадків (відсотків 10). Але Лінукс розвивається в арифметичній прогресії, на відміну від комерційних систем, так що у нас ще все попереду. ;-)
Свято вірю, що значна частина "глюкиів" зв'язки "система-користувач" припадає саме на останній некваліфікований елемент. І коли чую розмови про темпи переходу користувачів "кватирок" на Linux в мене виникає лише одне запитання: А чи потрібні нам _такі_ користувачі? Можливо, чим стараннішими нині будуть розробники в напрямку приведення десктоп-систем до планки "середнього користувача", тим більше проблем виникне у майбутньому (віруси, неліцензійне ПЗ та інші старі пісеньки..) А це не є "гут".
Скажімо так, KDE зараз субєктивно є стабільнішою, аніж вінда (бо стоїть на плечах гігантів ) і все ж основними причинами того, що користувачі залишаються на піратських віндовсах, є інертність мислення та вже згадувана окупність. От коли треба буде рахувати, що вигідніше - купувати віндовз, чи переходити на Linux - ось тоді будемо сподіватись на зростання кількості вітчизняних користувачів.
Тобто, ви проти розширення сфери застосування Лінукса для ... бухгалтерів, бізнесменів та інших користувачів, які не можуть самостійно порпатися в конфігах системи? Але саме таке застосування приведе до інвестицій в Ос і його розвитку....Щодо стабільності КДЕ: у мене він зависав пару разів дуже жорстоко, одного разу, коли пробував імпортувати файл Excell, у нових версіях вінди цього вже нема. Тому про стабільність не можу сказати. А от більша функціональність - так, тільки я без тих наворотів можу обійтися, а без повної гарантії стабільності - ні....ось коли буде масовий перехід на лінакс, тоді й буде легше переходити і вигідніше.