Автор Гілка: Windows Guru Calls For IE7 Boycott  (Прочитано 3522 раз)

Відсутній thepurple

• Новачок
  • *
  • дописів: 48
  • Що новенького?
Windows Guru Calls For IE7 Boycott
« : 2005-08-04 21:55:25 »
Користувачі Windows пропонують бойкотувати IE7 за те, що Microsoft не підтримує стандарти.
Paul Thurrott пропонує користуватись іншими браузерами: Mozilla Firefox, Apple Safari (Mac only) and Opera 8.

подбробиці:
http://it.slashdot.org/article.pl?sid=05/08/02/1853256
« Змінено: 2005-08-05 11:18:27 від lvm »

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Re: Windows Guru Calls For IE7 Boycott
« Відповідей #1 : 2005-08-05 12:32:50 »
Користувачі Windows пропонують бойкотувати IE7 за те, що Microsoft не підтримує стандарти.
Paul Thurrott пропонує користуватись іншими браузерами: Mozilla Firefox, Apple Safari (Mac only) and Opera 8.
Дивно, здається розумна людина цей Paul Thurrott, пропонує розумні речі, а користується Windows...

Парадокс... [smiley=lolk.gif]
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #2 : 2005-08-05 14:41:37 »
А може це в нього корпоративний стандарт на роботі ;) Хоча... журналіст ніби не мав би мати корпоративних стандартів.

А взагалі - нічого дивного. Якщо Стів Балмер заявляє, що вони йдуть підминати під себе інтернет, то звісно, що зовсім чесними методами їм цього не зробити і впровадження ні з чим не сумісного броузера - один з кроків у цьому напрямку.
Читайте документацію - вона кермує.

Anatoliy(Guest)

• Гість
« Відповідей #3 : 2005-08-05 20:00:33 »
Нарешті допекло. Спочатку своєю явою, а тепер і IE. Ох, як набридло під цей IE сторінки підганяти, -думав, що це лише мені так  ;)

Відсутній vovik

• Новачок
  • *
  • дописів: 30
  • IMHO
« Відповідей #4 : 2005-08-07 08:50:36 »
Дивно, здається розумна людина цей Paul Thurrott, пропонує розумні речі, а користується Windows...
Парадокс... [smiley=lolk.gif]
Ця тема доволі довго мусолилася у паралельному обговоренні. Немає сенсу піднімати її знову

Відсутній vovik

• Новачок
  • *
  • дописів: 30
  • IMHO
« Відповідей #5 : 2005-08-07 09:11:06 »
Нарешті допекло. Спочатку своєю явою, а тепер і IE. Ох, як набридло під цей IE сторінки підганяти, -думав, що це лише мені так  ;)
Що там підганяти? Що працює в ФФ то і в інших браузерах буде виглядати так само

Anatoliy(Guest)

• Гість
« Відповідей #6 : 2005-08-08 12:42:36 »
Що там підганяти? Що працює в ФФ то і в інших браузерах буде виглядати так само

Ой не скажіть, пане, не скажіть. Можу викласти купу тих нестандартів в стилях, бордерах, відступах, тай розміри колонок в таблицях по різному обробляються, коли змінюєш розміри сторінки, де стоїть таблиця з нефіксованим розміром. Щоправда Opera теж не шедевр в цьому, але її всетаки більш підігнали під спільні характеристики.

Відсутній notdead

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #7 : 2005-08-08 18:48:04 »
Існують теґи, які працюють у всих популярних бравзерах, от ними і тре користуватися. Нічого не підганяти.

Єдине, що погано - це різниця в Яваскриптах. Опера хаває яваскрипт як від нетшкапи, так і від майкрософта. Для інших бравзерів це не так, бажано писати коди для типів бравзера ІЕ та Нетшкапа.

А щодо поганості Вінди, то на неї гонять тільки ті, хто нею не користується, або користується, і не може налаштувати нормально.

А от щодо ІЕ - то його фтопку однозначно.  Якщо взагалі не користуватися ІЕ та Windows Explorerom, то антивірус буде не потрібен.

Відсутній Patrick

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
  • Адмін
« Відповідей #8 : 2005-08-08 19:31:52 »
Цитата
А от щодо ІЕ - то його фтопку однозначно.

Погоджуюсь

Якщо з Вінди прибрати геть ІЕ та поставити замість нього фф, наприклад - вінда нічогенько так ще працює... наскільки таке взагалі можна сказати про цю ось ;D В інет-кафе таке робив - віруси майже припинили плодитись. От яби ще й мастдай звідти викинути :)
"All snakes who wish to remain in Ireland will please raise their right
hands."
                -- Saint Patrick

Відсутній Sirko

• Графоман
  • дописів: 299
  • Що новенького?
« Відповідей #9 : 2005-08-09 08:54:43 »
А щодо поганості Вінди, то на неї гонять тільки ті, хто нею не користується, або користується, і не може налаштувати нормально.
На неї гонять якраз ті, хто нею користувавсь, і користувавсь досить довго (як я :) ) Я майже цілий день сиджу під лінухом, але через специфіку роботи доводиться перевантажуватись у вінди. Це жах!!! Незручна, нема нормальних терміналів (звісно, є putty, але тримати 10 вікон і довго згадувати яке вікно до якого серваку відноситься і т.д. - ну його нехай). А шрифти! Поки нормально не налаштував, користуватись взагалі було неможливо - наче сокирою хтось вистругав. Висновок - вінди тільки для іграшок (для мене). Всю іншу роботу можна й потрібно робити під лінухом.
[Kubuntu User]

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #10 : 2005-08-09 09:39:44 »
Існують теґи, які працюють у всих популярних бравзерах, от ними і тре користуватися. Нічого не підганяти.

Єдине, що погано - це різниця в Яваскриптах. Опера хаває яваскрипт як від нетшкапи, так і від майкрософта. Для інших бравзерів це не так, бажано писати коди для типів бравзера ІЕ та Нетшкапа.
Відкрию велику таємницю: теперішні сайти - це не лише набір тегів STRONG, FONT i BODY. Це й підтримка тієї самої Джави-скрипт, і шифрування і ще до біса всякого-різного добра. На це все (ну, принаймні на переважну більшість) написано стандарти. Але одна відома фірма чхати хотіла на ці стандарти. Або, якщо точніше, вона їх свідомо ігнорує. Що в цьому випадку порадите?

Молодий чоловіче, то навчіть нас, телепнів нерозумних, нормально вінду налаштовувати. Але не тільки щоб забавки побавитись, а ще й щоб попрацювати - програми/сайти там пописати, відео поперекодовувати трохи, в інтернеті куди хочеш і як хочеш (але в першу чергу - швидко й безпечно) полазити.

А от щодо ІЕ - то його фтопку однозначно.  Якщо взагалі не користуватися ІЕ та Windows Explorerom, то антивірус буде не потрібен.
Відкрию ще одну таємницю - від того, що ви не будете користуватись ослом та провідником, вони з вашої системи не пропадуть. Вони - невідємна частина ОС і видалити їх звідти без шкоди для ОС неможливо.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній notdead

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #11 : 2005-08-09 13:12:22 »
На неї гонять якраз ті, хто нею користувавсь, і користувавсь досить довго (як я :) ) Я майже цілий день сиджу під лінухом, але через специфіку роботи доводиться перевантажуватись у вінди. Це жах!!! Незручна, нема нормальних терміналів (звісно, є putty, але тримати 10 вікон і довго згадувати яке вікно до якого серваку відноситься і т.д. - ну його нехай). А шрифти! Поки нормально не налаштував, користуватись взагалі було неможливо - наче сокирою хтось вистругав. Висновок - вінди тільки для іграшок (для мене). Всю іншу роботу можна й потрібно робити під лінухом.

ну, якщо у вас 10 серваків відкрито, то користуватись віндою при цьому справді - збочення. Але це не стосується вінди як такої.

Відсутній notdead

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #12 : 2005-08-09 13:23:11 »
Відкрию велику таємницю: теперішні сайти - це не лише набір тегів STRONG, FONT i BODY. Це й підтримка тієї самої Джави-скрипт, і шифрування і ще до біса всякого-різного добра. На це все (ну, принаймні на переважну більшість) написано стандарти. Але одна відома фірма чхати хотіла на ці стандарти. Або, якщо точніше, вона їх свідомо ігнорує. Що в цьому випадку порадите?
я з вами згоден в пункті microsoft must die. А в усьому іншому - ні. Теперешні сайти - це і флеш, який і в африці флеш, і ява вона і в вінді ява. А яваскрипт, то вихід вже давно знайдено - пишуть люди 2 коди. Та й різниця не дуже велика, MS  сперла JScript із нетшкапівського JavaScript. А щодо шифрування я не зрозумів: SSL мається на увазі? Віслюк підтримує його.

Молодий чоловіче, то навчіть нас, телепнів нерозумних, нормально вінду налаштовувати. Але не тільки щоб забавки побавитись, а ще й щоб попрацювати - програми/сайти там пописати, відео поперекодовувати трохи, в інтернеті куди хочеш і як хочеш (але в першу чергу - швидко й безпечно) полазити.
Вінда як раз занадто проста, щоб її вчити. Не розумію, які проблеми з програмами/сайтами - є купа редакторів з підсвіткою, компілятори, для відео дофіга програм. Для інтернету - мозілла, хваєрхвокс, опера тощо. Я от можу Вам те саме написати, бо аналоги потрібних мені програм для лінукс мені невідомі. Шукаю. Єдина різниця - під MS всі хороші програми доводиться юзати нелегально. От і все.

Відкрию ще одну таємницю - від того, що ви не будете користуватись ослом та провідником, вони з вашої системи не пропадуть. Вони - невідємна частина ОС і видалити їх звідти без шкоди для ОС неможливо.
Хто, віруси??? Безпека, звісно, менша, ніж у лінуксі (в теорії), але от вже 3 роки я не юзаю IE, і жодного вірусу в мене не було. Ну, на пошту приходять, звісно, але в голові не зовсім порожньо, щоб аттачменти невідомі відкривати.

Не подумайте, що я фанат MS, але дуже часто гон на вінду є занадто некоструктивний. У лінукса глюків теж доволі багато.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
« Відповідей #13 : 2005-08-09 15:25:18 »
я з вами згоден в пункті microsoft must die. А в усьому іншому - ні. Теперешні сайти - це і флеш, який і в африці флеш, і ява вона і в вінді ява.
І флеш, ява та яваскрипт настільки добре індексуються пошуковими системами, що google в першу чергу видає посилання саме на такі сайти?

Цитата
А яваскрипт, то вихід вже давно знайдено - пишуть люди 2 коди. Та й різниця не дуже велика, MS  сперла JScript із нетшкапівського JavaScript. А щодо шифрування я не зрозумів: SSL мається на увазі? Віслюк підтримує його.
Шифрування JavaScript - черговий дурний спосіб захисту від копіювання коду JavaScript який додали в IE. Розкодовується за п'ять хвилин.

Цитата
Не подумайте, що я фанат MS, але дуже часто гон на вінду є занадто некоструктивний. У лінукса глюків теж доволі багато.

Не слід плутати рахітектурні помилки зі звичайними багами. Це всеодно що рівняти безногого інваліда та підліткові вугрі.
Віндузу можна налаштувати так, що нічого не працювати не буде, в тому числі й віруси, але називати її такою ж безпечною як і Лінукс не можна - в її рахітектурі не було закладено таких понять - вона не розроблялася для мережі.

Linux теж не розроблявся для максимальної безпеки але коли 20 тсч. студиків з вищою спеціалізованою освітою мріють про пароль рута на вашому проксі, то всілякі рахітектурні програмки вмирають дуже швидко а рівень безпеки на вашому сервері стає вищим ніж у DOD.

У Лінуксі, ті, у кого є мотивація щось зробити, мають _всі_ засоби для досягнення своєї мети. У Віндовсі, ті, у кого є мотивація, не мають засобів, а ті, у кого є засоби, не мають мотивації. Ось і все.

« Змінено: 2005-08-09 15:36:59 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній notdead

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #14 : 2005-08-09 16:01:47 »
Цитата
І флеш, ява та яваскрипт настільки добре індексуються пошуковими системами, що google в першу чергу видає посилання саме на такі сайти?
Звісно, що ні, я сам намагаюсь цього уникати. Але тут дядько щось під експлорер хоче підігнати, я не розумію що. Щодо шифрування, то ясен перець. Компанія Invision свій РНР код шифрує навіть, який теж доступний розшиврований.

Щодо безпеки теж погоджуюсь, статистика поштових і веб-серваків, рутерів тощо - на користь Лінукс.  Але вінда поки що домінує на десктопах, бо під неї все є (піратське, правда). Коли закриють доступ до піратських програм, домінувати почне лінукс. Можливо, тоді і більш якісний софт з"явиться для нього.