Автор Гілка: Австралійці проти попереднього встановлення ОС  (Прочитано 1687 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
Австралійська компанія Cybersource подала позов у місцевий антимонпольний комітет з вимогою припинити попередньо встановлювати операційну систему на комп'ютери, так як це шкодить конкуренції. Більшості користувачів надзвичайно важко або неможливо купити новий комп'ютер без операційної системи Windows OEM.

http://www.cnews.ru/news/line/index.shtml?2005/08/02/184285 (рос.)
http://cybersource.com.au/press/the_cost_of_software_monopoly.pdf (англ.)
[Fedora Linux]

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Мабуть, більш прагматичним виглядає варіант (не)встановлювати вибрану операційну систему на комп'ютер за бажанням покупця. Більшості покупців надзвичайно важко або неможливо встановити операційну систему на новий комп'ютер самостійно.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
Цитата
Мабуть, більш прагматичним виглядає варіант (не)встановлювати вибрану операційну систему на комп'ютер за бажанням покупця.

Більш прагматично встановлювати ОС на вибір користувача.

Цитата
Більшості покупців надзвичайно важко або неможливо встановити операційну систему на новий комп'ютер самостійно.
Навіть knoppix?

І чому користувачі, які не можуть встановити ОС самостійно, примудряються її регулярно переставляти? :-)
[Fedora Linux]

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Мабуть, більш прагматичним виглядає варіант (не)встановлювати вибрану операційну систему на комп'ютер за бажанням покупця. Більшості покупців надзвичайно важко або неможливо встановити операційну систему на новий комп'ютер самостійно.
А ідея з "(не)встановлювати" супер: забжав офтопік - значить не встановлюють; забажав Лінукс - встановлюють Дебіан... Я все вловив? ;)
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
Основна ідея - підняти рівень конкуренції. А ідея щодо (не)вставновлення якоїсь ОС - це лише один з можливих методів досягнення мети. Я, для досягнення цієї ж мети, пропонував піти шляхом обмеження в державних установах долі однієї апаратної платформи до 30%, що значно радикальніше й значно швидше приведе до формування нормального ринку.

Я згоден з австралійськими хлопцями, що мополія зараз призвела лише до зростання цін на ПЗ M$ у два рази порівняно з цінами 1995 р. (конкурентів то вже нема) а саме ПЗ практично не розвивається - те що було або здохло або не змінюється, а з нового зараз є хіба .net, який мене особисто не вражає.
[Fedora Linux]