Автор Гілка: ? apache_1.3.19 + php-4.0.4pl1 + MySQL-3.23.33 ?  (Прочитано 3063 раз)

Відсутній gagarin

• Дописувач
  • **
  • дописів: 88
  • KILL BILL!! :)
apache_1.3.19 + php-4.0.4pl1 + MySQL-3.23.33

Привіт всім!
У мене таке питання:
Як підняти apache з php та MySQL? ??? ??? ???
Я намагався встановити... навіть щось таки встановлювалось, але не все працювало.
Я не зрозумів, як всі ці пакети(щоб вони разом змогли працювати) компілюються і встановлюються. Там, при встановленні, здається, треба вказати відповідні параметри. Почитав ман-сторінки, але вони розраховані, мабуть, на більш досвідчених людей...
Якщо хтось знає, як це робиться, будь ласка підкажіть... :)
Ото воно так! (c)

dusoft

• Гість
Re: ? apache_1.3.19 + php-4.0.4pl1 + MySQL-3.23.33
« Відповідей #1 : 2004-07-17 01:20:57 »
Для початку, потрібно зазначити що MySQL та Apache, один до одного пристосовувати ніяк непотрібно.

Послідовність дій:
1.Встановлюєте MySQL;
2.Встановлюєте Apache;
3.Встановлюєте PHP(до configure треба додати опції --with-apxs, та можливо щось там про mysql(--help вам допоможе визначити цю опцію));
*4.В httpd.conf додати:
LoadModule php4_module          modules/libphp4.so
AddType application/x-httpd-php .php
Можливо потрібно ще зробити симлінк на libphp4.so там де в апача модулі зберігаються(якщо його там ще немає)

*В мене apache2 тому, можливо вам потрібно щось інше за LoadModule, але здається там так само все.

Відсутній gagarin

• Дописувач
  • **
« Відповідей #2 : 2004-07-18 01:09:43 »
Дякую, dusoft.
Але в манах я читав, що нібито при встановленні апача треба ще вказувати місцезнаходження РНР, щоб він встановився як модуль.
А також при встановленні РНР акож треба щось додвати про апач та MySQL...
Доречі, щодо MySQL, мені треба встановлювати лише пакет MySQl-server, чи ще й -client та development?
Моя задача - підняти веб-сервер з підтримкою РНР та MySQL...
Ото воно так! (c)

dusoft

• Гість
« Відповідей #3 : 2004-07-18 02:01:55 »
Взагалі, багато залежить від того як ви збираєтесь все це встановлювати.. з вихідних кодів, чи з бінарних пакетів(rpm,..)

При встановленні апача, я вже точно не пам'ятаю як там в першому.. У будь якому випадку, при встановленні апача не обов'язково вказувати місцезнаходження PHP, бо це можна буде зробити пізніше. Один ньанс(можливо його й немає:)), якщо ви будете самі компілювати апач а не встановлювати його з якогось пакету, то там здається треба додати до ./configure опцію --enable-shared=max.

Цитата
А також при встановленні РНР акож треба щось додвати про апач та MySQL...
про апач - це опція --with-apxs, про MySQL - це опція --with-mysql.

Цитата
Доречі, щодо MySQL, мені треба встановлювати лише пакет MySQl-server, чи ще й -client та development?
Клієнт теж, та й девелопмент мабуть теж, якщо без девелопменту, PHP не буде знаходити MySQL, тоді значить потрібно його встановити(-development)

А чому ви такі старі версії всього обрали??

Я тут почесав потилицю, і подумав.. якщо це дійсно потрібно, може мені написати невеличке щось про встановлення цього всього?
« Змінено: 2004-07-18 02:03:08 від dusoft »

Відсутній gagarin

• Дописувач
  • **
« Відповідей #4 : 2004-07-21 19:50:52 »
Кілька тижнів тому, я прочитав, що таке РНР. Вирішив всановити собі його на win98. Спочатку РНР3, потім РНР4...
РНР4 запрацювало не відразу.
Паралельно із цим, я трохи читав про лінукс і встановив win2k.
Потім я купив книжку "Разработка Веб-Приложений с Помощью РНР и MySQL"(доречі, дуже гарна книжка, найкраща за останні декілька років... виклад матеріалу просто чудовий). Тому я спробував встановити MySQL. Спочатку не запрацювало... З'ясувати, чому воно непрацює, я міг, але взнав, що в юніксі інші правила безпеки(аніж у Віндовс), і що в інтернеті всі(ну майже всі) сервери під юніксом. Це додало мені поваги до лінуксів і я вирішив встановити собі Mandrake 9.1. Потім ще були 10-й Мандрейк, Асп.
Зараз я хочу підняти веб/фтп/самба сервер на Пентіум-120(не ММХ) з 40Мб ОЗУ і 600Мб вінчестера.
Цей комп довго стояв забутий, та я хочу його воскресити. В мене там стоїть Black Cat Linux 5.3 Kernel 2.2.2-ac7. Наскільки я знаю - це трохи русифікований,але доволі старенький РедХет. Тому машина добре справляється з ним(Асп та Мандрейк не встановилися).
Щодо вибраних мню дистрибутивів, ці дистрибутиви поставляються разом з книгою, а отже, виходить,що вони є рекомендованими.
Доречі, всановити MySQL кліент та девелопмент не виходить. Нема потрібної версії glibc. І як із цим боротись?
Ото воно так! (c)

dusoft

• Гість
« Відповідей #5 : 2004-07-22 01:46:24 »
Краще робіть усе послідовно. Не все одразу. Встановіть для початку те що вам найбільше зараз потрібне.
Боротись з MySQL... мабуть простіше буде спробувати скомпілювати MySQL власноруч, але, чи є в вашому дистрибутиві gcc? Ось у чому справа.. І яка його версія..
А можливо краще просто встановити більш новий дистрибутив.. ну не занадто новий, але трохи новіше.. Я з такою обмеженістю в ресурсах не зустрічався, тому не можу відповідально щось радити з цього приводу.

Відсутній gagarin

• Дописувач
  • **
« Відповідей #6 : 2004-07-23 01:37:05 »
gcc точно є.
Версію подивлюсь.
А чи можна встановити більш нову версію gcc на те, що в мене є?
Апач та РНР комілюються без проблем, а от з MySQL клієнтом та девелопментом проблема треба glibc новішої версії.
Тому я і питаю чи можливо обновити ці бібліотеки до потрібної версії? І якщо можна, то як і де взяти?
Думаю, маючи все, що ви розповіли та трохи поекспериментувавши, я зможу налаштувати конфіги. Але виходить, проблема в компіляторі?
Ото воно так! (c)

dusoft

• Гість
« Відповідей #7 : 2004-07-23 01:25:01 »
Цитата
Апач та РНР комілюються без проблем, а от з MySQL клієнтом та девелопментом проблема треба glibc новішої версії.
Я думаю, що ви помиляєтеся коли кажете що компілюються апач та пхп. Коли мова йде про пакети з назвами *-development.*, то напевно, це є rpm-пакет, або якийсь ще, в якому знаходяться _вже_ скомпільовані програми. А коли ви хочете скомпілювати самостійно якусь програму/пакет_програм, то зазвичай потрібно зтягнути з серверу файл з ім'ям *.tar.gz або *.tar.bz2, розархівувати його за допомогою команди tar zxf ім'я_файлу або tar jxf ім'я_файлу відповідно, перейти до теки розархівованої програми, виконати команди ./configure, make, make install.
Наприклад MySQL (з українського ftp-дзеркала):
ftp://mysql.ensita.net/Downloads/MySQL-4.0/mysql-4.0.20.tar.gz
або
ftp://mysql.ensita.net/Downloads/MySQL-4.1/mysql-4.1.3-beta.tar.gz

Цитата
А чи можна встановити більш нову версію gcc на те, що в мене є?
Можна, але, чи потрібно? :) Якщо в вас версія з гілки 2.95, то можна не оновлювати, а от якщо 2.96, то цю версію наскільки я пам'ятаю, ніхто не радить використовувати, і радядь краще встановити 2.95(відома як найстабільніша версія gcc), або 3.2.
Цитата
Але виходить, проблема в компіляторі?
glibc - це не компілятор, це бібліотека стандартних функій мови C.(Наскільки я знаю і розумію). І оновлення glibc, досить складна і відповідальна річ, як для новачка. Тому краще спробувати обійтися без цього.

Відсутній gagarin

• Дописувач
  • **
« Відповідей #8 : 2004-07-30 10:57:58 »
Я вирішив взяти інший дистрибутив Лінукса. Але який? ???
Які дистрибутиви підійдуть під мою конфігурацію?
Коли я все-ж таки встановлю собі цю святу трійцю, - то планую написати щось на зразок статті на цю тему. Щоб люди могли підняти багатофункціональний веб-сервер, навіть якщо не знають(або не хочуть вивчати Лінукс).
Ото воно так! (c)

Відсутній Дмитро Ковальов

• Кореспондент
  • дописів: 236
« Відповідей #9 : 2004-07-30 11:16:29 »
Питання в тому, щоб встановити саме _ці_ версії. Чи потрібні просто ці три речі. Якщо не особливо наполягати на версіях, то Дебіан sarge має ось-це:

ii  mysql-server      4.0.18-5          mysql database server binaries
ii  apache            1.3.29.0.2-4      Versatile, high-performance HTTP server
ii  php4              4.3.4-4           A server-side, HTML-embedded scripting language

Просто встановлено через apt-get. Практично ніякої конфігурації не потрібно. Працює зразу-ж.

Відсутній gagarin

• Дописувач
  • **
« Відповідей #10 : 2004-07-30 11:44:20 »
Дебіан, звичайно, - цікаво, але хочеться почати з чогось простішого. Наприклад РедХета чи Альта.Аспа
Ото воно так! (c)

Відсутній Дмитро Ковальов

• Кореспондент
  • дописів: 236
« Відповідей #11 : 2004-07-30 14:01:12 »
Дуже розповсюджена помилка "дебіан складний". Якщо Ви говорите про встановлення і компіляцію всього цього, то запевню Вас, встановити і сконфігурувати Дебіан, значно простіше, ніж те, що Ви вже зробили до цього часу.

Через тиждень користування ним, Дебіан _набагато_ простіше і прозоріше за Мандрейк, Редхет з федорою і таке інше.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #12 : 2004-07-30 14:21:49 »
Згоден. Тільки треба вміти уважно читати (описи програм і запитання від dpkg).

Я успішно перейшов на Linux From Scratch (Linux з нуля) саме з Debian.

Відсутній S@B@K@

• Новачок
  • *
  • дописів: 22
  • Що новенького?
« Відповідей #13 : 2004-08-04 14:15:07 »
Моя тобі порада - купуй собі RedHat 9, там все є. Я собі встанвив без проблем все працює... А в загалі раджу купити Д.Колисниченко "Linux. Установка, Настройка, Использование" та "PHP 4/5", цей автор дуже добре описує як встановити   apache + php + MySQL як під Лінуксом так і під вікнами.
Успіхів!
Іноді потрібно прислуховуватись до тиші,
Вона може прозповісти білше.....

Відсутній Sirko

• Графоман
  • дописів: 299
  • Що новенького?
« Відповідей #14 : 2004-08-06 13:48:53 »
В мене на такому самому залізі (навіть трохи гіршому) нормально живе РХ-7.3 з гномами. Так що спробуй, постав, може вийде щось путнє :)
[Kubuntu User]