Автор Гілка: багато лiнуксiв задурно  (Прочитано 2039 раз)

Відсутній Fotokor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 90
  • Он воно як....
багато лiнуксiв задурно
« : 2005-08-31 06:59:08 »
http://www.openlabs.ru/cgi-bin/linuxship.cgi?move=get
тут замовляйте найсучаснiшi дистрибутиви-поштою
http://www.openlabs.ru/cgi-bin/linuxship.cgi?move=get
Debian 3.1 i386 (2 DVD)
Fedora Core 4 i386 (4 CD)
Fedora Core 4 i386 (1 DVD)
Fedora Core 4 x86_64 (4 CD)
Fedora Core 4 x86_64 (1 DVD)
Gentoo 2005.1 x86 (2 CD)
Gentoo 2005.1 amd64 (2 CD)
Slackware 10.1 i386 (2 CD)
Ubuntu 5.04 i386 (2 CD)
Ubuntu 5.04 amd64 (2 CD)
адреси росiйськi але ж для вас то не проблема !
Сподiваюсь що i кияни налагодять укрзабезпечення невдовзi  :)
Work Less - Live Longer

dusoft

• Гість
Re: багато лiнуксiв задурно
« Відповідей #1 : 2005-08-31 12:19:28 »
Хм... як на мене то проблема.

Michael Shigorin(Guest)

• Гість
« Відповідей #2 : 2005-08-31 13:05:06 »
Я он кажу друзям з lafox, що нема сенсу робити диски дешевше 10 (12) грн.  Бо вб'ються тільки.

Не знаю, на які гроші чи у чий час openlabs це роблять -- колись "позаробляв навпаки" схожим чином (бо люди ж просять), але часу це з'їдало ще набагато більше, ніж грошей.

(про Ubuntu знаю -- там $10M та ще стільки ж нещодавно з доткомівських заробітків Марка)

Коли бензина будуть заправляти задурно та їжу до офіса приносити, тоді можна буде спокійно, не вбиваючись, щось робити задурно.  А інакше виходить так, що чи людина платить зі своєї кишені (і це не назавжди), чи в неї нема співробітників, які б допомогли.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #3 : 2005-08-31 13:23:45 »
В принципі згоден з паном Михайлом. Зараз на лафоксі я замовляю 14-дисковий дистрибутив за 50 гривень. "На попробувати" - 5-6 дистрибутивів там же по 2-3 диски (а нафіга вам стільки?) виходить на ті самі гроші. Для вас багато 50 гривень? Купіть 4-дисковий набір (просто без десятка тисяч додаткових програм, які вам, можливо, ніколи й не знадобляться) за 20-25 гривень. І це задорого? Хм. А звідки тоді у вас компютер?

Ні, звісно що безкоштовне поширення лінукса - це непогано. Але я подивився на той список... Якщо відверто - воно мені не потрібно, бо два 14-дискових вже маю (Дебіан і Мандрейк), а на більше не вистачає часу. А якщо би й було щось похоже для України - замовив би хіба "для колеції" (як свого часу Убунту, який навіть не встановлював, хоча роздав кільком знайомим, котрим він дуже сподобався, до речі).
Читайте документацію - вона кермує.

Michael Shigorin(Guest)

• Гість
« Відповідей #4 : 2005-08-31 20:56:49 »
Тобто зрозумійте мене вірно -- мені теж колись допомагали й дистрибутивами, й порадою, та й самі коли писали/саджали на потяг -- то люди просили щось записати, бо зовсім ніяк й де узяти -- не знають.  Це й зараз час від часу робиться.

Але проблема в тому, що /сподіваються/ люди завжди на щось більше, особливо коли "нахаляву".  При цьому відправити декілька CD (чи вже DVD) на місяць можна й своїм коштом/часом, а ось декілька сотень -- вже важко.  Навіть обрати, кому -- вже важко.  А люди чекатимуть чогось.

Власне, в лафоксів було більше людей, зараз бензин та іжа подорожчали, а *&^*&^*& демпінгатори з Одеси (опенсурс котрі) паразитують та не повертають підтримки спільноті, вже не кажучі про відсоток на пібтримку авторів (лафокси, оскільки знаю, так роблять) -- економіку не вчили, ринок дайлапу не досліджували, а ціну поставили -- "нацарювати сто рубликів".  То й хто питає -- кажу, що бойкотую дурних.

Так... то в tsyma@ та alice@ було більше часу дороблювати дистрибутиви, допомагати на форумі.  Дороблюють та допомагають й зараз, але вже важче, бо рук менше, а справ ще більше.

Не треба очікувати від людей, що вони завжди зможуть робити одне й те саме за спасибі.  Навіть якщо самі так робите...

PS: я не за "монополію друзів", людей, про яких чули, але нічого поганого -- пишемо, кажемо та лінки ставимо.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #5 : 2005-08-31 21:11:17 »
Хм... Цікаві речі дізнаюсь :о)
Коли я ще вирішував, з котрого сайту замовляти вперше диски - порівнював ціни та асортимент саме лафокса й опенсорса. Остнанній програв по всіх обидвох пунктах :о)
Так що не дуже допомагають їм їхні демпінги. Хоча, не знаю, що було кілька років назад та й кухню цього всього навіть не уявляю - наскільки реальна до прикладу ціна в 5 гривень за диск. Тобто, вона цілком реальна, але от наскільки вигідна тому, хто продає диски за такою ціною - не знаю. Знаю, що мені, як рядовому покупцю, це - дуже вигідно.
Ну й понаписував. Все. Йду додому. Баста.

Гриць(Guest)

• Гість
« Відповідей #6 : 2005-09-02 15:03:30 »
А як http://vic-info.com.ua? Вони тоже розсилають, там прикол, що
можна самому собі на компакт проги накидати і на ДВД, хтось пробував?
Виходить шо на ДВД можна багато дистрів невеликих замовити.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #7 : 2005-09-02 19:23:18 »
Цікавий сайт, звісно. Ось, наприклад:
Цитата
Debian 3.1 Sarge            13 CD      2004-11-10      Знижка, ціна - 75 грн.
Я вже краще без знижки на лафоксі за 50 замовлю ;о)).

Відсутній tsyma

• Новачок
  • *
  • дописів: 16
  • Що новенького?
« Відповідей #8 : 2005-09-10 15:39:59 »
Люди
А чому ви вважаєте що 5грн це "нашару" ????
На мою думку це зовсім не "нашару".

Якщо пірати беруть по 15грн за диск то це ще не значить що ми поввині рівнятися на них.
Так само : якщо Microsoft закриває формати і тд ми не повинні робити те саме.
На спарвді я тікишо подивився статистику і там сказано що тіки УкрПоштою ми відіслали 79364 5"CD ....

Я вважаю що прицені у 10грн ми
1) розповсюдили б раза у 2-3 менше
2) заробилиб приблизно стікиж
3) не далиб сотням (чи тисячам) людей роздивитися вільене ПЗ (розповсюдилиб на приблизно на 50000 дисків менше)

Я все роздумую як зробити на lafox.net диски п 3 грн. Поки нажаль не виходить.
ми зробили тут голосовання : http://lafox.net/support/?showtopic=1856 по його результатам видно що 5грн оптимальна ціна.