Автор Гілка: OpenOffice.org2.0 RC1  (Прочитано 1910 раз)

Відсутній thepurple

• Новачок
  • *
  • дописів: 48
  • Що новенького?
OpenOffice.org2.0 RC1
« : 2005-09-29 00:52:48 »
Приблизно через місяць після Beta2 вийшов Release Candidat 1 офісного пакету OpenOffice.org. Досить непогано працює вже Beta2.
Сподіваємось, що у найближчому часі з'явиться Release.
Єдина проблема виникає при використанні oooqs (швидкий запуск у Linux). Остання версія oooqs, яку я знайшов, - 2.0.3. Але у меню немає oooqs "Base". Що дістає, так те що завжди є одна копія відкритого документу в смужці завдань. Якщо закриваєш останній, то все одно створюється новий пустий документ. Може хто підкаже чи можна цього якось уникнути?

Release Notes: http://development.openoffice.org/releases/2.0.0rc.html
« Змінено: 2005-09-29 11:06:56 від lvm »

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • дописів: 27
  • upward
Re: OpenOffice.org2.0 RC1
« Відповідей #1 : 2005-09-29 10:41:39 »
Ну, наскільки я бачу, release candidate ще не вийшов. Ваш лінк веде на девелопмент, а на головній сторінці і, головне, в розсилці нічого нема.

Отже, можливо, як раз через те, що цей реліз-кандидат ще не випустили, там і такі помилки трапляються.
Офтопік і SuSE 10.2

Відсутній thepurple

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #2 : 2005-09-29 11:54:40 »
Чесно кажучи, я ще не тягнув RC1, в меня стоїть як основний 1.1.5, і як тестовий 2.0 Beta2. З офісу 2.0 я вікористовую лише Base, я його використовую як GUI для виконання запросів та перегляду таблиць бази postgres, до якої підлючаюсь через ODBC.
І як я розумію, то ooogs ще не готовий до офісу 2.0. Як найменьш, там немаю запуску Base. Звістно ж, це не критично, а ось те, що офіс завжди знаходиться у смужці задач меня дратує.

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • дописів: 27
  • upward
« Відповідей #3 : 2005-09-29 14:38:17 »
О! Тепер воно оголошено. Є реліз кандидат.

* OpenOffice.org 2.0 RC http://download.openoffice.org/2.0.0rc/index.html
* Product http://www.openoffice.org/product2/index.html
* Features http://www.openoffice.org/dev_docs/features/2.0/index.html

Користувачам вінди доведеться прибрати попередні бети чи збірки Офісу 2.0, перш ніж встановлювати цей реліз-кандидат, через неправильну інтерпретацію інформації про їхню версію віндовським встановлювачем.

Поточну стабільну версію (1.1.5) можна використовувати паралельно.
« Змінено: 2005-09-29 16:27:15 від myroslava »
Офтопік і SuSE 10.2

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #4 : 2005-09-30 00:00:33 »

dusoft

• Гість
« Відповідей #5 : 2005-09-30 01:56:37 »
Скажіть будь ласка, чи є значні зміни від 1.х? Чи став він більш юзабельним, менш тормознутим, і хоча б трохи легшим? І чи можна його зібрати так щоб він не використовував яву, і використовував лише GTK2?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
« Відповідей #6 : 2005-09-30 20:30:45 »
Скажіть будь ласка, чи є значні зміни від 1.х?
http://marketing.openoffice.org/2.0/featureguide.html

Цитата
Чи став він більш юзабельним, менш тормознутим, і хоча б трохи легшим?
Інтерфейс став кращим і трохи швидшим.

Цитата
І чи можна його зібрати так щоб він не використовував яву, і використовував лише GTK2?
Ява потрібна для бази даних.
[Fedora Linux]

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #7 : 2005-10-01 14:21:22 »
Кажуть, що через його графічний інтерфейс можна працювати з різними базами даних через ODBC (Postgresql, Mysql) то правда, і що можна робити ще крім перегляду таблиць? На скільки розвинена ODBC, бо все мабуть впирається в неї?
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній thepurple

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #8 : 2005-10-01 19:37:50 »
Кажуть, що через його графічний інтерфейс можна працювати з різними базами даних через ODBC (Postgresql, Mysql) то правда, і що можна робити ще крім перегляду таблиць? На скільки розвинена ODBC, бо все мабуть впирається в неї?

Можна ще й редагувати таблиці :)
У unixODBC деякі функціі не підтримуються (у порівнянні з ODBC у Windows), наприклад не всі типи даних. Також я помітив, що деякі запроси не виконуются з офісу, які виконуються у консоли psql (postgres). Точно не пам'ятаю, але щось було пов'язано з досить ієрархічним запросом та view. Отже можна робити у dbase як у редакторі для тесту SQL запросів, але забувати про інши консольні засоби ще рано.
Я так і не знайшов там функціі перегляду структури бази (таблиці та їх зв'язки) як у MS Access. Чесно кажучи дуже сподівався на це. Може хтось знає якийсь інший софт, щоб я міг побачити структуру вже існуючої бази?

dusoft

• Гість
« Відповідей #9 : 2005-10-03 03:05:26 »
Дякую за відповіді. Коли ж вже вийде Final Release...

Praporshic

• Гість
« Відповідей #10 : 2005-10-03 21:55:17 »
Витяг, встановив. Справді швидше, та версія 1.1.5 краще поводиться з шрифтами в цієї  якось літери наїздять одна на одну. Хоча оффтопікова юзверь радіє змінам міжобличча.