Автор Гілка: Детальна стаття про USB в сучасному Лінуксі  (Прочитано 2378 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
Невелика стаття про технічні деталі функціонування підсистеми USB у сучасному Лінуксі.

http://www.linux-mag.com/content/view/2267/
« Змінено: 2005-10-12 13:38:03 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній MoD

• Кореспондент
  • дописів: 161
Re: Детальна стаття про USB в сучасному Лінуксі
« Відповідей #1 : 2005-10-12 18:52:49 »
Гарна стаття. Як на мене, то USB в Linux працює значно краще ніж у Window$. Наприклад, девайси від Canon (цифрові камери та принтери) у Вінді сильно глюкають, не дивлячись на підтримку фірмою лише Windows та Mac. Іноді, система просто не знаходить девайси, іноді не вірно їх визначає. У Лінуксі в мене таких проблем не було. А ще у Вінді ХР, в реєстрі невірно прописані деякі ідентифікатори USB. Тож, наприклад, щоб підключити мобільний, потрібно правити ці записи.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #2 : 2005-10-12 22:23:58 »
Як на мене, то USB в Linux працює значно краще ніж у Window$.

Ага, скільки питань виникає тільки при підключенні звичайного usb-flash, колись в самого не виходило. :)

Якщо все так добре, що аж ховайся, то чому з'являються такі строки в 3-ому реченні звідци http://linuxmobile.lrn.ru/data/info/siemens/irda.php та виникають такі проблеми ось тут http://linuxmobile.lrn.ru/exbb/topic.php?forum=1&topic=11 ?
« Змінено: 2005-10-13 00:04:43 від Praporshic »
Linux. The future is open.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2005-10-13 00:03:20 »
Дивно, в мене ще жодного разу не було проблем з USB в лінуксі, хіба що з він-модемом  ;). А от про працюючі принтери Canon, для яких немає підтримки - подетальніше. Вже 3 місяці не вдається змусити працювати i455 (трупопринт не згадуйте - не допомагає).

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #4 : 2005-10-13 08:58:59 »
А от про працюючі принтери Canon, для яких немає підтримки - подетальніше.

Найпопулярнішим принтером з Canon'ів є LBP-1120, так для ного зробили драйвера...

Відсутній Юрій Ткаченко

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
« Відповідей #5 : 2005-10-13 11:50:19 »
Така проблема: є система з CentOS 4.1 (kernel 2.6.9), apcupsd останньої версії та підключений до системи APC Back-UPS CS 500 через USB; все ніби працює нормально, комп'ютер чесно виключається-включається, коли пропадає-з'являється напруга, але коли стаються короткочасні перебої живлення, на екрані з'являється багато рядків типу
drivers/usb/input/hid-core.c: ctrl urb status -71 received
hub 3-0:1.0: port 1 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
usb 3-1: device not accepting address 106? error -71
Зв'язок з UPS у більшості випадків поновлюється, але іноді буває, що не з'являється до того часу, поки не з'єднаєш-роз'єднаєш USB кабель від комп'ютера до UPS.
Я так гадаю, що проблема у ядрі. Але чи можливо цю проблему вирішити не чіпаючи ядро? (може це apcupsd?)

Відсутній MoD

• Кореспондент
  • дописів: 161
« Відповідей #6 : 2005-10-13 18:49:14 »
Сергію: щодо вашої моделі не знаю, а от для мого Pixma IP2000 спокійно працюють дрова для BJC 7100 з пакету Gimp-print (нова версія називається Gutenprint). У Турбопрінті звісно дрова кращі, але занадто дорого (30 євро). Єдине що, мені потрібно було встановити density на 2.0. Спробуйте його. Ще на японському сервері Canon лежать фірмові дрова під Лінукс, але вони в беті і я їх не пробував.
До Ign1111: По тим посиланням були скоріше не проблеми власне OS Linux, а конкретної проги... чи ви не повністю розібрались, як нею користуватись.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #7 : 2005-10-13 19:04:15 »
До Ign1111: По тим посиланням були скоріше не проблеми власне OS Linux, а конкретної проги... чи ви не повністю розібрались, як нею користуватись.

Я це чудово розумію, але по-перше, без програм сама ос нічого неварта (якщо Ви помітили, то я використовував не одну програму), а по-друге, ... ну якщо все окремо працює краще, то чому кінцевий результат не радує?  :)