Автор Гілка: Проекту OpenOffice.org 5 років!  (Прочитано 2548 раз)

Відсутній thepurple

• Новачок
  • *
  • дописів: 48
  • Що новенького?
Проекту OpenOffice.org 5 років!
« : 2005-10-14 11:52:49 »
13 жовтня 2000 гоку фірмою Sun Microsystems було відкрито доступ до коду OpenOffice.org . Проект підтримують такі крупні організації як  Novell, Red Hat, Debian, Propylon, Intel та початковий спонсор  Sun Microsystems.

Побробиці: http://www.openoffice.org/press/press_release_year_five.html
« Змінено: 2005-10-15 12:47:05 від miwa »

Відсутній VojToshik

• Дописувач
  • **
  • дописів: 91
Re: Проекту OpenOffice.org 5 років!
« Відповідей #1 : 2005-10-14 12:22:51 »
13 листопада 2000 гоку Побробиці: http://www.openoffice.org/press/press_release_year_five.html
Тільки, напевно, 13 жовтня 2000 року
Isn't it folly that lack of girls' attention makes our life senseless?

Відсутній thepurple

• Новачок
  • *
  • дописів: 48
  • Що новенького?
« Відповідей #2 : 2005-10-14 12:44:52 »
Ой, пробачте :)
Я думав про день народження близької людини (а у неї день народження у листопаді) і напиав не той місяць :)

Відсутній VojToshik

• Дописувач
  • **
  • дописів: 91
« Відповідей #3 : 2005-10-14 14:13:47 »
Ну можеш відредагувати повідомлення і тоді ніхто не помітить помилки :)
Isn't it folly that lack of girls' attention makes our life senseless?

Відсутній ZhouckA

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
  • Lamers Must Die!
« Відповідей #4 : 2005-10-20 13:53:37 »
Добре хоч не бобробиці ;)
А ОО ще рости й рости до МСО. Після мого переходу з ОО на МСО (3 роки робив все у ОО), зрозумів, настільки  ОО програє. На вічність.
Слава Україні!

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #5 : 2005-10-20 13:57:21 »
Провокатор :о)
Хоч скажи, в чому саме програє. Так, задля цікавості: мені notepad'a/vim'a вистачає у переважній більшості випадків - особливості роботи.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #6 : 2005-10-20 14:14:01 »
Цитата
А ОО ще рости й рости до МСО. Після мого переходу з ОО на МСО (3 роки робив все у ОО), зрозумів, настільки  ОО програє. На вічність.
"Таляп-таляп-таляп".

І чого батькові демократії там не вистачає?

Відсутній ZhouckA

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
  • Lamers Must Die!
« Відповідей #7 : 2005-10-20 16:45:17 »
Можу й пояснити.
Недоліки.
1. Відсутність перевірки граматичних помилок українською, низька якість перевірки орфографічних помилок українською (хоча для мене це не є надто необхідно, проте не по собі треба судити. Секретутці ще й як треба)
2. Тормознутість інтерфейсу. Саме так, запуск - це не важливо. А от коли менюшки й діалоги (а особливо діалог заміни невірно набраного слова - це взагалі капець) тормозять - то це набоидає дуже швидко. І тут не треба говорити, що в офісі набирають. Неправда. Щоби набирати, достатньо якогось Блокноту, Вордпаду чи ще чого більш чи менш примітивного.  А от швидкість перемальовки/виклику діалогів/меню - дуже багато значить.
3. Слабка інтеґрація з зовнішніми засобами - С++/Delphi. Про що мова, коли в SDK приклади, які не працюють!
4. Відсутність багатьох зручних речей в Екселі - хто користувався, зрозуміє.
5. Неякісні шрифти в меню.
6. Погана робота з таблицями у Врайтері.
7. Постійна зміна форматів.  Причому нікому не доходить, що раз ви вже використовуєте архівацію, то робіть архіви з відновлювальним записом - як це роблять 7zip чи RAR. А то збитий файл вже нічим не відновиш.
8. Абсолютно неякісний Impression.
9. Копіювання фіч МСО (таж БД в новій версії), а не придумування своїх.
10. І таке інше

Звісно, програмісту вистачить і блокнота, чи там адітор/ще щось. Зверстати щось у латеху чи html - не проблема. Але ж ОО призначений зовсім для іншої категорії користувачів. І в ній він безнадійно програє.
Слава Україні!

• Літератор
« Відповідей #8 : 2005-10-20 18:01:53 »
Цитата
1. Відсутність перевірки граматичних помилок українською, низька якість перевірки орфографічних помилок українською (хоча для мене це не є надто необхідно, проте не по собі треба судити. Секретутці ще й як треба)
В мене перевірка правопису стоїть з однією метою -- "щоб не очеп'ятатись" (в мене вдома клава не має кириличних наклейок, і можу часом помилитись). Секретутки мали вчити українську ділову мову. Якщо їм це не потрібно й замість роботу робити, вони вії малюють на роботі, то лісом ідуть такі робітниці.

Цитата
3. Слабка інтеґрація з зовнішніми засобами - С++/Delphi. Про що мова, коли в SDK приклади, які не працюють!
А M$O вже інтегрований з Python і Java, котрі, до речі так, кросплатформні, на відміну від Delphi?

Цитата
4. Відсутність багатьох зручних речей в Екселі - хто користувався, зрозуміє.
Поки до такого не доходив, мені навіть з руки більше в SQL-табличці тримати... Бо я не секретутка й роблю, як швидше та простіше. Потім ті ж результати можу вичепити й латехом заверстати практично на автоматі, чого не скажеш про. До речі, й OOo може це робити.

Цитата
5. Неякісні шрифти в меню.
В мене Arial в меню. Через табличку замін його можна зробити Verdanою. Чим завгодно.

Цитата
6. Погана робота з таблицями у Врайтері.
Ой, та шо ж ви таке кажете! Там тільки й того, що олівця нема... В приципі, клавіатурні шорткати для правок таблиць ніхто не скасував. А динамічне обчислення a la spreadsheet, котре набагато потрібніше, ніж олівець, і зручніше за імпорт його з Calc/Excel/whatever в M$ Word зробили?

Так між іншим. Є чудовий струмент, котрий навіть працює -- writer2latex, котрий не раз мене рятував від тих, хто вважає, що в мене має бути OOo. Чимсь таким M$O може похвалитись?

І ще між іншим. Шукав я в ворді (2003) Навігатор. Не знайшов. А стиліста вони з OOo передерли... Я й не казав, що вони дурні. :) Але хто в кого здирає фічі, це ще спірне питання.

Коли я в OOo набираю досить часто слово типу "Черезпарканногузадерищенко", Райтер на третій раз починає робити автодоповнення цього слова. В Word таке існує?

OOo я можу сказати, набираючи багатомовний текст, щоб він не мудрив і використав правописні словники для всіх мов, котрі він знає. Дуже допомогло. В ворді така фіча відсутня як клас, тільки його дурна евристика (в таких питань я вважаю всіляку евристику дурною, бо в мене ще й голова є).

Ворду я можу закинути ну геть тупу роботу з колонтитулами й виносками. Бо воно настільки непрозоро, що я вішатись хотів і після адаптації, а тим більш після того, як попрацював з OOo.

Ну й наостанку. Я хотів задавати стилі для груп сторінок у ворді (ну там поля, колонтитули, розміри, колонки). Іменовані стилі, котрі потім можна модифікувати... В мене не вийшло. В OOo -- з коробки.

• Літератор
« Відповідей #9 : 2005-10-20 18:03:17 »
Цитата
настільки  ОО програє. На вічність.
Програє на вічність. Але програє зі знаком "мінус"...

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
« Відповідей #10 : 2005-10-20 19:48:52 »
ООо (колись SO) дійсно відстає в багатьох речах від MSO - це факт. Він швидкими темпами наздоганяє MSO і в деяких речах випереджує його але далеко не всюди. Будемо сподіватися, що ООо 3.0 зрівняється з MSO а 4.0 обжене.

Колись Мозілка теж програвала Ослику по всім статтям, але той час пройшов.

OOo 2.0 мені подобається значно більше ніж ОО1.х чи StarOffice X.X, а це означає що спільнота йде у правильному напрямку.
[Fedora Linux]