1. Відсутність перевірки граматичних помилок українською, низька якість перевірки орфографічних помилок українською (хоча для мене це не є надто необхідно, проте не по собі треба судити. Секретутці ще й як треба)
В мене перевірка правопису стоїть з однією метою -- "щоб не очеп'ятатись" (в мене вдома клава не має кириличних наклейок, і можу часом помилитись). Секретутки мали вчити українську ділову мову. Якщо їм це не потрібно й замість роботу робити, вони вії малюють на роботі, то лісом ідуть такі робітниці.
3. Слабка інтеґрація з зовнішніми засобами - С++/Delphi. Про що мова, коли в SDK приклади, які не працюють!
А M$O вже інтегрований з Python і Java, котрі, до речі так, кросплатформні, на відміну від Delphi?
4. Відсутність багатьох зручних речей в Екселі - хто користувався, зрозуміє.
Поки до такого не доходив, мені навіть з руки більше в SQL-табличці тримати... Бо я не секретутка й роблю, як швидше та простіше. Потім ті ж результати можу вичепити й латехом заверстати практично на автоматі, чого не скажеш про. До речі, й OOo може це робити.
5. Неякісні шрифти в меню.
В мене Arial в меню. Через табличку замін його можна зробити Verdanою. Чим завгодно.
6. Погана робота з таблицями у Врайтері.
Ой, та шо ж ви таке кажете! Там тільки й того, що олівця нема... В приципі, клавіатурні шорткати для правок таблиць ніхто не скасував. А динамічне обчислення a la spreadsheet, котре набагато потрібніше, ніж олівець, і зручніше за імпорт його з Calc/Excel/whatever в M$ Word зробили?
Так між іншим. Є чудовий струмент, котрий навіть працює -- writer2latex, котрий не раз мене рятував від тих, хто вважає, що в мене має бути OOo. Чимсь таким M$O може похвалитись?
І ще між іншим. Шукав я в ворді (2003) Навігатор. Не знайшов. А стиліста вони з OOo передерли... Я й не казав, що вони дурні.
Але хто в кого здирає фічі, це ще спірне питання.
Коли я в OOo набираю досить часто слово типу "Черезпарканногузадерищенко", Райтер на третій раз починає робити автодоповнення цього слова. В Word таке існує?
OOo я можу сказати, набираючи багатомовний текст, щоб він не мудрив і використав правописні словники для всіх мов, котрі він знає. Дуже допомогло. В ворді така фіча відсутня як клас, тільки його дурна евристика (в таких питань я вважаю всіляку евристику дурною, бо в мене ще й голова є).
Ворду я можу закинути ну геть тупу роботу з колонтитулами й виносками. Бо воно настільки непрозоро, що я вішатись хотів і після адаптації, а тим більш після того, як попрацював з OOo.
Ну й наостанку. Я хотів задавати стилі для груп сторінок у ворді (ну там поля, колонтитули, розміри, колонки). Іменовані стилі, котрі потім можна модифікувати... В мене не вийшло. В OOo -- з коробки.