Навіть не знаю, чи варто до цього серйозно ставитись?
Панові Лукашенку я ажніяк не симпатизую, але то політика...
Якщо абстрагуватися, той факт, що в сусідній братній країні (вибачте за пафос) на держ. рівні підіймається питання про монополію M$ на софтверному ринку, мені імпонує.
Виникають, звичайно, питання, наприклад:
1. Навіщо щось створювати, якщо все це вже є, і навіть білоруською мовою
Можливо варто говорити про доопрацювання, стандартизацію і таке інше? А гучні заяви про "розробку власної осі" - се, нмд, можливість стирити під проект зайвих коштів.
2. Як буде зреалізована декларована сумісність із софтом під мастдай? Я так розумію, що йдеться не про використання емуляторів. Цікаво буде на се подивитись, особливо маючі на увазі сумний досвід з Ліндовзом.
3. Рішення щодо розробки альтернативної осі, нмд, невірно вмотивоване. Справа тут не в дороговизні софту від пана БГ. Звідки взяли цифру 300$? ВінХР хоум, якщо не помиляюсь, коштує близько 80$ Не 15, але й не 300$ Якщо в людини вистачає грошей на комп, то на оем-ну вінду мабуть теж якось нашкребе. Мотивувати треба, нмд, саме перевагами, які дає відкритий код.
Вельми потішив коментар пана Тімура Аітова (директор з розвитку компанії РБК СОФТ, докладніше у новині)
Який там маркетинг у Білорусі - "бацька" скаже всім ставити нову ось - і всі поставлять!