Автор Гілка: mozex і українська мова  (Прочитано 1332 раз)

Відсутній Дмитро Ковальов

• Кореспондент
  • дописів: 236
mozex і українська мова
« : 2004-09-14 11:07:08 »
Привіт,
Чи комусь вдалося якимось чином налаштувати розширення mozex  для Мозили або для Firefox'а щоб редагувати текстові поля в зовнішньому редакторі.

Або будь-який інший трюк, щоб дозволити редагувати текстові поля веб-сторінки або в emacs'і або в vi (запускаючи це з якоїсь мозили).

Я вже перепробував запускати мозили з різними локалями (коі або утф) з одним і тим же результатом: в мозилу переноситься суцільна каша замість української.

Відсутній Євгеній Мещеряков

• Дописувач
  • **
  • дописів: 65
Re: mozex і українська мова
« Відповідей #1 : 2004-09-14 13:09:49 »
Та взагалі є проблема в Mozilla з використоанням зовнішніх програм: Mozilla просто не знає, в якій локалі запущена програма і, відповідно, яке кодування вона використовує, тому в більшості розширень (з якими я зтикався :-))чомусь припускається, що зовнішня програма працює з кодуванням ISO-8859-1 :-(

dusoft

• Гість
« Відповідей #2 : 2004-09-15 01:21:48 »
Наскільки я пам'ятаю, мозілла використовує gtk1? І це мабуть і є коренем цих проблем.. але, чи має хтось якісь думки, чому її не переведуть на gtk2?

Відсутній Євгеній Мещеряков

• Дописувач
  • **
  • дописів: 65
« Відповідей #3 : 2004-09-15 16:23:48 »
Вона може використовувати gtk1 та gtk2. В Debian використовується gtk2.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #4 : 2004-09-15 20:09:53 »
Ключ конфігурування перед компіляцією (якщо в кого є терпіння): --enable-default-toolkit=gtk2. До речі, мозиллу я зібрав з архіву Firefox :), причому мусив це робити кілька разів не без правлення початкових кодів. Якщо кому коли цікаво було б, як я це робив -- розповім...

dusoft

• Гість
« Відповідей #5 : 2004-09-16 01:31:28 »
Дякую за відповідь. А з яким тулкітом йде бінарна версія?
А я чекаю Firefox 1.0... подивитися що це таке.