Автор Гілка: Gnu Queue: Linux Clustering Made Easy  (Прочитано 2559 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
Gnu Queue: Linux Clustering Made Easy
« : 2005-12-27 14:26:57 »
Linux Journal опублікував статтю про GNU Queue - систему, яка дозволяє виконати завдання на найменш завантаженій машині у кластері. Queue не вимагає додаткових команд для керування кластером, так як вона створює на машині користувача процес, який представляє завдання, яке виконується на віддаленій машині. Таким чином для контролю над своїми завданнями у кластері можна використовуват стандартні команди, такі як ps чи kill.

http://www.linuxjournal.com/article/4208
« Змінено: 2005-12-28 17:55:00 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній Дмитро Ковальов

• Кореспондент
  • дописів: 236
Re: Gnu Queue: Linux Clustering Made Easy
« Відповідей #1 : 2005-12-28 09:35:19 »
Жахлива стаття, як доречі, і більшість статей що в ЛінаксЖурнал, що в ЛІнаксГазетт. Всі статті пишуться за одним і тим же планом: - є така класна система, яка дозвляє робити <те-то-те-то>, давайте подивимось на неї, крок перший -- інсталяція, і потім на протязі 80% статті описується як треба на машині друкувати ./configure && make && make install або rpm -i . На залишок вказується: Resources і Join the Developer Community.

В результаті не залишається абсолютно ніякого враження від тої програми, яку вони намагалися написати. Що стосується конкретно цього випадку: наведені кільканадцять однакових рядків команди queue з різними параметрами, які абсолютно нічого не додають до розуміння того, що ж насправді ця штука може і чого не може. Як вона порівнюється в можливостях з іншими вільними чи комерційними системами? Наприклад, чим ця queue відрізняється від Autosys'а чи від BMC cronacle?

З якого дива я буду Join це Community якщо воно навіть толком не може написати, що ж такий за продукт воно створило? Дилетанство на найгіршому з його рівнів.

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #2 : 2005-12-28 12:25:29 »
Мені загалом стаття сподобалась! Реалізація кластеру на базі GNU Queue також цікава, проста для користувача і сьогодні буде дуже корисна. GNU Queue по архітектурі щось середнє між класичними старими системами завдань та кластерами єдиного системного образу. GNU Queue наприклад може автоматично визначати на якому вузлі (найменш завантаженому) виконувати завдання, також він є "достатньо прозорий" для користувача та програм і може навіть як оболонка прописатись у /etc/passwd, ну і важливим є його "незалежність" від ядра... GNU Queue не може бути абсолютно прозорим для користувача та програм, він не створює єдиний системний образ з усіх доступних процесорів та оперативної пам'яті на рівні ядра (як openMosix), можуть мігрувати тільки цілі завдання, а мені хочеться, щоб мігрували навіть процеси з спільною пам'яттю. Враховуючи сучасний стан реалізації кластеру openMosix в ядрі 2.6 (він сам не може вирватись з тестового стану преальфи так вирішили починаючи з 2.6.14 об'єднати його разом з Xen) то інформація про GNU Queue виявилась для мене дуже корисною дякую за статтю та повідомлення.
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній Forum admin

• Адміністратор ЩОДО
  • Новачок
  • дописів: 35
  • Адміністратор форуму
« Відповідей #3 : 2005-12-29 02:56:58 »
Off topic replies have been moved to This Thread
І хай буде воля моя.
Адмін.