OK, я згоден, що прийняття "неправильних" законів не треба допускати, Але якщо такий закон прийнятий?
І потім я не казав про закони які вважаються недоцільними МЕНІ. Я мав на увазі такі, що видаються недоцільними НЕ ТІЛЬКИ МЕНІ. Якщо переважна частина суспільства вважає закон доцільним, решта абсолютно нічого не може вдіяти і мусить змиритися. Якщо ж закон в корені свому хибний, його ж просто ніхто не буде виконувати. В тому числі і я, якщо він раптом не приносить мені конкретної вигоди. Власне, закони прийняті в інтересах обмеженої групи людей не виконуватимуться ніколи - без масового застосування насильства.
Окрім як ігнорувати (чого особисто я не прихильник) - ініціювати відміну.І взагалі є маса способів демонструвати ідіотизм таких законів - вимагати, наприклад, відповідний диск при купівлі мобільного телефону. Або ще краще - написати звернення-скрагу до ідіота, який проштовхнув відповідний закон - у офіційному представництві компанії UMC мені відмовились видати компакт при купівлі цифрового пристрою обробки і передачі даних Nokia-XXXX ;o))Хотів би я подивитись на реакцію вищезгаданого імбіцила, коли таких листів він отримає сотню в день.
Влада сама по собі є насильством. Будь-яка влада.
Тобто продемонструвати свою незгоду з даним законом? Але чим це принципово відрізняється від прямого бойкоту? Згадайте, що зараз робиться у Франції.
Цитата: miwa від 2006-04-10 15:22:33Окрім як ігнорувати (чого особисто я не прихильник) - ініціювати відміну.І взагалі є маса способів демонструвати ідіотизм таких законів - вимагати, наприклад, відповідний диск при купівлі мобільного телефону. Або ще краще - написати звернення-скрагу до ідіота, який проштовхнув відповідний закон - у офіційному представництві компанії UMC мені відмовились видати компакт при купівлі цифрового пристрою обробки і передачі даних Nokia-XXXX ;o))Хотів би я подивитись на реакцію вищезгаданого імбіцила, коли таких листів він отримає сотню в день. Тобто продемонструвати свою незгоду з даним законом? Але чим це принципово відрізняється від прямого бойкоту? Згадайте, що зараз робиться у Франції.
Цитата: miwa від 2006-04-10 15:22:33Влада сама по собі є насильством. Будь-яка влада.Та ви пане анархіст:)
1. Я ще позаминулої осені казав, що Литвин також рижий бушократ, просто маскується під порядного.
3. На привеликий жаль в новому парламенті хора є конституційна більшість (вийняток - фракція комуністів та пару десятків з фракцій Регіоналів і БЮТ) тут жаль що Вітренко з Не Так зрізали.
4. Мені здається простіше виїхати в іншу демократичну, незалежну від бушократів країну, ніж виконувати такі закони (а режим їх виконувати заставить) чим більшість розумних людей в Україні і скористається...
Про автомати я фігурально. Можна плакат чи прапор. Чи намет. А в Росії традиційно беруть танк:)
Хайнлайн?