Автор Гілка: Ще один страшний законопроект  (Прочитано 3877 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Ще один страшний законопроект
« Відповідей #15 : 2006-04-10 12:54:12 »
OK, я згоден, що прийняття "неправильних" законів не треба допускати, Але якщо такий закон прийнятий?

І потім я не казав про закони які вважаються недоцільними МЕНІ. Я мав на увазі такі, що видаються недоцільними НЕ ТІЛЬКИ МЕНІ. Якщо переважна частина суспільства вважає закон доцільним, решта абсолютно нічого не може вдіяти і мусить змиритися. Якщо ж закон в корені свому хибний, його ж просто ніхто не буде виконувати. В тому числі і я, якщо він раптом не приносить мені конкретної вигоди. Власне, закони прийняті в інтересах обмеженої групи людей не виконуватимуться ніколи - без масового застосування насильства.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #16 : 2006-04-10 15:22:33 »
OK, я згоден, що прийняття "неправильних" законів не треба допускати, Але якщо такий закон прийнятий?
Окрім як ігнорувати (чого особисто я не прихильник) - ініціювати відміну.
І взагалі є маса способів демонструвати ідіотизм таких законів - вимагати, наприклад, відповідний диск при купівлі мобільного телефону. Або ще краще - написати звернення-скрагу до ідіота, який проштовхнув відповідний закон - у офіційному представництві компанії UMC мені відмовились видати компакт при купівлі цифрового пристрою обробки і передачі даних Nokia-XXXX ;o))
Хотів би я подивитись на реакцію вищезгаданого імбіцила, коли таких листів він отримає сотню в день.

І потім я не казав про закони які вважаються недоцільними МЕНІ. Я мав на увазі такі, що видаються недоцільними НЕ ТІЛЬКИ МЕНІ. Якщо переважна частина суспільства вважає закон доцільним, решта абсолютно нічого не може вдіяти і мусить змиритися. Якщо ж закон в корені свому хибний, його ж просто ніхто не буде виконувати. В тому числі і я, якщо він раптом не приносить мені конкретної вигоди. Власне, закони прийняті в інтересах обмеженої групи людей не виконуватимуться ніколи - без масового застосування насильства.
Влада сама по собі є насильством. Будь-яка влада. Тому що вона ЗМУШУЄ громадян дотримуватись низки законів незалежно від того, подобається їм це, чи ні.
Скажімо, сплата податків приносить вам прямі збитки, але аж ніяк не пряму вигоду. І не тільки вам - всім платникам податків. І користь від нього (оподаткування) є лише опосередкованою - у вигляді там армії, безкоштовної освіти чи медичного обслуговування (давайте не будемо зараз говорити про їх дійсну якість і "безкоштовність"). Але ж ви, сподіваюсь, не будете ініціювати відміну оподаткування на основі того, що не бачите в ньому вигоди для себе?
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #17 : 2006-04-10 16:03:02 »
І взагалі є маса способів демонструвати ідіотизм таких законів - вимагати, наприклад, відповідний диск при купівлі мобільного телефону. Або ще краще - написати звернення-скрагу до ідіота, який проштовхнув відповідний закон - у офіційному представництві компанії UMC мені відмовились видати компакт при купівлі цифрового пристрою обробки і передачі даних Nokia-XXXX ;o))
Хотів би я подивитись на реакцію вищезгаданого імбіцила, коли таких листів він отримає сотню в день.
Тобто продемонструвати свою незгоду з даним законом? Але чим це принципово відрізняється від прямого бойкоту? Згадайте, що зараз робиться у Франції.

Влада сама по собі є насильством. Будь-яка влада.
Та ви пане анархіст:)  
Щодо системи оподаткування - суспільство не в стані відмовитись від цього через вказані вами причини. Пригадайте - питання про відміну податків коли-небудь вставало? Тільки про модернізацію недосконалого податкового законодавства. І наслідком його недосконалості як раз є тіньова економіка - прояв прямої непокори існуючому ладу.

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #18 : 2006-04-10 16:49:10 »
1. Я ще позаминулої осені казав, що Литвин також рижий бушократ, просто маскується під порядного.

2. В демократичному суспільстві люди впливають на владу через її вибори, в бушократичному влада сама себе вибирає "правильно" підрахувавши голоси.

3. На привеликий жаль в новому парламенті хора є конституційна більшість (вийняток - фракція комуністів та пару десятків з фракцій Регіоналів і БЮТ) тут жаль що Вітренко з Не Так зрізали.
З відси слідує, що вище згаданий законопроект п. Литвина буде дуже швидко "перевершений" прийнятим законами в галузі ІТ. І вашнаш пПрезидент їх радо підпише...

4. Мені здається простіше виїхати в іншу демократичну, незалежну від бушократів країну, ніж виконувати такі закони (а режим їх виконувати заставить) чим більшість розумних людей в Україні і скористається...

Цитата
Тобто продемонструвати свою незгоду з даним законом? Але чим це принципово відрізняється від прямого бойкоту? Згадайте, що зараз робиться у Франції.

У Франції зараз США розхитує демократичну владу Президента Ширака бо Франція з ним є незалежною суверенною державою котра сміє відкрито пальцем вказувати гамериці на лайно котре вони розкидають по всьому світу. Тому то і бушократи хочуть і у Франції поставити свою маріонетку на зразок censored

« Змінено: 2006-04-10 17:08:27 від miwa »
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #19 : 2006-04-10 17:01:24 »
Бачите, свою незгоду з законом можна демонструвати по-різному. Наприклад, демонстративно його порушувати. Саме до цього я НЕ закликаю, більше того - застерігаю. Тому що при цьому дуже легко захопитись і почати порушувати інші закони, з котрими в принципі згоден, але... А тут ще й пани у сірій (чи яка там у них зараз?) формі звідки не візьмись появляться - пояснюй потім, що ти з найблагішими намірами чинне законодавство порушуєш ;о))
Та ви пане анархіст:)  
Не, швидше цинік :о))

До речі, а що зараз коїться у Франції?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #20 : 2006-04-10 17:11:22 »
Почалось... (с) У всьому винні американці, виявляється:) Пора зав'язувати з цією розмовою, флудери підтянулись.
Dixi.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #21 : 2006-04-10 17:14:15 »
1. Я ще позаминулої осені казав, що Литвин також рижий бушократ, просто маскується під порядного.
Та ви що? А я, наївний, думав, що він хотів бути "загальним примирювачем" і дистанціювувався і від НСНУ і від ПУ і від БЮТ і від СПУ...

3. На привеликий жаль в новому парламенті хора є конституційна більшість (вийняток - фракція комуністів та пару десятків з фракцій Регіоналів і БЮТ) тут жаль що Вітренко з Не Так зрізали.
Ви вважаєте пані Вітренко здоровою, а НСНУ, БЮТ і СПУ - не дуже?
Можу запропропонувати лише одне - припинити обливати брудом один одного на політичній основі, як це роблять так не любимі вами (та й мною також) деякі політики. Щоправда, політики при цьому різні ;о))
А то ж потім прийде, до прикладу, Сергій Єгоров, і вся наша високоінтелектуальна розмова піде в /dev/null ;o)

4. Мені здається простіше виїхати в іншу демократичну, незалежну від бушократів країну, ніж виконувати такі закони (а режим їх виконувати заставить) чим більшість розумних людей в Україні і скористається...
Не, ви все-таки неадекватні.
А замість тікати пробувати щось поміняти в суспільстві  - слабО? Чи ви лише жалітись і обливати брудом умієте?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #22 : 2006-04-10 17:17:35 »
2miwa:
Іноді інших методів не лишається, на жаль. Але це - остання інстанція. Я ж не збираюсь бігати з автоматом з найменшого приводу. Це, гм,  небезпечно і дещо обтяжливо.

У Франції - студентські заворушення, вже давно.
« Змінено: 2006-04-10 17:23:25 від Cthulhu »

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #23 : 2006-04-10 17:36:13 »
Скажімо так, вибір є завжди.
Півтора року назад, до прикладу, автоматів ніхто з протестуючих у руки не брав, НМВ. Так що "Сила, вона, брате, в правді" (с). І не втримаюсь від ще однієї фрази з фантастично-соціального роману "Чужий серед чужих" (на жаль не пригадую автора); цитую по пам'яті: "Він може вийти на війну з усією державою, озброєний лише кухонною виделкою. І в цьому його сила."

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #24 : 2006-04-10 17:42:30 »
Про автомати я фігурально. Можна плакат чи прапор. Чи намет. А в Росії традиційно беруть танк:)

Хайнлайн?

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #25 : 2006-04-10 17:45:31 »
Про автомати я фігурально. Можна плакат чи прапор. Чи намет. А в Росії традиційно беруть танк:)
:о)))
Хайнлайн?
Точно!

zzandy

• Гість
« Відповідей #26 : 2006-04-10 17:52:21 »
Цитата

Це, доречі, цитата з будь-якої книжки по праву, 5-та сторінка.

Роман(Guest)

• Гість
« Відповідей #27 : 2006-04-11 09:18:41 »
Як я й казав пану хсе, народ показав біло-голубим велику дулю, зрізавши нетаків (головна радість - лише 1% :))))) і вітрянку. Нарешті в парляменті не буде гір лайна. Буде, щоправда, шофер Ахматова, двірник, кухар, масажист, хіба кота з собачкою найголовнішого татарина   України не буде.
І з вашим відношенням до людей (до переважної більшості) ви будете завжди програвати. Бо народ не любить посіпак північного сусіда.
До речі, де Ната? Бяларусам ціну на газ у тричі піднімають, а вона все мовчить? Ай-ай-ай, кляті інперіалісти, давлять найдемократичнішого бацьку економічно.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #28 : 2006-04-11 10:48:52 »
Бацька іноді любить погавкати на Пуцьку. От йому прозоро й натякають, що базар — то така штука, яку треба б фільтрувати хоч іноді.