ПроектВноситься народним депутатом України В.М.Литвиномз а к о н у к р а ї н иПро внесення змін до Закону України "Про Національну програму інформатизації
Реалізація машин для автоматичної обробки інформації (персональних та інших комп'ютерів) може здійснюватися в Україні лише за умови обладнання їх інтегрованою лексикографічною системою "Словники України".
Натрапив на статтю нещодавно
Одним словом, навіть якщо цей закон приймуть (хоча, сподіваюсь, зовсім хорі у парламенті в меншості - оптиміст я), то виконувати його явно ніхто не буде, тому можна розслабитись.
Строгість наших законів компенсується необовязковістю їх виконання? ;о)Невірна точка зору, як на мене. Законів треба дотримуватись.
Але паралельно слід також слідкувати за тим, хто й що лобіює та приймає.
Цитата: miwa від 2006-04-10 10:36:47Строгість наших законів компенсується необовязковістю їх виконання? ;о)Невірна точка зору, як на мене. Законів треба дотримуватись.Потрібіно спочатку створити умови, щоб їх дотримувались. Парламент може прийняти закон, що каміння має падати вгору, але від того нічого не зміниться - бо mg є mg і з цим нічого не поробиш. * * *Особисто мені глибоко "до лампи" хто і як приймає закони. Головне - щоб це були закони, які не суперечать логічному розвитку суспільства. Тобто такі, що люди (в тому числі і я) захочуть їх виконувати. Коли політики про це забувають, трапляються "Майдани" і "кольорові революції".
Ви ж підтверджуєте те, що я сказав. Соціальний контроль необхідний і одним з його проявів (дуже поширеним) є невиконання "неправильних" законів. Власне, як ще дізнатись, що прийнятий вже закон неправильний? Тільки по тому, як він виконується (і чи взагалі доцільно його виконувати).
І якщо раптом, скажімо, яка-небудь Вітренко раптом почне гнути лінію, яку я вважатиму правильною...
Хоча чудес не буває.