Автор Гілка: Ще один страшний законопроект  (Прочитано 3878 раз)

Відсутній Stas

• Новачок
  • *
  • дописів: 23
  • Що новенького?
Натрапив на статтю нещодавно, тільки сьогодні зібрався кинути до новин.
Коли вже наші депутати перестануть лобіювати так брудно чиїсь інтереси?
Вибачте за нерідну мову, але стаття на російській :(
За кометарями людей турбує здається тільки те, що нав'язують українські словники, мене більше турбує, що нав'язують, та ще й оплатне, закрите, несумісне і непотрібне .

Цитата
Проект
Вноситься народним депутатом України В.М.Литвином
з а к о н  у к р а ї н и
Про внесення змін до Закону України
"Про Національну програму інформатизації

Цитата
Реалізація машин для автоматичної обробки інформації (персональних та інших комп'ютерів) може здійснюватися в Україні лише за умови обладнання їх інтегрованою лексикографічною системою "Словники України".

Стаття у "Дзеркалі тижня"

Проект закону
Best regards,&&Serhij Stasyuk

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Re: Ще один страшний законопроект
« Відповідей #1 : 2006-04-08 15:52:18 »
Ну що тут скажеш? Класика тупого, примітивного лобіювання інтересів виробників інтегрованої лексикографічної системи "Словники України" а з нею і офтопа разом з апаратними платформами на яких він працює глючить;D. І до їх мозгів врядчи колись дойде що є багато апаратних і програмний платформ не говорячи що вони зможуть свої словники написати з нуля кросплатформеними, а про понятя обмеження свободи з ними взагалі не можна поговорити... просто раби не живші вільно не збагунуть...
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #2 : 2006-04-08 17:06:47 »
"дзеркало тижня" завжди розміщує публікації й українською мовою (просто домен іниший):
http://www.zn.kiev.ua/nn/show/591/53005/

й відразу ж наступна стаття про вміст цього словника та інтерв'ю з одиним із професорів, членів НАН:
http://www.zn.kiev.ua/nn/show/591/53006/

таке нав'язування мені відверто не подобається, щоб там не нав'язували, але робити таким чином - це лише викликати роздратування у людей
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Так(Guest)

• Гість
« Відповідей #3 : 2006-04-08 23:19:35 »
І за це ви стояли на майдані?
Буга-га

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #4 : 2006-04-09 01:25:28 »
offtopic
  Пан забув залогінитися перед надсиланням посту? Щось не зовсім прослідковуєтсья зв'язок між топіком й висловом, це певно якась внутрішня стурбованість таким чином відкликатися на всі політичні рухи, кому б вони не належали? Не думаю що такий підхід стане конструктивним та допоможе в чомусь переконати інших.
« Змінено: 2006-04-09 04:25:05 від uran »
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #5 : 2006-04-09 10:48:46 »
Не, в пана, вочевидь, інтимні проблеми з світосприйняттям і показати навіть видуманий нік при цьому - вище його нічних страхів. І боюсь, що пан не може бути конструктивним та переконувати в чомусь інших - для цього потрібно, щоб в людини були мізки, котрих у пана не видко навіть під мікроскопом.
Щоб більш тверезо мислячі люди не порахували мої слова тупим наїздом, спробую обгрунтувати.
Для мене є очевидним, що за будь-якого політичного ладу у будь-якій країні знайдуться люди (і то немало), котрі будуть лобіювати власні інтереси на шкоду іншим, в тому числі і державі. І тим паче дивно критикувати інших людей за те, до чого вони відношення не мають. А ще я думав, що є очевидним те, що після майдану загальне щастя не наступить. Майдан лише зупинив тогочасне загальне горе. І не більше. Все решта, в тому числі й топік - це непочатий край роботи.
Ось.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Змінено: 2006-04-10 09:30:07 від gvy »

Роман(Guest)

• Гість
« Відповідей #7 : 2006-04-10 10:08:10 »
Не турбуйтесь так, лінуксоїди, гори лайна в парламент не пройшли, тому про цей законопроект можете забути.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #8 : 2006-04-10 10:24:55 »
А, то Роман П'ющенко в гості прийшли?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #9 : 2006-04-10 10:26:21 »
По-моєму, суцільний струс повітря. Ну як це реалізувати на практиці? По-перше, треба домовлятись з M$ і при цьому довести їм, що вони на тому зрубають купу грошей (а ці хлопці авантюр не люблять). Слід врахувати, що зараз 60-70% інсталяцій офтопіка - піратські, і після таких заходів їх явно побільшає - в силу відсутності відповідного законодавства.
По-друге, як вони збираються контролювати виконання закону? Ходити й шманати компи і саджати продавців, що цей закон не виконують? Ню-ню.
Одним словом, навіть якщо цей закон приймуть (хоча, сподіваюсь, зовсім хорі у парламенті в меншості - оптиміст я), то виконувати його явно ніхто не буде, тому можна розслабитись.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #10 : 2006-04-10 10:36:47 »
Одним словом, навіть якщо цей закон приймуть (хоча, сподіваюсь, зовсім хорі у парламенті в меншості - оптиміст я), то виконувати його явно ніхто не буде, тому можна розслабитись.
Строгість наших законів компенсується необовязковістю їх виконання? ;о)
Невірна точка зору, як на мене. Законів треба дотримуватись. Але паралельно слід також слідкувати за тим, хто й що лобіює та приймає.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2006-04-10 11:06:28 »
Невірна точка зору, як на мене. Законів треба дотримуватись.
Потрібіно спочатку створити умови, щоб їх дотримувались. Парламент може прийняти закон, що каміння має падати вгору, але від того нічого не зміниться - бо mg є mg і з цим нічого не поробиш. Закони суспільства (маю не увазі не ті, що приймають в ВР, а весь комплекс правил і закономірностей, за якими живе суспільство) часто схожі з законами природи і їх так само не можна переступити. Класична помилка нерозумних політиків і диктаторів всіх калібрів - переконання, що вони можуть робити все, що завгодно і "піпл схаває". Буває, наприймають всяких дурниць, а потім дивуються, що ніхто тих дурниць не виконує  і жаліються "Ах, які ж у нас паскудні люди!" Сабж - з тої ж опери.

Але паралельно слід також слідкувати за тим, хто й що лобіює та приймає.
Особисто мені глибоко "до лампи" хто і як приймає закони. Головне - щоб це були закони, які не суперечать логічному розвитку суспільства. Тобто такі, що люди (в тому числі і я) захочуть їх виконувати. Коли політики про це забувають, трапляються "Майдани" і "кольорові революції".
« Змінено: 2006-04-10 11:07:22 від Cthulhu »

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #12 : 2006-04-10 11:59:27 »
Невірна точка зору, як на мене. Законів треба дотримуватись.
Потрібіно спочатку створити умови, щоб їх дотримувались. Парламент може прийняти закон, що каміння має падати вгору, але від того нічого не зміниться - бо mg є mg і з цим нічого не поробиш.
 * * *
Особисто мені глибоко "до лампи" хто і як приймає закони. Головне - щоб це були закони, які не суперечать логічному розвитку суспільства. Тобто такі, що люди (в тому числі і я) захочуть їх виконувати. Коли політики про це забувають, трапляються "Майдани" і "кольорові революції".
Бачите, справа в тому, що не завжди політики піклуються про добробут власного народу: піклуватись про добротут особистий їм чогось подобається більше :о( І ось для того, щоб вони не забували, що вони служать народу, а не навпаки, їх якраз і потрібно контролювати. І цей контроль потрібно здійснювати починаючи з міської/селищної ради, котра "забуває", припустимо, поремонтувати центральні дороги, але робить новеньку асфальтівку до дачі місцевого мера, і закінчуючи радою Верховною, котра дурниць може наробити значно більше.
І саме тому точка зору мені глибоко "до лампи" хто і як приймає закони не зовсім правильна, тому що за невиконання тих законів вас можуть притягти до відповідальності. Відсидітись у своїй хаті з краю може й не вийти, бо по черговому закону, котрий вам до лампи, хто та як прийняв, та хата може бути вже не вашою.
Ось.
І тому створенням умов, щоб прийнятих законів дотримувались, потрібно займатись в тому числі й нам з вами, а не лише міфічним "добрим дядькам", котрих, як виявляється, не існує.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2006-04-10 12:24:06 »
miwa, я Вас прошу... Ви ж підтверджуєте те, що я сказав. Соціальний контроль необхідний і одним з його проявів (дуже поширеним) є невиконання "неправильних" законів. Власне, як ще дізнатись, що прийнятий вже закон неправильний? Тільки по тому, як він виконується (і чи взагалі доцільно його виконувати). Чи Ви всі закони вважаєте правильними, а парламент - безгрішним?

Щодо мого висловлювання про лампу. Я мав на увазі, що мені байдуже ХТО займається створенням законів. Мене цікавить ЩО вони роблять. І якщо раптом, скажімо, яка-небудь Вітренко раптом почне гнути лінію, яку я вважатиму правильною (тобто що відповідає моїм інтересам) я їх із задоволенням буду підтримувати. Хоча чудес не буває...

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #14 : 2006-04-10 12:35:14 »
Цитата
Ви ж підтверджуєте те, що я сказав. Соціальний контроль необхідний і одним з його проявів (дуже поширеним) є невиконання "неправильних" законів. Власне, як ще дізнатись, що прийнятий вже закон неправильний? Тільки по тому, як він виконується (і чи взагалі доцільно його виконувати).
Бачите, наші позиції розрізняються в тому, що ви обстоюєте ідею недотримування закону якщо він вам вважається недоцільним, я ж закликаю не допускати його прийняття. Очевидно, що вашу позицію значно легше реалізувати, але ж, наприклад, типовим є масове порушення законодавства про приватну власність, наприклад. Це ж не означає, що таке законодавство не потрібне, правда? Просто вкрасти щось для більшості значно простіше, аніж заробити. А ще багатьом щось робити просто не вдається - мізків не вистачає. Або ще чогось - наполегливості там, чи просто руки не з того місця ростуть.

Off-topic:
Цитата
І якщо раптом, скажімо, яка-небудь Вітренко раптом почне гнути лінію, яку я вважатиму правильною...
Хвала Богові - вже не почне. У всякому разі, не найближчих 5 років  ;о)
Цитата
Хоча чудес не буває.
Ото ж бо й воно.