Автор Гілка: Linux в державних органах  (Прочитано 3003 раз)

Відсутній Stas

• Новачок
  • *
  • дописів: 23
  • Що новенького?
Linux в державних органах
« : 2006-04-14 15:40:26 »
Проведено поверхневий аналіз арументів за офтоп у державних органах для Росії. При цьому показано, що застосування Linux аж ніяк не дорожче за Windows.

Цікаво, а для наших релій хтось проводив подібний аналіз? Що кажуть наші "експертні установи", до яких звертається Верховна Рада (те, що вони написали по законопроекту Олійника, я бачив, цікаво, є більш незаангажовані висновки чи ні)?

Стаття (російською):
Linux в держорганах: аргументи проти - вигадка
« Змінено: 2006-04-14 16:44:04 від miwa »
Best regards,&&Serhij Stasyuk

Роман(Guest)

• Гість
Re: Linux в державних органах
« Відповідей #1 : 2006-04-14 18:02:00 »
Лінуксоїди, як завжди, брешуть.

zzandy

• Гість
« Відповідей #2 : 2006-04-14 19:06:55 »
Отакої!

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #3 : 2006-04-14 21:55:18 »
Мабуть, пан Роман мав на увазі той сліпий фанатизм, з яким вони часто підходять до справи. Це правда, але без таких фанатиків рух за відкрите програмне забезпечення не набув би таких маштабів, хоча, безумовно, це значною мірою і негатив, тому, мабуть, й існують такі організації, як Free Software Foundation, OSDL...
« Змінено: 2006-04-14 21:56:31 від Olexandr_Kravchuk »

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
2 roman
« Відповідей #4 : 2006-04-14 21:56:30 »
Лінуксоїди, як завжди, брешуть.
Нє стєсняйтеся, пальцем покажіть -- де саме.  В Росії державний підхід до програмного забезпечення набагато більш виважений, аніж в Україні.  Кажу як людина, яка не з форумів знає, "як це воно" й там, й там.

Втім, чого це я -- він же ж клоуном тут працює, чи ні? ;-)

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #5 : 2006-04-14 22:02:49 »
Це правда, але без таких фанатиків рух за відкрите програмне забезпечення не набув би таких маштабів
Ні, Олександре.  Фанатики, як отой Роман-гєст -- вони не є корисними.  Рух чогось набуває, коли хтось рухає -- але руками, а не язиком.

Не надавайте їм шану, що не ним належить.

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #6 : 2006-04-15 02:02:41 »
Це правда, але без таких фанатиків рух за відкрите програмне забезпечення не набув би таких маштабів
Ні, Олександре.  Фанатики, як отой Роман-гєст -- вони не є корисними.  Рух чогось набуває, коли хтось рухає -- але руками, а не язиком.

Не надавайте їм шану, що не ним належить.

Ню-ню, без них ніяк! Бо для того, щоб розвивалося щось конкуруюче з різними анти-соціальними (бо саме такими вони є; я не знайшов більш толарантного опису) проектами, необхідно одне з двох: фанатики (дофіга фанатиків), або гроші (дофіга грошей).

zzandy

• Гість
« Відповідей #7 : 2006-04-15 09:22:55 »
Я так дивлюся, тут зібралися великі теоретики, і всі прямо сиплять категоричностями. Я не розумію, яким чином фанатики можуть допомагти у чомусь. Доречі той Роман ляпнув і пішов собі, а на форумі отакенні:o хвилі пішли.

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #8 : 2006-04-15 14:32:59 »
Іноді натомість, щоб виключно щось робити, варто задуватися чи правильно ти то робиш. В інакшому випадку думати за тебе буде хтось інший )

У нас сліпого фанатизму мені ще взагалі не довелося зустрічати ніде, люди такі переважно, й це не є добре. Проблема в іншому - що деякі саме не можуть думати (дивись перший тезис) бо воно їм тяжко й не потрібно, тому й пояснити щось буває проблемно (саме пояснити по запитанню, нав'язувати нікому не потрібно). Й тоді породжують міфи про фанатизм.

Краще от саме мати гарно роз'яснені тезиси, які легко розуміються людом, коли той просить пояснень. Такі статі - це добре, ті що їх пишуть - думають, не дозволючи комусь робити це за себе - й це не фанатизм.

А от люди, що регулярно читають форум саме задля того щоб туди в якийсь момент нагадити - оце таки фанатизм!  :D
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #9 : 2006-04-15 15:19:51 »
Ні, Ви не зрозуміли. Для кожної справи необхідні щонайменше дві групи людей: теоретики, і практики, які виконують більшу частину мо' й брудної, але вкрай необхідної роботи. Під фанатиками я розумів людей, які невідоступно тримають принципів проекту GNU, можливо "фанатик" - це для вже й надто категоричне визначення.

Вибачайте, більше не писатиму, бо й справді схоже на випендрювання.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #10 : 2006-04-16 14:15:07 »
Під фанатиками
Е... я це слово застосував до тих, хто замість розума використовує емоції.

Приклади таких є усюди (сам час від часу себе таким відчуваю, дуже моторошно тоді).  Скажімо, Балмер, який заборонив своїм дітям iPod та Google -- так само фанатик, як Лисенко, який не визнавав генетику.

Чого застосував?  Да того, що як не шкода -- в Україні як державі підхід до ПЗ -- це (м'яко кажучі) кумовство та фанатизм, суцільні свої інтереси та забобони.  В Росії та, скажімо, Польщі він _набагато_ більш розумний, із врахуванням реалій, а не тимчасових речей.  В Біларусі... "не ставляться" (майже), дикунство поки.

PS: ті, хто зацікавлені практично чимось якщо не допомогти вільному софту в країні (це локалізація, у тому числі глосарії та виважений підхід до діялектизму; та й старий добрий код) -- то допомогти викрити справжню сутність Microsoft, можуть пригадати знайомих, бізнес яких постраждав внаслідок діяльності Microsoft Corp так чи інакше (пишіть поштою, shigorin/gmail).  Цим вже цікавляться.

PPS: JFYI, чи то збіг обставин, чи не зовсім -- але спостерігається, що принаймні в двох країнах, де MSFT діє кримінальним чином (.ua, .ru) -- місцеві представництва юридично є самостійними організаціями, а не підрозділами корпорації.  Таким чином йде відмежування від хабарів, за які у іншому випадку по штатівському законодавству жахнули би вже "великий" MS.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #11 : 2006-04-17 10:14:15 »
^^^Я б подивився, де б ми зараз були без Столмена.

<offtopic>
Може, варто підняти питання про анонімні пости? А то багато всякого сміття від анонімусів ллється останнім часом.
</offtopic>