Автор Гілка: PPPD IPv4 zone counters  (Прочитано 1156 раз)

Відсутній Stas

• Новачок
  • *
  • дописів: 23
  • Що новенького?
PPPD IPv4 zone counters
« : 2006-07-24 10:07:00 »
Може когось зацікавить.

Коротка передісторія.
Я довгий час використовував підрахунок трафіку клієнтами через iptables, прив'язка mac<=>ip. Поки клієнтів було небагато, все було гаразд. Клієнтів побільшало, у деяких з них з однієї машини ходять декілька, почали питати підрахунок по користувачу. Через те, що я використовую декілька підмереж для клієнтів та серверів, потрібно мати можливість не знімати гроші за внутрішній трафік.
Я почав шукати систему білінгу, зупинився на ABillS. Все добре, трафік можна розділити по зонах, є тільки одне АЛЕ. Але зони підтримуються тільки для expppd (FreeBSD) (Може ще для mpd, але він теж тільки для FreeBSD). А я звик до Linux :).

Навіщо я це робив.
Патч створювався для підрахунку трафіку, що проходить через pppd по зонах IPv4 адрес.
  • 0 - зона за замовчуванням. В цю зону попадає трафік, що не попав у інші зони. Ця зона не заповнюється IP-діапазонами.
  • 1, ... - зони, у які попадає трафік, що відповідає внесеним IP-діапазонам.
Патч складається з 3-х частин - патчу для pppd, патчу для ядра та конфігуратора, що завантажує зони у ядро.

Я не бачу сенсу створювати окремий проект десь на sf чи де-інде, тому лежить він разом з ABillS, розробник ABillS його розміщує.

Опис лежить тут. На російській мові - там весь розділ російський.
Src лежать тут.
Best regards,&&Serhij Stasyuk