Дійсно, заголовок не дуже коректний, але це не говорить про кумедність статті.
P.S. Хочу дати вам маленьку пораду, якщо хочете щоб сайт, де в вас є обов'язки, відвідували люди, намагайтеся їм не грубити.
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-07-27 18:16:59Передача ICANN в приватні руки робиться з метою недопустити фрагментації інтернету, тобто для того щоб інші огранізації не встановлювали свої власні кореневі сервери.Питання не в тому для чого, а в тому до чого це може призвести?
Передача ICANN в приватні руки робиться з метою недопустити фрагментації інтернету, тобто для того щоб інші огранізації не встановлювали свої власні кореневі сервери.
Цитата: Володимир Лісівка від 2006-07-27 18:16:59Названі вами сайти мають доменні імена в .com, але наскільки мені відомо (щойно спробував www.ebay) доменне ім'я в кореневій зоні ще не купив собі жоден з них. ;-)я мав на увазі tld домени, зони котрих конторолює ICANN
Названі вами сайти мають доменні імена в .com, але наскільки мені відомо (щойно спробував www.ebay) доменне ім'я в кореневій зоні ще не купив собі жоден з них. ;-)
2. Ви спілкуєтесь у культурному середовищі -- ваші повідомлення повинні бути тактовними.
Якщо з огляду навсе вищенаписане (а особливо останніх кілька повідомлень) ви ще й вкажете на конкретні грубощі - моїй вдячності не буде меж ;о)
Судячи з останніх ваших дописів ви не розумієте, що таке грубість і тактовність, і яка між ними різниця, але зазначу - ваші попередні дописи є прикладом нетактовного спілкування.
Щодо ядерних кнопок - не розумію, що ви хочете цим сказати. Не зрозуміло не тільки, в кого це "у нас є багато людей з кнопками", а й те, чи вважаєте ви, що передача домменної системи інтернет в приватні руки це добре чи погано.
What is ICANN?The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) is an internationally organized, non-profit corporation that has responsibility for Internet Protocol (IP) address space allocation, protocol identifier assignment, generic (gTLD) and country code (ccTLD) Top-Level Domain name system management, and root server system management functions.
What is the Domain Name System?The Domain Name System (DNS) helps users find their way around the Internet. Every computer on the Internet has a unique address called its "IP address" (Internet Protocol address). Because IP addresses (which are strings of numbers) are hard to remember, the DNS allows a familiar string of letters (the "domain name") to be used instead. So rather than typing "192.0.34.163," you can type "www.icann.org."
...Додатково можу послати на 3 літери ......А ви читайте заголовок до повного просвітління......Ще раз про "ядерні кнопки" абзацом вище почитайте...
Кумедно, кумедно. Особливо коли серйозні дядьки беруться глузувати з політично-організаційного питання заглиблюючись в чисто технічні деталі й відсилають читати RFC по IP, ще б двійкову логіку послали вчити. Суттєво втарачений ґрунт самої теми першим квотом - можливо вона й не звучить повністю коректно, але суть новини - там зовсім немає згадок про жодні DNS, TCP, IP... й наводити протоколи в аргумент некоректно.
А якщо досі залишилися ідеалістичні люди, що вірять можливо зорганізувати повністю альтернативні системи, що лежатимуть в одній площини із існуючими й змусити домовитися між собою щонайменше добрий мільйон DNS серверів для перенаправлення на альтернативний root
...Додатково можу послати на 3 літери ... ...А ви читайте заголовок до повного просвітління... ...Ще раз про "ядерні кнопки" абзацом вище почитайте...
Я наголосив, що наврядчи власник DNS інтернету буде блокувати її роботу - це може спасти на бумку хібащо дурному, або терористу. А от шантажувати учасників інтернету - така можливість існує. Можливо, шантажувати занадто співзвучно з ядерною кнопкою але я не можу згадати більш м`якого слова, а то б вжив його (може підійти слово тиснути).
Самим першим квотом я намагався пояснити, що ТЕМА новини і її СУТЬ не відповідають одне одному і викликають найрізноманітніші емоції - здивування, сміх, обурення - в залежності від настрою, світосприйняття і т.д. Окрім того в самій темі НЕМАЄ прямих лінків на джерело новини, лише на копіпаст з іншого сайту.
... the government "remains committed" to private management of the DNS.
Я вважаю такі новини НЕПРИПУСТИМИМИ на нормальному технічному форумі, котрим (сподіваюсь) є ЛОУ.Що ще розжувати?..
What is ICANN's Role?ICANN is responsible for coordinating the management of the technical elements of the DNS to ensure universal resolvability so that all users of the Internet can find all valid addresses
Не думаю. У всякому разі з усіх сил стараюсь пояснити, що швидше за все такого не буде, такого не допустять ані уряд США, ані серйозні корпорації, котрі на інтернеті за рік заробляють більше, аніж наша держава за десяток років. І саме з цієї причини публікація "новини" про дроблення інтернету на національні сегменти також попахує не то бульварною газеткою, не то вищезгаданим ЛОРом.
Побоюся що може бути навіть брак бажання розуміти, залишилося з'ясувати для себе у кого до чого.
Цитата: miwa від 2006-07-27 23:15:57Самим першим квотом я намагався пояснити, що ТЕМА новини і її СУТЬ не відповідають одне одному і викликають найрізноманітніші емоції - здивування, сміх, обурення - в залежності від настрою, світосприйняття і т.д. Окрім того в самій темі НЕМАЄ прямих лінків на джерело новини, лише на копіпаст з іншого сайту.за отим самим квотом такого зрозуміти було просто не можливо. Оскільки у пана брак часу знайти першоджерела гуглом після прочитання в тексті новини "Як повідомляє агентство Reuters...", та лише залишається на форум, допоможу з матеріалом для "куріння":
доречі, цікавий термін, певно взято із впливу саме на світосприйняття від ефекту "вставляння" документацією
Цитата: miwa від 2006-07-27 23:15:57Я вважаю такі новини НЕПРИПУСТИМИМИ на нормальному технічному форумі, котрим (сподіваюсь) є ЛОУ.Що ще розжувати?..буквоїдство. Як організаційно вони себе й позиціонують - вкурюєм (я тану просто від цього терміну) той самий лінк з попереднього посту
Відносно ICANN повністю справедлевий вираз заголовку. Немає Internet Corporation for Assigned Names and Numbers - немає доменної системи Internet. А от про реалізації доменних систем взагалі тут зовсім й не шлося - бажаєте реалізовувти DNS в локалці - робіть як забажаєте, хоч беріть приклад з Китаю, який в своїх мережах починає паралельно намагатися протягнути внутрішній аналог, але це вже не Інтернет.
Цитата: miwa від 2006-07-27 23:15:57Не думаю. У всякому разі з усіх сил стараюсь пояснити, що швидше за все такого не буде, такого не допустять ані уряд США, ані серйозні корпорації, котрі на інтернеті за рік заробляють більше, аніж наша держава за десяток років. І саме з цієї причини публікація "новини" про дроблення інтернету на національні сегменти також попахує не то бульварною газеткою, не то вищезгаданим ЛОРом.Такого й не буде, повністю поділяю цю думку. Але нажаль в ній не враховуються нюанси які масово висловлюють експерти (можливо зустріти в публікаціях), та інституції щодо незалежності діяльності подібної кореневої структури. Прикладів реального перекособочування політики амісії IP/TLD може бути безліч. Навіть боюся наводити дрібні приклади на зразок введення внутрішніх умов по відклику реєстрації доменних імен, гра на IPv4 під прикриттям обмеження наявних вільних зон... тому що це все просто називається контроль ресурсу й розглядати дрібні його прояви - провокувати знову ж таки на буквоїдство. А от тим компаніям що заробляють оті дестки бюджетів саме цей політичний контроль й потрібен.Щодо дроблення - знову ж читаємо статі й коментарі, критика EC й вислови посадовців щодо потреби мати власні системи. Той самий Китай з масою свої приколів - це все нажаль реально, особливо при наявності провокацій лобіюванням своїх інтересів приватних компаній.PS: Вибачаюсь за величину посту, просто вже коли щось намагаюся на щось вказати, по намагаюся підійти до цього ґрунтовніше, а ніж RTFM. RFC курив, мене навіть від них вже давненько попустило, й у рамках топіку їх вивчати зовсім не обов'язково, навіть лишнє. Перекурив за цей вечір статті на цю тему, якщо небуде якоїсь згоди, а в аргументах достойної трави сприйму за образу
А з браком часу - ви більше ніж праві.---Не чули цього терміну? 8:о()
Нічогісінько не зрозумів. Поясните звязок між цитатою і вашою відповіддю?---У заголовку не йдеться про ICANN, там ідеться про приватизацію доменної системи інтернету. Про ICANN<>DNS я вже, здається, писав?Про реалізації DNS я взагалі не пригадую щоб йшла мова.
Щодо останньої частини публікації - в основному згоден (а ви казали ;о) ), детальніше відповім (сподіваюсь) за кілька годин.
Такого й не буде, повністю поділяю цю думку. Але нажаль в ній не враховуються нюанси які масово висловлюють експерти (можливо зустріти в публікаціях), та інституції щодо незалежності діяльності подібної кореневої структури. Прикладів реального перекособочування політики амісії IP/TLD може бути безліч. Навіть боюся наводити дрібні приклади на зразок введення внутрішніх умов по відклику реєстрації доменних імен, гра на IPv4 під прикриттям обмеження наявних вільних зон... тому що це все просто називається контроль ресурсу й розглядати дрібні його прояви - провокувати знову ж таки на буквоїдство. А от тим компаніям що заробляють оті дестки бюджетів саме цей політичний контроль й потрібен. Щодо дроблення - знову ж читаємо статі й коментарі, критика EC й вислови посадовців щодо потреби мати власні системи. Той самий Китай з масою свої приколів - це все нажаль реально, особливо при наявності провокацій лобіюванням своїх інтересів приватних компаній.
Запрошую його можливо краще продовжити взагалі при іншій нагоді, якщо відвідуватимете Київ