Автор Гілка: Доменну систему Інтернету можуть приватизовувати  (Прочитано 5158 раз)

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Цитата
Дійсно, заголовок не дуже коректний, але це не говорить про кумедність статті.
Це говорить про кумедність новини в цілому. Хоча почуття гумору - воно у жоного своє і професія накладє на нього серйозний відбиток.
Цитата
P.S. Хочу дати вам маленьку пораду, якщо хочете щоб сайт, де в вас є обов'язки, відвідували люди, намагайтеся їм не грубити.
Вельми вдячний. Якщо з огляду навсе вищенаписане (а особливо останніх кілька повідомлень) ви ще й вкажете на конкретні грубощі - моїй вдячності не буде меж ;о)
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
Передача ICANN в приватні руки робиться з метою недопустити фрагментації інтернету, тобто для того щоб інші огранізації не встановлювали свої власні кореневі сервери.

Питання не в тому для чого, а в тому до чого це може призвести?  ;)

Що гірше - коли недосупний один сайт чи коли недоступна половина сайтів? (При чому більша половина). ;-)

Підняти свій DNS не тяжко - потрібен лише товстий канал і бажання. Далі, на роутерах провайдерів, ip-ки кореневих серверів пересилаються на новий сервер і все. Китайці так зробили і задоволені. І білоруси так зробити можуть. І інші також.

Обробник .com зони може прозоро пересилати запити на оригінальні сервери .com зони, так що зовнішні .com сайти будуть видимі всюди а внутрішні .com сайти будуть видні тільки в межах націонльної мережі.

При потребі, велика група провайдерів може зробити з інетом все що їм забажається, так що власники кореневих серверів DNS зариватися не будуть.

Цитата
Названі вами сайти мають доменні імена в .com, але наскільки мені відомо (щойно спробував www.ebay) доменне ім'я в  кореневій зоні ще не купив собі жоден з них. ;-)

я мав на увазі tld домени, зони котрих конторолює ICANN
Це обмеження можна обійти, до того ж досить легко, якщо велика частина основних провайдерів (які сидять на основних міжнародних каналах) цього захочуть. А для локальних чи національних мереж і питатися нікого не потрібно.
[Fedora Linux]

zzandy

• Гість
2miwa:
Цитата
2. Ви спілкуєтесь у культурному середовищі -- ваші повідомлення повинні бути тактовними.

- правила форуму

Судячи з останніх ваших дописів ви не розумієте, що таке грубість і тактовність, і яка між ними різниця, але зазначу - ваші попередні дописи є прикладом нетактовного спілкування.

Щодо ядерних кнопок - не розумію, що ви хочете цим сказати. Не зрозуміло не тільки, в кого це "у нас є багато людей з кнопками", а й те, чи вважаєте ви, що передача домменної системи інтернет в приватні руки це добре чи погано. Я вважаю, що це погано. Звісно можливий власник не буде знищувати інтеренет, але що йому завадить отримувати зиск із володіння нею?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
Цитата
P.S. Хочу дати вам маленьку пораду, якщо хочете щоб сайт, де в вас є обов'язки, відвідували люди, намагайтеся їм не грубити.
Згоден. Пожалітися на модератора можна адміністратору (зараз в.о. адміна - це я).

Якщо з огляду навсе вищенаписане (а особливо останніх кілька повідомлень) ви ще й вкажете на конкретні грубощі - моїй вдячності не буде меж ;о)
Я відмітив дещо червоним але то було в іншій темі. В цій дійсно чисто. Ну може люди не знають що то за три букви - RFC. [smiley=beer.gif]
[Fedora Linux]

Відсутній miwa

• Літератор
Цитата
Судячи з останніх ваших дописів ви не розумієте, що таке грубість і тактовність, і яка між ними різниця, але зазначу - ваші попередні дописи є прикладом нетактовного спілкування.
Я вже просив конкретно тицьнути мене носом у нетактовності; ви ж вкотре обмежуєтесь загальними фразами. Особисто я це вважаю небажанням слухати опонента і як наслідок - спробою образити.

Цитата
Щодо ядерних кнопок - не розумію, що ви хочете цим сказати. Не зрозуміло не тільки, в кого це "у нас є багато людей з кнопками", а й те, чи вважаєте ви, що передача домменної системи інтернет в приватні руки це добре чи погано.
Я пробую вам пояснити, що влада - це в першу чегру відповідальність і обовязки. Пробую сказати, що тиснути ядерну кнопку людина, котра це робить, втрачає значно більше за рядового громадянина. Точно так само людина, котра блокуватиме роботу Інтернету втратить значно більше, аніж неможливість почитати свіжі новини чи анектоди. Більше того, оскільки Інтернет буде потрібен іншим людям, то вони в надшвидкі терміни будуть використовувати  протидію, точно так як запущена ракета з ядерною боєголовкою швидше за все буде знищена системою протиядреної оборони задовго до свого приземлення.
Я вважаю, що передача окремо взятої доменної зони в будь-які руки НІЧОГО інтернету не зробить, а передача кореневих серверів у приватні руки сама по собі не є чимсь добрим чи поганим (а тим паче приводом для двозначних заголовків) - все залежить від рук, у котрі вона буде передана.

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
Кумедно, кумедно. Особливо коли серйозні дядьки беруться глузувати з політично-організаційного питання заглиблюючись в чисто технічні деталі й відсилають читати RFC по IP, ще б двійкову логіку послали вчити.

Суттєво втарачений ґрунт самої теми першим квотом - можливо вона й не звучить повністю коректно, але суть новини - там зовсім немає згадок про жодні DNS, TCP, IP... й наводити протоколи в аргумент некоректно. Питання контролю й управління:

http://icann.org/tr/english.html:
Цитата
What is ICANN?
The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) is an internationally organized, non-profit corporation that has responsibility for Internet Protocol (IP) address space allocation, protocol identifier assignment, generic (gTLD) and country code (ccTLD) Top-Level Domain name system management, and root server system management functions.

- а от тут в одному абзаці відображено хто несе відповідальність й управління всіма саме тими вже технічними нюансами. В світлі лобіювання в США законодавчих проектів що дозволятимуть займатися легітимною філтрацією контенту це  доволі насторожлива новина загалом також.

Щодо пояснення "що таке доменна система" й власне титула новини наведу теж цитату:
Цитата
What is the Domain Name System?

The Domain Name System (DNS) helps users find their way around the Internet. Every computer on the Internet has a unique address called its "IP address" (Internet Protocol address). Because IP addresses (which are strings of numbers) are hard to remember, the DNS allows a familiar string of letters (the "domain name") to be used instead. So rather than typing "192.0.34.163," you can type "www.icann.org."

А якщо досі залишилися ідеалістичні люди, що вірять можливо зорганізувати повністю альтернативні системи, що лежатимуть в одній площини із існуючими й змусити домовитися між собою щонайменше добрий мільйон DNS серверів для перенаправлення на альтернативний root, то їм саме час піти у Верховну Раду.

PS: із всією неконструктивністю обговорення топіка, це мені нагадує лор. Тому так може й жорстоко висловлюю свої емоції, вибачайте
« Змінено: 2006-07-27 21:35:37 від uran »
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

zzandy

• Гість
Я наголосив, що наврядчи власник DNS інтернету буде блокувати її роботу - це може спасти на бумку хібащо дурному, або терористу. А от шантажувати учасників інтернету - така можливість існує. Можливо, шантажувати занадто співзвучно з ядерною кнопкою але я не можу згадати більш м`якого слова, а то б вжив його (може підійти слово тиснути).

Цитата
...Додатково можу послати на 3 літери ...
...А ви читайте заголовок до повного просвітління...
...Ще раз про "ядерні кнопки" абзацом вище почитайте...

Це нетактовності. Ви, miwa, принаймні зі мною, не в таких відносинах, щоб це могло зійти за дружній жарт. Втім, я більше не торкатимуць цього питання.
« Змінено: 2006-07-27 22:37:08 від zzandy »

Відсутній miwa

• Літератор
Відверто кажучи, починаю всерйоз хвилюватись що хтось із нас когось не розуміє.

Цитата
Кумедно, кумедно. Особливо коли серйозні дядьки беруться глузувати з політично-організаційного питання заглиблюючись в чисто технічні деталі й відсилають читати RFC по IP, ще б двійкову логіку послали вчити.  

Суттєво втарачений ґрунт самої теми першим квотом - можливо вона й не звучить повністю коректно, але суть новини - там зовсім немає згадок про жодні DNS, TCP, IP... й наводити протоколи в аргумент некоректно.
Перш за все спасибі за серйозно дядька :о)
Самим першим квотом я намагався пояснити, що ТЕМА новини і її СУТЬ не відповідають одне одному і викликають найрізноманітніші емоції - здивування, сміх, обурення - в залежності від настрою, світосприйняття і т.д. Окрім того в самій темі НЕМАЄ прямих лінків на джерело новини, лише на копіпаст з іншого сайту.
Я вважаю такі новини НЕПРИПУСТИМИМИ на нормальному технічному форумі, котрим (сподіваюсь) є ЛОУ.
Що ще розжувати?..

Цитата
А якщо досі залишилися ідеалістичні люди, що вірять можливо зорганізувати повністю альтернативні системи, що лежатимуть в одній площини із існуючими й змусити домовитися між собою щонайменше добрий мільйон DNS серверів для перенаправлення на альтернативний root
Не думаю. У всякому разі з усіх сил стараюсь пояснити, що швидше за все такого не буде, такого не допустять ані уряд США, ані серйозні корпорації, котрі на інтернеті за рік заробляють більше, аніж наша держава за десяток років. І саме з цієї причини публікація "новини" про дроблення інтернету на національні сегменти також попахує не то бульварною газеткою, не то вищезгаданим ЛОРом.

Цитата
...Додатково можу послати на 3 літери ...
...А ви читайте заголовок до повного просвітління...
...Ще раз про "ядерні кнопки" абзацом вище почитайте...
Гіпертрофоване бажання на когось образитись?
Пояснюю деякі загальноприйняті речі.
1. Посилання на три літери у інтернеті як правило вживається у контексті RFC/FAQ, в загальному - рекомендація почитати загальновідому документацію.
2. Оскільки п.1 я в різних варіантах приводив неодноразово і безуспішно, то вжив фразу "читання до повного просвітління" - загальноприйняту рекомендацію уважного і детального розгляду (вивчення) теми. Синонім - "куріння", "вкурювання".
3. Взагалі не розумію, на що можна образитись.

А цього питання ви справді можете більше не торкатись - затамуйте чергову дрібну образу і живіть з нею поки можете замість зрозуміти опонента.

zzandy

• Гість
Я наголосив, що наврядчи власник DNS інтернету буде блокувати її роботу - це може спасти на бумку хібащо дурному, або терористу. А от шантажувати учасників інтернету - така можливість існує. Можливо, шантажувати занадто співзвучно з ядерною кнопкою але я не можу згадати більш м`якого слова, а то б вжив його (може підійти слово тиснути).

Я про тиск а він - про блокування. Я точно знаю, хто не розуміє - miwa.

Відсутній 235

• Кореспондент
Побоюся що може бути навіть брак бажання розуміти, залишилося з'ясувати для себе у кого до чого.

Самим першим квотом я намагався пояснити, що ТЕМА новини і її СУТЬ не відповідають одне одному і викликають найрізноманітніші емоції - здивування, сміх, обурення - в залежності від настрою, світосприйняття і т.д. Окрім того в самій темі НЕМАЄ прямих лінків на джерело новини, лише на копіпаст з іншого сайту.
за отим самим квотом такого зрозуміти було просто не можливо. Оскільки у пана брак часу знайти першоджерела гуглом після прочитання в тексті новини "Як повідомляє агентство Reuters...", та лише залишається на форум, допоможу з матеріалом для "куріння":
доречі, цікавий термін, певно взято із впливу саме на світосприйняття від ефекту "вставляння" документацією
http://today.reuters.com/news/newsArticle.aspx?type=internetNews&storyID=2006-07-24T212541Z_01_N24378087_RTRUKOC_0_US-INTERNET.xml
а це навіть чимось краще
http://news.com.com/U.S.+voices+openness+to+private+Net+control/2100-1028_3-6098893.html
Цитата
... the government "remains committed" to private management of the DNS.
статті повністю передруковані й на ZDnet, є ряд аналогів інших агенцій з проблемами посвяченій цій темі... але ж потрібно зекономим час на цей пост )

Я вважаю такі новини НЕПРИПУСТИМИМИ на нормальному технічному форумі, котрим (сподіваюсь) є ЛОУ.
Що ще розжувати?..
буквоїдство. Як організаційно вони себе й позиціонують - вкурюєм (я тану просто від цього терміну) той самий лінк з попереднього посту
Цитата
What is ICANN's Role?
ICANN is responsible for coordinating the management of the technical elements of the DNS to ensure universal resolvability so that all users of the Internet can find all valid addresses
- на них покладена відповідальність, реалізація й управління. Відносно ICANN повністю справедлевий вираз заголовку. Немає Internet Corporation for Assigned Names and Numbers - немає доменної системи Internet. А от про реалізації доменних систем взагалі тут зовсім й не шлося - бажаєте реалізовувти DNS в локалці - робіть як забажаєте, хоч беріть приклад з Китаю, який в своїх мережах починає паралельно намагатися протягнути внутрішній аналог, але це вже не Інтернет.

Я дуже сподіваюся що це допоможе провести розподіл між DNS протокол, про який мова навіть й не шла та не зачепилися жодні технічні його деталі, й доменною системою існуючого Internet та її логічну організацію.

Не думаю. У всякому разі з усіх сил стараюсь пояснити, що швидше за все такого не буде, такого не допустять ані уряд США, ані серйозні корпорації, котрі на інтернеті за рік заробляють більше, аніж наша держава за десяток років. І саме з цієї причини публікація "новини" про дроблення інтернету на національні сегменти також попахує не то бульварною газеткою, не то вищезгаданим ЛОРом.
Такого й не буде, повністю поділяю цю думку. Але нажаль в ній не враховуються нюанси які масово висловлюють експерти (можливо зустріти в публікаціях), та інституції щодо незалежності діяльності подібної кореневої структури. Прикладів реального перекособочування політики амісії IP/TLD може бути безліч. Навіть боюся наводити дрібні приклади на зразок введення внутрішніх умов по відклику реєстрації доменних імен, гра на IPv4 під прикриттям обмеження наявних вільних зон... тому що це все просто називається контроль ресурсу й розглядати дрібні його прояви - провокувати знову ж таки на буквоїдство. А от тим компаніям що заробляють оті дестки бюджетів саме цей політичний контроль й потрібен.
Щодо дроблення - знову ж читаємо статі й коментарі, критика EC й вислови посадовців щодо потреби мати власні системи. Той самий Китай з масою свої приколів - це все нажаль реально, особливо при наявності провокацій лобіюванням своїх інтересів приватних компаній.

PS: Вибачаюсь за величину посту, просто вже коли щось намагаюся на щось вказати, по намагаюся підійти до цього ґрунтовніше, а ніж RTFM. RFC курив, мене навіть від них вже давненько попустило, й у рамках топіку їх вивчати зовсім не обов'язково, навіть лишнє. Перекурив за цей вечір статті на цю тему, якщо небуде якоїсь згоди, а в аргументах достойної трави сприйму за образу  ;)
« Змінено: 2006-07-28 01:42:43 від uran »

Відсутній miwa

• Літератор
2 Андрій:

Радий бачити, що у вас закінчились аргументи та бажання вишукувати у моїх словах обрАзи.

2 uran:

Побоюся що може бути навіть брак бажання розуміти, залишилося з'ясувати для себе у кого до чого.
Почнімо? ;о)
за отим самим квотом такого зрозуміти було просто не можливо. Оскільки у пана брак часу знайти першоджерела гуглом після прочитання в тексті новини "Як повідомляє агентство Reuters...", та лише залишається на форум, допоможу з матеріалом для "куріння":
Гугл на вказану фразу видав зверх десяти тисяч лінків. Я маю перелопатити пів-інету щоб відшукати про що говориться у конкретній новині, бо її автор не захотів по-людськи цю новину оформити?
А з браком часу - ви більше ніж праві.
доречі, цікавий термін, певно взято із впливу саме на світосприйняття від ефекту "вставляння" документацією
Не чули цього терміну? 8:о()
Що ще розжувати?..
буквоїдство. Як організаційно вони себе й позиціонують - вкурюєм (я тану просто від цього терміну) той самий лінк з попереднього посту
Нічогісінько не зрозумів. Поясните звязок між цитатою і вашою відповіддю?
Відносно ICANN повністю справедлевий вираз заголовку. Немає Internet Corporation for Assigned Names and Numbers - немає доменної системи Internet. А от про реалізації доменних систем взагалі тут зовсім й не шлося - бажаєте реалізовувти DNS в локалці - робіть як забажаєте, хоч беріть приклад з Китаю, який в своїх мережах починає паралельно намагатися протягнути внутрішній аналог, але це вже не Інтернет.
У заголовку не йдеться про ICANN, там ідеться про приватизацію доменної системи інтернету. Про ICANN<>DNS я вже, здається, писав?
Про реалізації DNS я взагалі не пригадую щоб йшла мова.
Ну а аналогія з китайцями не зовсім коректна - вони не брались руйнувати чи приватизовувати інтернет, а ввели у своєму його сегменті якісь сторонні правила, котрі зокрема не дають змоги зовнішнім користувачам доступитись до внутрішньої мережі Китаю.
Такого й не буде, повністю поділяю цю думку. Але нажаль в ній не враховуються нюанси які масово висловлюють експерти (можливо зустріти в публікаціях), та інституції щодо незалежності діяльності подібної кореневої структури. Прикладів реального перекособочування політики амісії IP/TLD може бути безліч. Навіть боюся наводити дрібні приклади на зразок введення внутрішніх умов по відклику реєстрації доменних імен, гра на IPv4 під прикриттям обмеження наявних вільних зон... тому що це все просто називається контроль ресурсу й розглядати дрібні його прояви - провокувати знову ж таки на буквоїдство. А от тим компаніям що заробляють оті дестки бюджетів саме цей політичний контроль й потрібен.
Щодо дроблення - знову ж читаємо статі й коментарі, критика EC й вислови посадовців щодо потреби мати власні системи. Той самий Китай з масою свої приколів - це все нажаль реально, особливо при наявності провокацій лобіюванням своїх інтересів приватних компаній.

PS: Вибачаюсь за величину посту, просто вже коли щось намагаюся на щось вказати, по намагаюся підійти до цього ґрунтовніше, а ніж RTFM. RFC курив, мене навіть від них вже давненько попустило, й у рамках топіку їх вивчати зовсім не обов'язково, навіть лишнє. Перекурив за цей вечір статті на цю тему, якщо небуде якоїсь згоди, а в аргументах достойної трави сприйму за образу  ;)
Щодо останньої частини публікації - в основному згоден (а ви казали ;о) ), детальніше відповім (сподіваюсь) за кілька годин.

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
По суті.
1. І як рішення уряду США приховати свій "контроль" над Інетом через передачу кореневих ДНС в приватні руки може повпливати на _вже_ прийняті політичні рішення таких країн які вже тут згадувались (Китай, ...) котрі наскільки мені відомо _вже_ вийшли з Інету і мають свої кореневі ДНС, на своїй території самі розподіляє ІР та назначають імена, а на зовні стоять потужні шлюзи з цензурою/переглядом/контролем всього прохідного трафіка.

2. Це хитрий політичний хід уряду США відтягнути не минуче - розвал Інтернету (котрий вже є) через різні світогляди, культури, цінності людей і зростання агресивної поведінки одного культу в насильному навязуванні своїх "цінностей" решті всього світу. Потужні, свідомі, Нації захищатимуть свій інформаційний простір по аналогії з Китаєм інакше програють і втратять свою культуру і національну ідентичність.
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній 235

• Кореспондент
Гарна дискусія - завжди приємно, доки вона не переходить до флейму.

А з браком часу - ви більше ніж праві.
---
Не чули цього терміну? 8:о()
Розділяй й володаруй. Це я так, про життя. Можливо й про площини на лоу проектах. Неможливо ж все осягнути самотужки, й opensource тому приклад гарний  ;)
Термін звісно чув й вживав, просто насправді мені було кумедно й приємно масово вживати з майже офіційного дозволу й роз'яснення модератора, полишим його вже

Нічогісінько не зрозумів. Поясните звязок між цитатою і вашою відповіддю?
---
У заголовку не йдеться про ICANN, там ідеться про приватизацію доменної системи інтернету. Про ICANN<>DNS я вже, здається, писав?
Про реалізації DNS я взагалі не пригадую щоб йшла мова.
Намагався в 2х постах - що перехід на RFC/DNS це буквоїдство відносно терміну "доменна система Інтернету", яка має на увазі не протокол, а саме логічну організацію Інтернету й офіційної структири ICANN, що власне її створює й контролює. В роз'ясненнях з about, цитаті публікацій оригінальних cnews, вирізки я яких наводив ICANN себе ототожнює з DNS Internet (ми не говоримо про технологію взагалі, яка може бути використана взагалі та в іниших мережах - не Internet).
Думаю, коли не зрозуміліша буде організаційні одиниці побудови Інтернет та його термінологічні визначення,  а не технічно-протокольного рівня, тоді смішним топік (та власне його формулювання) вже перестане бути.

Щодо останньої частини публікації - в основному згоден (а ви казали ;о) ), детальніше відповім (сподіваюсь) за кілька годин.
Оскільки відповісти та аргументувати не вдалося, певно таки не так просто знайти час. Краще взагалі полишити топік, оскільки це питання більш чисто теоретично дискусійне. Запрошую його можливо краще продовжити взагалі при іншій нагоді, якщо відвідуватимете Київ  ;), буду радий.

Відсутній miwa

• Літератор
Дозволю собі повернутись до залишеної напризволяще частини повідомлення пана uran:
Цитата
Як я вже писав, в принципі згоден з тим, що зараз спостерігаються як серйозні зловживання з боку найрізноманітніших організацій так і урядів країн у всьому що так чи інакше стосується грошей та влади і інтернет, котрий є поєднанням як одного так і іншого, в цьому не виняток. Можна, звісно, пригадати, і недавне виключення значної частини російських сайтів з кореневих серверів (деталі на nag.ru в попередньому, здається, випуску) і тих же китайців з їх спробою зробити найбільшу у світі локалку :о)
Проте, на мою думку, якщо після цих (та ряду інших) подій писати про спроби приватизувати та контролювати інтернет це те ж саме, що всерйоз обговорювати спроби приватизації та контролю системи повітряних польотів після вересневих подій кількарічної давності у Штатах. Так, Штати можуть спробувати заборонити всьому близькому сходу використовувати авіацію, але по-перше від цього немало постраждають самі Штати; по-друге це безперечно не сподобається іракцям, іранцям, євреям та іншим тулібам (вибачте за вільне поводження з назвами національностей - я абсолютно не орієнтуюсь, хто з них де проживає); по-третє стратегічні суперники США також не будуть сидіти склавши руки.
Щось схоже, НМД, відбувається і з інтернетом. І заборона користування/блокування/контроль ДНС/і т.д. будь-якої серйозної частини мережі котримось із гравців тут же наштовхнеться на спільний опір решти.
І ще одне.
Я не збираюсь стверджувати, що інтернет єдиний, неподільний і йому нічого не загрожує. Я хочу сказати, що просто так вертіти ним як заманеться нікому не під силу - це призведе або до витіснення вертлюха з мережі або до розвалу інтернету як такого.
А розвалювати інтернет, як здається погоджуються всі учасники дискусії, не збирається ніхто.

Цитата
Запрошую його можливо краще продовжити взагалі при іншій нагоді, якщо відвідуватимете Київ
Спасибі, із задоволенням, але боюсь, що швидше аніж на ОСДН конференцію (початок жовтня) в столиці не буду.

2 hse:

А як же бажання (і існуюча наразі можливість) вищенаведених націй дізнаватись про події усього світу за кілька секунд. Без цензури (тому що якщо прочитати новини про подію що вас зацікавла, хоча б на кількох сайтах протилежних направленостей, то полова цензури від зерен правди відсіюється на раз). Та й поважаюча себе нація не буде ховатись від інших; якраз навпаки - вона не стільки захищатиме свою аутентичність скільки демонструватиме, поширюватиме й пропагуватиме її.
Чи ви не згодні?