Чесно кажучи, спершу хотів перекинути новину у розділ "Гумор". Але все ж хай поки висить - як приклад того, як відсутність знань і бажання щось голосно заявити можуть виглядати збоку.
DNS - це протокол. Це інформація, що дублюється на велику кількість серверів. Сервери приватизувати можна. А от інформацію, що розповзлась по всій земній кулі - це наврядчи.
Цитата: Сергій Єгоров від 2006-07-27 15:29:49DNS - це протокол. Це інформація, що дублюється на велику кількість серверів. Сервери приватизувати можна. А от інформацію, що розповзлась по всій земній кулі - це наврядчи.Ви впевнені, що добре знаєте як працює DNS?По перше, в цій статті я не побачив, де написано, що приватизується протокол, можливо неуважно читав.По друге, якщо управління кореневими зонами віддадуть приватній компанії, то вона може роботи все, що заманеться.Наприклад встановити ціну домена на рік для всіх зон (com, net і т.д.) - мільйон доларів США (це образно).Певна річ, що оплачувати їх зможуть одиниці, тому через рік вони будуть видалені з реєстру. Стосовно інформації, що дублюється на велику кількість серверів, яку ви згадали, зауважу, що вся ця інформація зміниться приблизно за добу, достатьно зробити зміну в кореневому DNS-сервері, після primary одразу синхронізуються secondary..., кешуючі сервери та всі інші, вниз по дереву.
Одже до чого я веду, ситуація з розформуванням ICANN нічого кумедного не викликає. Із-за чиєїсь дурної голови, нвоспеченого спаткоємця ICANN, можуть виникнути серйозні проблеми у всіх. Можуть залишитися тільки регіональні зони, незв'язані між собою, аж до пори, поки всі не перейдуть на новий протокол. А до того часу, всі будуть "спілкуватися" айпі адресами. Ну це звичайно вже із області фантастики, якщо дивиться більш реально, то поміркуйте над тим, що чекає Ebay, Google, Yahoo при втраті доменного імені!
Ви уважно читали статтю?
Передача ICANN в приватні руки робиться з метою недопустити фрагментації інтернету, тобто для того щоб інші огранізації не встановлювали свої власні кореневі сервери.
Названі вами сайти мають доменні імена в .com, але наскільки мені відомо (щойно спробував www.ebay) доменне ім'я в кореневій зоні ще не купив собі жоден з них. ;-)
права модератора не дають вам права мене (і не лише) ображати!
По перше, в цій статті я не побачив, де написано, що приватизується протокол, можливо неуважно читав.
якщо управління кореневими зонами віддадуть приватній компанії, то вона може роботи все, що заманеться (далі покусано)
DNS взагалі не можна приватизувати
Але DNS інтернету це конкретні 13 серверів, і якщо їх власник забажає, то ви будете посилати не н www.google.com а на 72.14.207.99
ЦитатаПо перше, в цій статті я не побачив, де написано, що приватизується протокол, можливо неуважно читав.А ви читайте заголовок до повного просвітління. У переривах - мої перші два повідомлення в гілці.
"Ніколи не дооцінюйте ворога" - я гадав, це аксіома, і обговоренню не підлягає.
miwa, ви звісно ж маєте право на власну думку стосовно будь чого, і вона може бути більш правильною, ніж моя, тому мені завджи буде цікаво почитати цікавий коментар щодо написаних мною повідомлень, адже я - простий 18-тилітній підліток, котрий насправді ще мало у чому толком розбирається, але права модератора не дають вам права мене (і не лише) ображати!