Автор Гілка: Software Freedom Day'06  (Прочитано 4946 раз)

Відсутній r

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
Software Freedom Day'06
« : 2006-08-21 16:16:37 »
Привiт. Як що хтось з прихiльникiв FOSS має бажання 16.09.2006 прийняти участь у акцiї  пов'язанiй з Software Freedom Day'06. Я зареєстрував команду KievSFD.

Дискутувати по темi прошу не тут а у коментах на http://kievsfd.blogspot.com/, тому що я звернувся до iнших груп з цього питання.

Лiнки по темi:

http://softwarefreedomday.org
http://kievsfd.blogspot.com
http://www.linux.org.ru/view-message.jsp?msgid=1540812

Any Help Will Be AppriciateD!
[Caldera OpenLinux] [Enlightenment E14]

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
Re: Software Freedom Day'06
« Відповідей #1 : 2006-08-21 18:06:01 »
Чудово, для того, щоб коментувати його повідомлення у блозі, необхідно спершу зареєструватися на blogpost.com.

Він навіть не знає, що Київ англійською пишеться, як "Kyiv". Капець!

Скажіть, будь ласка, чи збирайється Київська LUG робити якусь ацію?
« Змінено: 2006-08-21 18:07:33 від Olexandr_Kravchuk »

Відсутній r

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2006-08-22 00:08:19 »
Чудово, для того, щоб коментувати його повідомлення у блозі, необхідно спершу зареєструватися на blogpost.com.

Corrected.

Цитата

Depends on from what language this name is translitarated.

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #3 : 2006-08-22 01:32:03 »
не зовсім структорно вловив from-what, не філолог. Маю підмітити в межах власних лінгвістичних знань що Пшемишель Перемишлем ми вже не називаєм, як й Хелм Холмом. Тим паче на іншу мову транслітеруємо оригінальні назви, а не використовуємо невідомо для чого посередників.

а так ідея проведення SFD дуже гарна :)
якби ж точно зрозуміти як можливо допомогти
« Змінено: 2006-08-22 01:58:53 від uran »
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній r

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2006-08-22 10:12:14 »
Цитата
а так ідея проведення SFD дуже гарна Усмішка
якби ж точно зрозуміти як можливо допомогти

На сьогодняшнiй день, в межах особистих фiнансових можливостей, я планую зiбрати FOSS софт для пересiчного користувача (FireFox, Thunderbird, SeaMonkey, GIMP, OOo, Ogg Vorbis Codecs, etc) та зробити CD. Можливо зробити SFD календар на 2007 рiк чи зробити листiвку з матерiалами з SFD.

Потрiбно:

1. Рекомендацiї щодо софта для CD.
2. Як що є дизайнерськи навички - допомога в розробцi календаря та обкладинки CD.
3. Можливо надати адреси чи допомогти з контактом з компанiями, якi використовують в своiй роботi FOSS, та мають можливiть фiнансової допомоги (звiсно з їх лого у розроблених матерiалах) - один плакат 30x40 на UkrPhoto.net коштує 22 гривнi.
4. Iнформацiя про те де придбати пакети з пiнгвiном (таких було багато два роки тому).
5. Адреси компанiй якi виконують полiграфiчнi послуги, щоб пiдiбрати компанiю з оптимальною цiною, чи пряма допомога з виготовлення матерiалiв.
6. Як що є багато CD з сучаснi дистрибутивами OS (наприклад Ubuntu) - передати iх для розповюдження - бо мiй заказ навряд чи буде оброблений до 16.09.
7. Iншi iдеї щодо акцiї.

Відсутній Stas

• Новачок
  • *
  • дописів: 23
  • Що новенького?
« Відповідей #5 : 2006-08-22 10:35:10 »
Цитата
Цитата
Не залежить. Є офіційний документ. РІШЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ПРАВНИЧОЇ ТЕРМІНОЛОГІЇ
« Змінено: 2006-08-22 10:36:10 від Stas »
Best regards,&&Serhij Stasyuk

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #6 : 2006-08-22 16:56:04 »
Йой! Які ми тут хворобливо стурбовані що до мови! Аж пивід Фройда таємничо блищить окулярами, нависаючи з шприцем над ср...кою біднго датського принця Гамлєта  8-)

А по ділу нічОго бо нІчого.

razer! поволай ще на osdn.org.ua, може хто озветься.

PS. Якщо треба, приїду чистити пику гадам з M$, ти ж знаєш, тільки свисни  :)
PPS. Брати англійці зазвичай кажуть  .... what language from ....   та ти не переймайся :)
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній r

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2006-08-22 17:06:06 »
Йой!

Я спробував uafug - але там щось з майлманом чи модератором - не пiдписують. Ввечерi спробую на osdn.

Цитата

Приїзди - спочатку щось зробимо культурне, а потiм некультурне - ночувати є де!;) Реєструвати тебе як +1 до команди? Миль на vladimir.kirichenko[велика кругла собака]gmail.com.

Відсутній nyncuk

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #8 : 2006-08-22 17:34:28 »
Тю! Як пику рихтувати - то й мене пишіть у список.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2006-08-22 18:38:44 »
Спробую нагадати, що "рихтування пики" не є законним. Не треба падати до рівня дрібном'яких  ;)

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #10 : 2006-08-23 00:10:06 »
Цитата

- Диск з набором opensource applications для MS Win.
- Лайф диск чогось супер-юрез френдлі. Kubuntu?
- Ну звісно дистрибутив для встановлення (а чи не встановлюється той самий Kubuntu з лайфдиску на драйв, чув про анонс таких можливостей)

Цитата
2. Як що є дизайнерськи навички - допомога в розробцi календаря та обкладинки CD.
В мережі ймоврно знайти багато матеріалу, щоб не повністю робити власні макети, а лише адаптувати

Цитата
3. Можливо надати адреси чи допомогти з контактом з компанiями, якi використовують в своiй роботi FOSS, та мають можливiть фiнансової допомоги (звiсно з їх лого у розроблених матерiалах) - один плакат 30x40 на UkrPhoto.net коштує 22 гривнi.
6. Як що є багато CD з сучаснi дистрибутивами OS (наприклад Ubuntu) - передати iх для розповюдження - бо мiй заказ навряд чи буде оброблений до 16.09.
lafox.net - їм воно на руку таки буде точно
opensource.com.ua - сподіваюся цим теж
й звісно попитати наших osdn'івців як розкрутити IBM/HP :)  але боюся тут мало часу може виявитися

Цитата
7. Iншi iдеї щодо акцiї.
сам формат цікавить. IMHO правильніше його підвести під гасло OSDN та десь на ньому притулитися для проекту,  а ніж робити щось одноразове

PS: чому квоти не працюють? я їх вже й так й сяк дякую ISBear, майбуть потрібно поспати :)
« Змінено: 2006-08-23 00:57:31 від uran »
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #11 : 2006-08-24 16:25:03 »
На сьогодняшнiй день, в межах особистих фiнансових можливостей, я планую зiбрати FOSS софт для пересiчного користувача (FireFox, Thunderbird, SeaMonkey, GIMP, OOo, Ogg Vorbis Codecs, etc) та зробити CD. Можливо зробити SFD календар на 2007 рiк чи зробити листiвку з матерiалами з SFD.
І що робити із такою добіркою?

Цитата
Ну подивіться TheOpenCD (є на ftp.linux.org.ua/pub/win32/TheOpenCD).  Потребує поновлення/українізації, але дуже гарна добірка для свого часу.

Цитата
Коротко: краще не сподівайтеся.

Довше: ці компанії Вам (та мені) нічого не винні.  Наявні фінансові можливості зазвичай вкладаються в те, що може бути корисно для компанії.  Я наразі не знаю таких, які від використання перейдуть до такого фінансування "політичних" подій.  І маю гадку, що для дуже багатьох компаній зайва "засвітка" буде саме зайвою, принаймні тому, що майже немає компаній, де майже нема до чого "докопатись".

Якщо навіть комусь спаде на думку щось таке вкоїти, то з тих компаній, що я знаю, що може б і могли, провідних ІТ-шників тут, на LOU, образили.  І вони не хочуть мати з тутошньою тусовкою нічого особливо спільного.  (це FYI, бо ця ініціатива нібито не LOU...)

То якщо ще комусь з тих, кого не знаю/не згадав/не подумав, то їм треба якесь обґрунтування -- зовсім не впевнений, що згадування на непрофільних плакатах буде того варте для таких.

Особливо тому, що є така думка -- люди не цінують те, що їм дали задарма.  Ви будете корючитися із грошима, дизайном, друком, плакатами, потім їх повикидають за найближчим кутом у переважній більшості... :-(

Цитата
4. Iнформацiя про те де придбати пакети з пiнгвiном (таких було багато два роки тому).
Це УкрПласт, в мене були їх контакти, але десь рік тому вони переїжджали за місто -- може, пошта та сама, але телефон треба знову шукати.

На Петрівці місяці два чи три тому придбав собі десяток.

Цитата
5. Адреси компанiй якi виконують полiграфiчнi послуги, щоб пiдiбрати компанiю з оптимальною цiною, чи пряма допомога з виготовлення матерiалiв.
Можна попитатись, але якщо нема специфічних контактів -- простіше провести маркетинг з нуля.

Цитата
Немає.  Та й бажання такого немає, бо свій досвід виклав ось трохи вище.

Цитата
7. Iншi iдеї щодо акцiї.
Сходіть на lists.osdn.org.ua, передплатіть linux-list@ та спитайте там -- може, ще хтось зось порадить.  Власне, це й є київський LUG.  Про якісь плани будь-яких акцій досі не чув, але сам зараз у друзів в Севастополі відпочиваю.

PS: може, я дуже нудний та трохи дратований, але не вірю в такі days.  В працю -- вірю.

Не залежить. Є офіційний документ. РІШЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ПРАВНИЧОЇ ТЕРМІНОЛОГІЇ
Оце колеги, оце співробітники.  Сперш заклюють людину, яка не саме така, як вони (тому, що думає російською, і тому, що щось робить, а не тільки галасує).  Браво, Стасе.  Та й Сашку, здається, так нічого досі й не зрозумів.  Що на планеті Земля бувають не тільки українці, а щира людина буває не зовсім тому, що змушує інших бути як вона.

Бачили очі, як надто багато "офіційних документів" робиться, щоб не мати до них довіри.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #12 : 2006-08-24 16:31:43 »
То скоріш на linux.kiev.ua/forum, чи у розсилках (lists.osdn.org.ua).

Цитата
Навіщо?

Якщо комусь цікаво, то пана Лановенко з MS-UA його колеги на коференцію-2004 майже як у останній шлях проводжали.  Потім вияснилося, що зібралися дорослі люди, із дорослими питаннями та відповідями.  Він був цим дуже здивований та, думаю, здратований -- у тому сенсі, що дітки червоноокі не є серйозною бізнес-проблемою для них.  Люди, які кажуть тверезі речі та не цінують їхню пропаганду, бо знають ціну -- є.  Деякою мірою, звісно.

То не треба нікому чистити пику.  Точно кажу.

Відсутній Stas

• Новачок
  • *
  • дописів: 23
  • Що новенького?
« Відповідей #13 : 2006-08-25 10:15:36 »
Оце колеги, оце співробітники.  Сперш заклюють людину, яка не саме така, як вони (тому, що думає російською, і тому, що щось робить, а не тільки галасує).  Браво, Стасе.  Та й Сашку, здається, так нічого досі й не зрозумів.  Що на планеті Земля бувають не тільки українці, а щира людина буває не зовсім тому, що змушує інших бути як вона.

Бачили очі, як надто багато "офіційних документів" робиться, щоб не мати до них довіри.
Прошу вибачення, якщо когось образив  :-[. Зауваження було щодо вислову "Depends on..." а не до назви групи. А в цілому - ідея правильна, сам збирався зареєструвати групу (до посту r), почав людей питати, тільки мало кого в online встиг знайти, а з постом r потреба відпала.
Я так гадаю, що +1 чи +3 приймуться, чи якщо я буду, то мені будуть "чистити пику" замість "гадів з M$"? ;)
Best regards,&&Serhij Stasyuk

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • дописів: 105
  • IT philosopher
« Відповідей #14 : 2006-08-25 12:38:17 »
- Лайф диск чогось супер-юрез френдлі. Kubuntu?
Knoppix-UA?
http://www.openoffice.com.ua/knoppix/5.0.1/
Краще від Кубунту -- зовсім без питань через три-п"ять хвилин готова система

І юзерус вульгаріс не знищить свою систему кривиму руками.

Додатково вставимо логотипи події (якщо вчасно дасте) -- дистр буде тільки краще від того

Дублювання -- треба поговорити з Лафокс про запис багатьох КД

Розповсюджувати треба або за гроші (та ж десятка гривень) або по знайомих
Чому саме так?
Щоб піонери не набрали та не покидали на смітник (як на виставках різних)

Помацати Кноппікс можна з ftp://ftp.linux.kiev.ua/pub/Linux/Knoppix/KNOPPIX_V5.0.1CD-2006-06-08-UA.iso

Якщо вирішите саме Кноппікс та кастомізувати саме його -- пишіть. Координати у профілі чи на пошту info@openoffice.com.ua
Wad Mashckoff, IT philosopher
ICQ 201205466  E-mail: adiel@nospam.kiev.ua  
Linux.kiev.ua * OpenOffice.org * Migration.OSDN.org.ua

East or West, Lviv is Best!