Автор Гілка: Автоматична годувалка котів на основі Ubuntu Linux  (Прочитано 1770 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
Стаття коротко розказує як зробити автоматичну годівницю для котів використовуючи старий CD-ROM та лінукс. Суть ідеї в тому, що сценарій, який запускається по розкладу, використовує команду eject для висування полички CD-ROM, яка, в свою чергу, приводить в дію механічний пристрій. Якщо комп'ютер підключений до мережі то можливе й ручне годування котів через ssh.  Поїлка для котів традиційна - у вигляді мисочки та пляшки з водою.
Стаття: http://www.leeholmes.com/blog/DIYCatFeederAndWaterDispenser.aspx
« Змінено: 2006-09-19 16:35:54 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
Будь який нормальний кіт просто залізе до тієї коробки, та наїсться віскасу так, що потім годину лежатиме на підлозі, і тримаючись за пузо стогнатиме через забитий кишечник (чи я погано розбираюся у котячій анатомії?).

Навіть мені дана реалізація видається надто дитячою, та все ж, цікавою...
« Змінено: 2006-09-19 21:17:52 від Olexandr_Kravchuk »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Класно придумано:)

Цитата
I work for Microsoft.
Ага! Тепер я знаю, яка буде головна супермегафіча релізу вісти!

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
Класно придумано:)

Цитата
I work for Microsoft.
Ага! Тепер я знаю, яка буде головна супермегафіча релізу вісти!

Вістас?!  [smiley=shocked.gif]
[Fedora Linux]

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
Будь який нормальний кіт просто залізе до тієї коробки, та наїсться віскасу так, що потім годину лежатиме на підлозі, і тримаючись за пузо стогнатиме через забитий кишечник (чи я погано розбираюся у котячій анатомії?).

Вже були подібні експерименти (коти й собаки роздирали мішки з сухим кормом і наїдалися). Почитайте в інтернеті. Кажуть що якщо ще долити водички, то виходить маленький вулкан. :)

Цитата
Навіть мені дана реалізація видається надто дитячою, та все ж, цікавою...
Цікавим є використання CD-ROM-а в якості механічної руки для керування зовнішніми механчіними пристроями - оригінальна ідея. Поломаний компактовод в мене є - можна буде спробувати щось з ним зробити. Наприклад вмикати чайник (в мене конструкція чайника це дозволяє). :-)
[Fedora Linux]

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
А щось на зразок http://tldp.org/HOWTO/Coffee.html ніхто не пробував робити?

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
А щось на зразок http://tldp.org/HOWTO/Coffee.html ніхто не пробував робити?

Далеко не завжди зараз можна знайти LPT на комп'ютері.
Значно перспективнішою буде розробка на основі USB, тим більше що всіляких дешевих пристроїв для USB і так досить - простіше перепаяти сигнальні дротики ніж паяти всю систему з нуля. Напр. якщо пристрій має сигнальний світлодіод, який якимось чином керується з комп'ютера (напр. мигає коли щось пишеться на пристрій), то можна просто перепаяти контакти з світлодіода й керувати через нього. :-)
[Fedora Linux]

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Вже були подібні експерименти (коти й собаки роздирали мішки з сухим кормом і наїдалися).

Риби в акваріуму нездатні вилізти з води та поцупити корм. Так що може статися так, що ця реалізація найкраще підійде до годування рибок. Майже в будь якій книжці по догляду за акваріумними рибками є поради, щодо розробки автоматичного годування на основі звичайного механіного годинника...

Linux. The future is open.