В Гномі аналогічна зветься GnomePilot
pilot-sync. Є практично скрізь в усіх дистрибутивах. Ні GnomePilot, ні його кдешний напарник не дають тих можливостей, які можна робити з командного рядка.
якщо хтось знає кращий софт дуже прошу написати.
P.S. Консольний софт вітається.
Існує (вже написаний ) synce - інструмент для командного рядка з бібліотеками для користування пристроями з WindowsCE або PocketPC. Якщо у вас KDE, то поставте також synce-kde, бо це дозволить користуватись пристроями PocketPC зсередини KDE подібно до ActiveSync.
І, якщо "гордість досвідченого користувача і/або програміста" вам не перешкоджає, можете спробувати GUI програму KitchenSync, яка в майбутньому у KDE буде універсальним інструментом синхронізації (для WindowsCE, PocketPC, PalmPilot, ...). В даний час вона працює з PDA, у яких встановлений Familiar Лінакс з http://familiar.handhelds.org/ й Opie http://opie.handhelds.org/cgi-bin/moin.cgi/.
легше користуватись для пересічного користувача завдяки графічному інтерфейсу.
Я, чесно кажучи не дуже сприймаю такі евфемізми як "пересічний користувач". Чим це його так сильно пересікло, що він не може вивчити дві-три команди?
здобув свою славу Apple, завоював ринок персональних комп'ютерів MS і стає більш відомим Лінакс... На мою думку, Мак і до сьогодні лідер у простоті користування. Я отримую більше задоволення, коли ввімкну свій двопроцесорний G5 із OSX, ніж коли працюю на багатопроцесорному мейнфреймі через термінал командного рядка. Загальновідомо, що людині, непосвяченій у "дебрі" інформатики, значно легше запам'ятати дії на графічному інтерфейсі, ніж консольні команди з різними аргументами-прапорцями.
Одне одному не заважає. ... Але жоден графічний інтерфейс не забезпечить тої гнучкості в роботі, яка може бути досягнута командним рядком.
Різниця в тому, що в останньому випадку процес чітко можна задокуметнувати і він є reproducible (відновлюваний).
Не треба йти шляхом linux-for-the-masses. Ви думаєте, що Ви робите гарну послугу лінаксу, коли пропагуєте всі ці графічні мульки, які є просто дубляжем, того, що вже існує в вінді. Я вважаю, що це ведмежа послуга. Тому, що насправді, юнікси значно ширші і гнучніші за це.