Автор Гілка: Випущено FireFox 2.0  (Прочитано 2577 раз)

Відсутній Andy Borovy

• Кореспондент
  • дописів: 139
  • Працюю там, де цікаво
Випущено FireFox 2.0
« : 2006-10-25 09:40:43 »
Офіційно оголошено про вихід релізу Firefox 2.0.

Основні можливості:
- Трішки змінений дизайн
- Впроваджено механізм боротьби з фішингом (коли один сайт видає себе за інший).
- Додано функції відновлення випадково закритої вкладки, закритого вікна, тексту випадково видаленого з форми.
- Підтримка JavaScript 1.7;
- Реалізовано нову систему для роботи з пошуковими додатками.
- При початку вводу відображається перелік варіантів для Google, Yahoo и Answers.com (Suggest). Спрощено роботу з пошуковими додатками.
- Запроваджено підтримку сесій, що зберігаються на стороні клієнта (DOM атрибут sessionStorage), згідно з описом специфікації Web Applications 1.0.
- Посилання первинно відкриваються не в новому вікні а в новій вкладці.
- На кожній вкладці є кнопка закриття, замість однієї загальної в правому кутку.
- Додано засоби автоматичної перевірки орфограції у формах, які заповнює користувач.
- Автоматичне відновлення відкритих вікон та вкладок після аварійного збою чи завершення роботи.
- Для закладок зберігається блок сумарних даних по вмісту посилання.
- Нова система керування розширеннями та темами. (Не всі старі розширення сумісні :-( )
- Підтримка SVG тексту (розміщення тексту вздовж кривих) задопомогою svg:textPath.

Качати звідси
« Змінено: 2006-10-25 11:21:32 від AndyBorovy »
Без уст я іронічний жах,
Що упирем ікластим став би
З очима ніжними кульбаби,
Якби не очі в дзеркалах.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
Re: Випущено FireFox 2.0
« Відповідей #1 : 2006-10-25 17:35:42 »
В UA-IX -- звідси швидше.

zzandy

• Гість
« Відповідей #2 : 2006-10-26 12:10:54 »
Щодо розширень, я користуюся десь дюжиною, з них несумісними на даний момент залишилися тільки Reveal і FasterFox.

Щодо закриття вкладок. Тривіальна річ, якої я не знав, що вкладки можна закривати просто клікнувши середньою кнопкою - дуже зручно.
« Змінено: 2006-10-26 17:22:28 від zzandy »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #3 : 2006-10-26 15:16:39 »
Щодо закриття вкладок. Тривіальна річ якої я не знав, що вкладки можна закривати просто клікнувши середньою кнопкою - дуже зручно.
Tab Mix Plus все одно надає набагато кращу функціональність, ніж з коробки. І закриття середньою кнопкою можна було зробити ще в 1.5 з його допомогою.

zzandy

• Гість
« Відповідей #4 : 2006-10-26 17:32:30 »
Я тепер знаю, що можливість закривати вкладки середньою кнопкою була в мене під носом весь цей час, але все таки краще згадати. Я, наприклад давно користуюся фоксом, а таку можливість пропустив. Може ще кому очі відкриються.

Tab Mix Plus я не юзав, але почитавши описання, здається, що багато з його можливостей тепер є у фокса "з коробки".

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2006-10-26 18:42:46 »
Ну, без Tab Mix Plus все одно не обійтись. Нема можливості налаштовувати ширину вкладок чи розміщувати їх в кілька рядів. Кнопочки на них, події миші (якщо середній клік не подобається), вміст меню не конфігуруються. Progress-bar на вкладці теж надзвичайно корисна видумка. Session management теж дуже зручно збудований.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #6 : 2006-10-26 21:37:34 »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2006-10-27 14:00:07 »
http://fredericiana.com/2006/10/24/from-redmond-with-love/
Ги ;D ;D До речі, про тортики. Скоро Гейтс в Москву приїжджає ::)

Відсутній gvy

• Письменник
Випущено тортика 2.0
« Відповідей #8 : 2006-11-03 18:22:07 »
До речі, про тортики. Скоро Гейтс в Москву приїжджає ::)
Думаєте, вже скучив по них? ;-)

PS: http://www.linux.kiev.ua/ru/news/comments/view/2336/ [ru]
// хоча filin оперативно перекладає, коли має час та натхнення; за що йому велика подяка