Автор Гілка: ІРІ обирає Linux  (Прочитано 1559 раз)

Praporshic

• Гість
ІРІ обирає Linux
« : 2006-11-24 18:13:59 »
Як стало відомо з приватної бесіди з одним з посадовців уряду Ісламської Республіки Іран, в усіх державних банках у наказному порядку проходить перехід на Linux. Причиною таких екстремальних дій стали чергові фінансові санкції з боку США. Який дистрибутив було обрано поки що не відомо, але судячи з наявної інформації це Mandriva Linux. Наразі планується переведення усіх державних установ на Linux. Враховуючи наказний метод впровадження, ця програма має усі шанси на життя.
Документальне підтвердження цієї інформації обіцяли надати у найближчому майбутньому.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
Re: ІРІ обирає Linux
« Відповідей #1 : 2006-11-24 20:58:58 »
Враховуючи наказний метод впровадження, ця програма має усі шанси
...стати жопою, вибачте за як є.

Для того, щоб така міграція була успішною, дійсно треба підтримувати її "згори".  АЛЕ _не_ "на учора", як от у таких випадках зазвичай й хочуть.

Been there, done that...

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #2 : 2006-11-25 01:39:44 »
Фантастичне лицемірство, хоча це спільна риса всіх подібних режимів. Як малюночок в європейській газеті надрукували, то відразу калашем вимахують. А як європейські технології на халяву користувати, то відразу все гут. Свій дистрибутив склепати не осилюють, і правильно - навіщо тратитись? До болю знайомий підхід - нехай ті буржуа всяких хитрих штуковин навидумують, а ми їх їхніми ж видумками...

А американці теж, м'яко кажучи, дивують. Вони ж з ними воювати збираються! А сучасна війна - це перш за все війна інформаційна, в будь-якому сенсі цього слова, і в тут вінда стає страшною зброєю. І вони свідомо себе позбавляють стратегічного ресурсу. Хоча це питання окреме, і, можливо, не все так просто... Наприклад, на місці Балмера я роздавав би вінду безплатно на кожному перехресті. Цього не відбувається, з чого можна зробити один з двох висновків: або у нього мізки відсутні начисто, або у M$ є дуже поважні причини так не робити.
« Змінено: 2006-11-25 01:40:04 від Cthulhu »

Відсутній Fotokor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 90
  • Он воно як....
« Відповідей #3 : 2006-11-26 03:04:12 »
у них чудовий Парсiкс  на базi Дебiан cвiй.
Але Мандрiва 2007 звiсно ще краще !
Work Less - Live Longer

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #4 : 2006-11-26 11:37:09 »
Ну, парсікс - це все ж комм'юніті-дистрибутив. А тут мова йде про державну політику...

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2006-11-26 21:11:28 »
...стати жопою, вибачте за як є.

Для того, щоб така міграція була успішною, дійсно треба підтримувати її "згори".  АЛЕ _не_ "на учора", як от у таких випадках зазвичай й хочуть
Може, але не у Ірані. Вони занадто добре отримують гроші за подібні переходи "на учора".

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #6 : 2006-11-27 11:49:14 »
Може, але не у Ірані. Вони занадто добре отримують гроші за подібні переходи "на учора".
Сергіє, візьміть ще вісім хлопців та скажіть, скільки буде коштувати, щоб ви вдев'ятерох за місяць народили дитину.  Я про те казав, а не про "гроші".  Що їх там є, й так здогадуюся.  Але це ще зовсім не все, причому я це знаю з практики отої самої міграції.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2006-11-27 12:31:28 »
Може десь Ви й маєте рацію, але як мені відомо, проблем майже немає - перехід було проведено на "на учора" а "на наступний тиждень", до того ж, було проведено якесь тестування нової платформи. Взагалі, високорозвиненій Україні до зовсім не розвинутого Ірану ще рости й рости  :'(

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #8 : 2006-11-28 21:23:38 »
але як мені відомо, проблем майже немає - перехід було проведено на "на учора" а "на наступний тиждень", до того ж, було проведено якесь тестування нової платформи.
То є добре, якщо так, але тоді новина надана некоректно.  Порівняйте із: "в усіх державних банках у наказному порядку проходить перехід на Linux"...

Взагалі, високорозвиненій Україні до зовсім не розвинутого Ірану ще рости й рости  :'(
В них менше політики (та більше релігії, але то окрема тема).  Принаймні мені так здалося по спілкуванню із людями, які робили різні (мобільний та кластерний) проекти в Саудівській Аравії.  Й принци замість міністрів, яким треба, щоб робило, а не хабар...

Втім, тут я вже аж ніяк не компетентний.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2006-11-28 21:55:39 »
1. Справа в тому, що його таки проведено, не усюди, але проведено (завдяки укртелекому новина запізнилась десь на 1.5 тижні після початку впровадження). Наразі  переводять те, що залишилось не переведеним.

2.  В ІРІ теж міністри. Але над ними є аятола Хаменеї, і йому потрібно щоб робило ;).