я бачу тiльки 3...
Не переконав аргумент про відсутність вбудованого в OS VoIP. Не пробував на Vista, але на XP Skype працює, до того ж є не критичні відмінності між Win і Lin версіями. Я чекаю, коли в Лінуксі зможу побачити локальний час співбесідника (часом буває зручно, особливо коли різниця в часі 7 год)З Wordpad аргументи також дивні. Той же OO не проблема встановити на Win.Але не подумайте, що я агітую за Vista. Читав на днях оди їй же і маркетенгову філософію на тему... Брехать, що поліз під стіл, не буду, але настрій мені чуваки підняли...
18 декабря 2006 г15 декабря 2006 г. организация Free Software Foundation (FSF) объявила о начале кампании BadVista.org, преследующей цели разъяснения вреда, который принесет пользователям компьютеров новая операционная система Microsoft Windows Vista, и пропаганды альтернатив из области свободного программного обеспечения, не подрывающих безопасность пользователей и поддерживающих их права на частную жизнь.По словам администратора программ FSF Джона Салливана (John Sullivan), "В Vista под видом дополнительных средств содержатся очень опасные вещи. Эти вещи особенно опасны с точки зрения наиболее важного аспекта владения компьютером и его использования – возможности контроля его работы. Конечно, операционные системы Windows всегда были проприетарными и очень ограничительными, и это их сильно обесценивало. Но новые "средства" ОС Vista являются "троянским конем", предназначенным для привнесения еще больших ограничений. Мы сконцентрируемся на выяснении подробностей работы этих средств, на том, как можно им противодействовать, и на том, почему люди должны быть бдительны."При проведении кампании будут организовываться эффективные и нестандартные акции ее сторонников, обращающие внимание публики на подрыв прав пользователей компьютеров, собираться факты, развенчивающие маркетинговую пропаганду Vista, и предоставляться дружественный к пользователю путь к переходу к использованию свободных операционных систем, таких, как gNewSense (http://www.gnewsense.org).Исполнительный директор FSF Питер Браун (Peter Brown) заявил следующее: "Пока компания Microsoft выводит на рынок свой наиболее крупный за всю ее историю продукт, маркетинговые деньги будут тратиться на попытки одурачить средства массовой информации и сообщество пользователей по поводу целей Vista. Наша кампания предназначена для предоставления ответов на важные вопросы. Можете ли вы освободить самого себя или свою компанию? Можете ли вы когда-нибудь освободиться от Microsoft? Как и в нашей кампании против "Управления цифровыми ограничениями" ("Digital Restrictions Management"), мы стремимся продемонстрировать, что технические специалисты могут занимать активную общественную позицию, поскольку мы знаем о вреде, который принесет Vista."Среди прочего, BadVista.org будет концентрироваться на опасности, которую в Vista представляет "вероломный компьютинг" (Treacherous Computing). Этот подход, обычно называемый в индустрии "доверительным компьютингом" (Trusted Computing), представляет собой попытку превратить компьютеры из машин, управляемых своими пользователями, в машины, которые следят за своими пользователями и отказываются выполнять действия, которые не разрешены их производителями. Сторонники этих взглядов могут подписаться на получение дополнительной информации и участие в кампании на сайте http://badvista.org.
асплінух 7.3, та убунту 6, є з десяток дистрів... стійка система із всіма дрівцятами, сумісний з мс офісом офіста нема таких лінух! от можете сказати про якийсь там вайн... зайшов на народру, щоб відкрити свій один документ і... не зміг! він зарарений, я того рара так і не зміг налаштувати під лінух.та шо там казати! під віста хоч наш рідний уна працює, а під лінух? може авп, дрвеб, нортон? ото ж бо воно! а кричати і гнати на мс і біла можуть всі. Але вибір за всіх тих неприємностей із Вільним ПЗ один - Вільне ПЗ. ПОзаяк зарплатні тільки на нього і вистачить! ;-) інакше купив би вінду і не морочив голови....
Так що вибір у вас теж один - вільний!
сьогодні думав вже всьо - на лінуху буду. завантажився із лайф сд убунту 7. зайшов на народру, щоб відкрити свій один документ і... не зміг! він зарарений, я того рара так і не зміг налаштувати під лінух.
та шо там казати! під віста хоч наш рідний уна працює, а під лінух? може авп, дрвеб, нортон? ото ж бо воно! а кричати і гнати на мс і біла можуть всі.
останні мої пригоди такі: поставив вісту, почав ставити проги, аж раптом мені захотілося таки поставить убунту 6. ну то він поставився, але вбив вісту! Прям реклама ВПЗ. Ну я тоді думаю може хр поставить? ;-)Поставив, але він вбив Убунту! Разом з грубом (в мене чомусь асоція із гробом в-) ) вбив! мене мало затіпало! ну що ж думаю.... щоб його ще поставить?... і вінда ще тре, і лінуха хочеться.Таки поставив ще раз убунту . І що? він підняв старого убунту (до речі, чому він на розділ, де вже стояв убунту не хоче ставиться? каже системна помилка диску, чи щось таке .... людяне прям відношення до користувача, ні щоб ясно і чітко сказати: не можу прибивати свого колегу лінуха), а хр залишив! звідки роблю висновок, що лінух теж не дуже люблить вісту! але хр жалує! віста, до речі теж жалує хр, але тільки на інших розділах.
Це значить стійка система із всіма дрівцятами, сумісний з мс офісом офіс, броузер, аська, сдр писалка, медіалеєр із всіма кодеками, що там ще забув?....
а як ще згадаю про кілька своїх улюблених прог, так руки так і опускаються! та нема таких лінух!
під віста хоч наш рідний уна працює, а під лінух?
відкрити свій один документ і... не зміг! він зарарений, я того рара так і не зміг налаштувати під лінух.
може авп, дрвеб, нортон? ото ж бо воно! а кричати і гнати на мс і біла можуть всі.