Автор Гілка: 25 причин вибрати саме Лінукс а не Вісту  (Прочитано 4080 раз)

Відсутній Desper@do

• Дописувач
  • **
  • дописів: 52
25 Недоліків Microsoft ОС Віста - поважна причина вибрати Gnu/Linux ...

Як продовження попереднього поста, тут є 25 недоліків, знайдених Frank J. Ohlhorst

* Віста вводить новий варіант протоколу SMB - (Я задаюся питанням, що таке - майбутнє Самби зараз...)
* Потрібний істотні апаратні оновлення
* Немає анти-вірусу, пов'язаного з Вістою....

http://linuxhelp.blogspot.com/2006/12/25-shortcomings-of-microsoft-vista-os.html
« Змінено: 2006-12-22 12:22:28 від Desp@rado »

Відсутній MemphiS

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
Re: 25 причин вибрати саме Лінукс а не Вісту
« Відповідей #1 : 2006-12-22 11:32:47 »
я бачу тiльки 3... ;)

Відсутній Desper@do

• Дописувач
  • **
« Відповідей #2 : 2006-12-22 12:22:45 »
я бачу тiльки 3... ;)
вибачте я забув лінк додати

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #3 : 2006-12-22 13:20:43 »
Не переконав аргумент про відсутність вбудованого в OS VoIP. Не пробував на Vista, але на XP Skype працює, до того ж є не критичні відмінності між Win і Lin версіями. Я чекаю, коли в Лінуксі зможу побачити локальний час співбесідника (часом буває зручно, особливо коли різниця в часі 7 год)

З Wordpad аргументи також дивні. Той же OO не проблема встановити на Win.

Але не подумайте, що я агітую за Vista. Читав на днях оди їй же і маркетенгову філософію на тему... Брехать, що поліз під стіл, не буду, але настрій мені чуваки підняли...
« Змінено: 2006-12-22 13:31:48 від rangel »
Roman Suprotkin

Відсутній Desper@do

• Дописувач
  • **
« Відповідей #4 : 2006-12-22 13:51:16 »
Не переконав аргумент про відсутність вбудованого в OS VoIP. Не пробував на Vista, але на XP Skype працює, до того ж є не критичні відмінності між Win і Lin версіями. Я чекаю, коли в Лінуксі зможу побачити локальний час співбесідника (часом буває зручно, особливо коли різниця в часі 7 год)

З Wordpad аргументи також дивні. Той же OO не проблема встановити на Win.

Але не подумайте, що я агітую за Vista. Читав на днях оди їй же і маркетенгову філософію на тему... Брехать, що поліз під стіл, не буду, але настрій мені чуваки підняли...
йдеться про вбудований засіб ВоІП в дистрибутиві - у вінді його немає (чи може ви бачили там скайп вбудований?)
про Вордпад це правда.
та не проблема ставити ОпенОфіс але так каструвати його - то є вже понад міру.
« Змінено: 2006-12-22 13:56:25 від Desp@rado »

Відсутній Desper@do

• Дописувач
  • **
« Відповідей #5 : 2006-12-22 13:53:37 »
і ще в додаток до теми... може і проскакувало щось подібне але прочитайте

http://citkit.ru/articles/328/

я думаю після цього ніхто не схоче і думати по вісту, а сама вона отримає долю міленіума.
одним словом - віндовс віста мастдай
« Змінено: 2006-12-22 13:55:24 від Desp@rado »

Відсутній MemphiS

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #6 : 2006-12-22 21:45:32 »
еех.... нажаль почитати не зможу, бо тiльки ЮА-IХ... :-[
може хтось процитуе?

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
« Відповідей #7 : 2006-12-23 00:16:38 »
http://citkit.ru/articles/328/
Цитата
18 декабря 2006 г

15 декабря 2006 г. организация Free Software Foundation (FSF) объявила о начале кампании BadVista.org, преследующей цели разъяснения вреда, который принесет пользователям компьютеров новая операционная система Microsoft Windows Vista, и пропаганды альтернатив из области свободного программного обеспечения, не подрывающих безопасность пользователей и поддерживающих их права на частную жизнь.

По словам администратора программ FSF Джона Салливана (John Sullivan), "В Vista под видом дополнительных средств содержатся очень опасные вещи. Эти вещи особенно опасны с точки зрения наиболее важного аспекта владения компьютером и его использования – возможности контроля его работы. Конечно, операционные системы Windows всегда были проприетарными и очень ограничительными, и это их сильно обесценивало. Но новые "средства" ОС Vista являются "троянским конем", предназначенным для привнесения еще больших ограничений. Мы сконцентрируемся на выяснении подробностей работы этих средств, на том, как можно им противодействовать, и на том, почему люди должны быть бдительны."

При проведении кампании будут организовываться эффективные и нестандартные акции ее сторонников, обращающие внимание публики на подрыв прав пользователей компьютеров, собираться факты, развенчивающие маркетинговую пропаганду Vista, и предоставляться дружественный к пользователю путь к переходу к использованию свободных операционных систем, таких, как gNewSense (http://www.gnewsense.org).

Исполнительный директор FSF Питер Браун (Peter Brown) заявил следующее: "Пока компания Microsoft выводит на рынок свой наиболее крупный за всю ее историю продукт, маркетинговые деньги будут тратиться на попытки одурачить средства массовой информации и сообщество пользователей по поводу целей Vista. Наша кампания предназначена для предоставления ответов на важные вопросы. Можете ли вы освободить самого себя или свою компанию? Можете ли вы когда-нибудь освободиться от Microsoft? Как и в нашей кампании против "Управления цифровыми ограничениями" ("Digital Restrictions Management"), мы стремимся продемонстрировать, что технические специалисты могут занимать активную общественную позицию, поскольку мы знаем о вреде, который принесет Vista."

Среди прочего, BadVista.org будет концентрироваться на опасности, которую в Vista представляет "вероломный компьютинг" (Treacherous Computing). Этот подход, обычно называемый в индустрии "доверительным компьютингом" (Trusted Computing), представляет собой попытку превратить компьютеры из машин, управляемых своими пользователями, в машины, которые следят за своими пользователями и отказываются выполнять действия, которые не разрешены их производителями. Сторонники этих взглядов могут подписаться на получение дополнительной информации и участие в кампании на сайте http://badvista.org.

15 грудня 2006 р. Free Software Foundation (FSF) оголосила про початок кампанії BadVista.org, що має на меті роз'яснення щкоди, що може принести Microsoft Windows Vista, та пропаганди ВПЗ.

« Змінено: 2006-12-23 00:19:17 від rangel »
Roman Suprotkin

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #8 : 2007-01-08 03:38:54 »
ой, да ладно народ! всі такі вумні, що аж.... я от теж не дурень, адміном працював ( ну не дуже крутим- таким простим адміном в клубі, одній малесенькій організації та ще на кількох роботах) лінух вже інсталив раозів з десяток якщо не більеш в основному асплінух 7.3, та убунту 6, є з десяток дистрів... але! ви ж розумієте, що мені треба не цей десяток дистрів, де сам чорт ноги зламає, а нетільки якийсь хиленький адмін... Це значить стійка система із всіма дрівцятами, сумісний з мс офісом офіс, броузер, аська, сдр писалка, медіалеєр із всіма кодеками, що там ще забув?.... а як ще згадаю про кілька своїх улюблених прог, так руки так і опускаються! та нема таких лінух! от можете сказати про якийсь там вайн... Ну що ж якось і його спробую. але вже маю досвід спілкування з емуляторами... Так я якось запускав макос на вінді. Жахливе явище! таки так галльмує, що мороз по шкірі!

сьогодні думав вже всьо  - на лінуху буду. завантажився із лайф сд убунту 7. зайшов на народру, щоб відкрити свій один документ і... не зміг! він зарарений, я того рара так і не зміг налаштувати під лінух.

та шо там казати! під віста хоч наш рідний уна працює, а під лінух? може авп, дрвеб, нортон? ото ж бо воно! а кричати і гнати на мс і біла можуть всі.

останні мої пригоди такі: поставив вісту, почав ставити проги, аж раптом мені захотілося таки поставить убунту 6. ну то він поставився, але вбив вісту! Прям реклама ВПЗ. Ну я тоді думаю може хр поставить? ;-)
Поставив, але він вбив Убунту! Разом з грубом (в мене чомусь асоція із гробом в-)  ) вбив! мене мало затіпало! ну що ж думаю.... щоб його ще поставить?... і вінда ще тре, і лінуха хочеться.
Таки поставив ще раз убунту . І що? він підняв старого убунту (до речі, чому він на розділ, де вже стояв убунту не хоче ставиться? каже системна помилка диску, чи щось таке .... людяне прям відношення до користувача, ні щоб ясно і чітко сказати: не можу прибивати свого колегу лінуха), а хр залишив! звідки роблю висновок, що лінух теж не дуже люблить вісту! але хр жалує! віста, до речі теж жалує хр, але тільки на інших розділах.

Та що там - клава нормально ставиться тільки під класичну убунту, а от під кубунту, ксубунту та едубунту проблем вистачає.

ще одна так штука - офісний пакет. пробував гнумерік, спредшіт32 та ще щось древнє(ще під він3ю11) тільки опен офіс принаймні відкрив....

Але вибір за всіх тих неприємностей із Вільним ПЗ один - Вільне ПЗ. ПОзаяк зарплатні тільки на нього і вистачить! ;-) інакше купив би вінду і не морочив голови....

От була акція у воліброадбенд - 3 дні інет на шару, так я майже всі версії убунту закачав, так що пишіть, поділюся, але спочатку ще раз добре подумайте і перечитайте принаймні це повідомлення. Що я вам гарантую, що мороки із Лінухом буде набагато більше, ніж з віндовсами, а запитувати хіба от на такому сайті. Але жжжж... і прикольно відчувати себе господарем! чесним, а не злодієм! адміном, рутом (асоціація - круто! ;-) ) а не !"\користувачем", се бто чайником.

Так що вибір у вас теж один - вільний! за сим прощаюся на сьогодні!  :P

М: Маю до вас одне попередження, якщо ви вже ризикнули подивитись на лінукс - читайте. Для початку детально прочитайте правила поведінки на форумі щоб не запитувати, чому я вам виставив за поточний пост *. Далі потрудіться прочитати хоча б якусь документацію. Наприклад, перебіжіться по діагоналі по сайту docs.linux.org.ua, тому що переважна більшість (якщо не всі) ваших питань взагалі не мають під собою реального грунту окрім одного - впертого небажання читати. І останнє - запам'ятайте одну річ: Лінукс - не вінда Якщо хочете мати "Безкоштовний віндовз під назвою лінукс" тоді ви помилились адресою; якщо ж вам потрібна надійна вільна система - тоді будьте ласкаві читати.
« Змінено: 2007-01-09 11:36:07 від miwa »
Стану досконалим! :-)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #9 : 2007-01-08 04:56:37 »
асплінух 7.3, та убунту 6, є з десяток дистрів...  

стійка система із всіма дрівцятами, сумісний з мс офісом офіс

та нема таких лінух! от можете сказати про якийсь там вайн...

зайшов на народру, щоб відкрити свій один документ і... не зміг! він зарарений, я того рара так і не зміг налаштувати під лінух.

та шо там казати! під віста хоч наш рідний уна працює, а під лінух? може авп, дрвеб, нортон? ото ж бо воно! а кричати і гнати на мс і біла можуть всі.

Але вибір за всіх тих неприємностей із Вільним ПЗ один - Вільне ПЗ. ПОзаяк зарплатні тільки на нього і вистачить! ;-) інакше купив би вінду і не морочив голови....
Хочеться послати вас на вінфак. А ще - в п'ятий клас вчити українську мову.

Так що вибір у вас теж один - вільний!
Чиста правда. Але не з причини нестачі грошей. У юніксоїдів з цим, як правило, все в порядку=)

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
« Відповідей #10 : 2007-01-08 16:07:53 »
сьогодні думав вже всьо  - на лінуху буду. завантажився із лайф сд убунту 7. зайшов на народру, щоб відкрити свій один документ і... не зміг! він зарарений, я того рара так і не зміг налаштувати під лінух.
Якщо я не помиляюся, то Ubuntu 7 зараз знаходиться на стадії альфа тестування. Тож дивно вимагати від нього стабільності в роботі.

І часто Вас під Linux віруси мучать?

останні мої пригоди такі: поставив вісту, почав ставити проги, аж раптом мені захотілося таки поставить убунту 6. ну то він поставився, але вбив вісту! Прям реклама ВПЗ. Ну я тоді думаю може хр поставить? ;-)
Поставив, але він вбив Убунту! Разом з грубом (в мене чомусь асоція із гробом в-)  ) вбив! мене мало затіпало! ну що ж думаю.... щоб його ще поставить?... і вінда ще тре, і лінуха хочеться.
Таки поставив ще раз убунту . І що? він підняв старого убунту (до речі, чому він на розділ, де вже стояв убунту не хоче ставиться? каже системна помилка диску, чи щось таке .... людяне прям відношення до користувача, ні щоб ясно і чітко сказати: не можу прибивати свого колегу лінуха), а хр залишив! звідки роблю висновок, що лінух теж не дуже люблить вісту! але хр жалує! віста, до речі теж жалує хр, але тільки на інших розділах.
Типовий кримінально-сексуальний детектив... (Тризубий Стас). А почитати трошки?

Щось згадується фраза одного старого адміна:
"Чуваки! Читаєм мануали! Вони рулез!"
Roman Suprotkin

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #11 : 2007-01-08 22:31:56 »
Це значить стійка система із всіма дрівцятами, сумісний з мс офісом офіс, броузер, аська, сдр писалка, медіалеєр із всіма кодеками, що там ще забув?....

Я от не знаю, що таке дверцята :) але невже всі ці проги входять в комплект до вінди, і не входять до дистрибутивів Лінукса. :o Ой, пропустиив, отой дирявий бравзер точно має входити... :D

а як ще згадаю про кілька своїх улюблених прог, так руки так і опускаються! та нема таких лінух!

Мій улюбленний бравзер IE. 8-) Ну нема такого під лінукс, як тепер працювати на такій недосконалій ОС? :-[
Чому Ви звинувачуєте в тому лінух, а не того виробника тих прогів, які не забеспечили вам вільне мігрування на іншу платформу, а прив'язують Вас тількі до однієї, якби то отримали хабаря й плюються на все інше?

під віста хоч наш рідний уна працює, а під лінух?

Що таке уна?

Чи відрізняється вінда українізованністью, чи таки примущує використовувати іноземні мови? Якось спитав, у служби підтримки мійкрософта, як в мене на ноуті є англійська версія WinXPSP1, що мені треба, щоб отримати українській інтерфейс. Відповіли: Вам неабхадімо купіть рускій WinXP і тогда ми Вам любезно предаставим ссилку с каторой, можно украінізовать рускій Win. І дарма, що зараз пишуть про багатомовніть Вісти, таке саме писали про багатомовніть ХР...

відкрити свій один документ і... не зміг! він зарарений, я того рара так і не зміг налаштувати під лінух.

Шановний, якби Ви хочаб спитали як того рара встановити, то Вам би допомогли. В мене чомусь він працює, не скажу що з коробки, але щось у мене не було таких проблем.

може авп, дрвеб, нортон? ото ж бо воно! а кричати і гнати на мс і біла можуть всі.

Незаперечую, наявніть епідемій вірусів це таки заслуга Біла. ::)
Linux. The future is open.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #12 : 2007-01-29 17:09:42 »
Он як я розділив оперативки: для іграшок - ХР, для роботи - Федора (шестиканальну звуковуху не розпізнала - нема чого гратись  ;) ).
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.