Угу, і замість двох більш-менш пристойних продуктів отримаємо один неюзабельний.
Чесне слово, в мене давно тентаклі чухаються компіз форкнути і зробити з нього щось нормальне...
Не факт! Де-відгалуження можу відбудись шляхом влиття у Compiz усіх новинок, реалізованих проектом Beryl. І коли над проектом працюватиме у двічі більше розробників, можна сподіватись, що його приведуть до ладу значно швидше... Але це звичайне НМД студента, який не є велим знавцем процесу розробки подібних речей.
Приєднуйтесь до команди розробників, і пропонуйте їм свій шлях розвитку проекту...
Цитата: Olexandr Kravchuk від 2007-03-24 17:18:09Не факт! Де-відгалуження можу відбудись шляхом влиття у Compiz усіх новинок, реалізованих проектом Beryl. І коли над проектом працюватиме у двічі більше розробників, можна сподіватись, що його приведуть до ладу значно швидше... Але це звичайне НМД студента, який не є велим знавцем процесу розробки подібних речей.Чим більше проектів, тим краще. За рахунок чого ми маємо під linux/bsd десктопні інтерфейси, які цілком порівнювані за якістю з Mac (який справді дуже пристойно придуманий) і залишають далеко позаду офтопік? Та через те, що до цих пір свій віконний менеджер не написав хіба що лінивий. Відповідно - вибір. Відповідно - купа нових ідей. Завтра мені набридне/перестане відповідати моїм вимогам xfce - я можу перейти на kde/gnome/e17/*box/*wm/ion/etc/etc/etc. Таж ситуація з медіа-програвачами. А композитними wm-ами ніякого вибору поки що нема, і це погано.
зважаючи на сучасні вимоги користувачів до ПЗ, подібні речі наразі є дуже потрібними для демонстрації можливостей ВПЗ та недопущення його морального відставання від своїх пропрієтарних аналогів, тому на початковому етапі об'єднання зусиль заради створення одного повноцінного ВМ за, скажімо, один рік, може виявитись розумнішим
До речі, які ви бачили пропрієтарні аналоги? Aero? Не смішіть мої тапки... Йому до того стану, коли ним стане можна користуватись, як до неба рачки, не кажучи вже про апаратні вимоги.
Цитата: Olexandr Kravchuk від 2007-03-24 18:07:12зважаючи на сучасні вимоги користувачів до ПЗ, подібні речі наразі є дуже потрібними для демонстрації можливостей ВПЗ та недопущення його морального відставання від своїх пропрієтарних аналогів, тому на початковому етапі об'єднання зусиль заради створення одного повноцінного ВМ за, скажімо, один рік, може виявитись розумнішимВПЗ воно на те й ВПЗ, що розвивається в цілому стихійно. Практика підказує, що такий "базарний" підхід є не менш (а часто й більш) успішним, ніж корпоративне планування.
...а то воно так і далі залишатиметься засобом для заманювання віндокористувачів, і не більше.
SUN Looking Glass Хоча, він ніби теж став OpenSource
Цитата: Cthulhu від 2007-03-24 18:24:43До речі, які ви бачили пропрієтарні аналоги? Aero? Не смішіть мої тапки... Йому до того стану, коли ним стане можна користуватись, як до неба рачки, не кажучи вже про апаратні вимоги.SUN Looking Glass Хоча, він ніби теж став OpenSource
Таки об'єднаються: http://lists.freedesktop.org/archives/compiz/2007-April/001809.html