Автор Гілка: Схоже, Beryl та Compiz об'єднаються  (Прочитано 2191 раз)

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
Quinn Storm, лідер проекту Beryl надіслав листа до поштового списоку розсилки для розробників, в якому повідомив про його готовність до злиття з Compiz.

"Замість того, щоб наші спільноти і розробники конкурували, ми могли б працювати разом для створення нового керівника вікон.", -- написав той.
« Змінено: 2007-03-24 16:28:17 від Olexandr_Kravchuk »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Схоже, Beryl та Compiz об'єднаються
« Відповідей #1 : 2007-03-24 17:06:00 »
Угу, і замість двох більш-менш пристойних продуктів отримаємо один неюзабельний. Чесне слово, в мене давно тентаклі чухаються компіз форкнути і зробити з нього щось нормальне... стримує те, що не любитель я подібних цяцьок (xfwm влаштовує=), та й тім потрібен для такого діла, самому не витягнути. І часу нема=)

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #2 : 2007-03-24 17:18:09 »
Угу, і замість двох більш-менш пристойних продуктів отримаємо один неюзабельний.
Не факт! Де-відгалуження можу відбудись шляхом влиття у Compiz усіх новинок, реалізованих проектом Beryl. І коли над проектом працюватиме у двічі більше розробників, можна сподіватись, що його приведуть до ладу значно швидше... Але це звичайне НМД студента, який не є велим знавцем процесу розробки подібних речей.

Чесне слово, в мене давно тентаклі чухаються компіз форкнути і зробити з нього щось нормальне...
Приєднуйтесь до команди розробників, і пропонуйте їм свій шлях розвитку проекту...

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2007-03-24 17:39:40 »
Не факт! Де-відгалуження можу відбудись шляхом влиття у Compiz усіх новинок, реалізованих проектом Beryl. І коли над проектом працюватиме у двічі більше розробників, можна сподіватись, що його приведуть до ладу значно швидше... Але це звичайне НМД студента, який не є велим знавцем процесу розробки подібних речей.
Чим більше проектів, тим краще. За рахунок чого ми маємо під linux/bsd десктопні інтерфейси, які цілком порівнювані за якістю з Mac (який справді дуже пристойно придуманий) і залишають далеко позаду офтопік? Та через те, що до цих пір свій віконний менеджер не написав хіба що лінивий. Відповідно - вибір. Відповідно - купа нових ідей. Завтра мені набридне/перестане відповідати моїм вимогам xfce - я можу перейти на kde/gnome/e17/*box/*wm/ion/etc/etc/etc. Таж ситуація з медіа-програвачами. А композитними wm-ами ніякого вибору поки що нема, і це погано.

Приєднуйтесь до команди розробників, і пропонуйте їм свій шлях розвитку проекту...
Якщо моя нинішня ідейка накриється, то так і зроблю.

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #4 : 2007-03-24 18:07:12 »
Чим більше проектів, тим краще. За рахунок чого ми маємо під linux/bsd десктопні інтерфейси, які цілком порівнювані за якістю з Mac (який справді дуже пристойно придуманий) і залишають далеко позаду офтопік? Та через те, що до цих пір свій віконний менеджер не написав хіба що лінивий. Відповідно - вибір. Відповідно - купа нових ідей. Завтра мені набридне/перестане відповідати моїм вимогам xfce - я можу перейти на kde/gnome/e17/*box/*wm/ion/etc/etc/etc. Таж ситуація з медіа-програвачами. А композитними wm-ами ніякого вибору поки що нема, і це погано.
Повністю з вами згоден, але маю іншу точку зору: зважаючи на сучасні вимоги користувачів до ПЗ, подібні речі наразі є дуже потрібними для демонстрації можливостей ВПЗ та недопущення його морального відставання від своїх пропрієтарних аналогів, тому на початковому етапі об'єднання зусиль заради створення одного повноцінного ВМ за, скажімо, один рік, може виявитись розумнішим за доведення до нормального стану двох на протязі двох-двох з половиною років. А вже пізніше, коли буде готовий повноцінний продукт, беручи до уваги його популярність, можна припустити, що швидше за все таки знайдуться люди, котрі зроблять форк, і пустять його розвиток у трішки іншому напряму задля задоволення вимог іншої категорії користувачів. Але це знову ж НМД.
« Змінено: 2007-03-24 18:09:10 від Olexandr_Kravchuk »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-03-24 18:24:43 »
зважаючи на сучасні вимоги користувачів до ПЗ, подібні речі наразі є дуже потрібними для демонстрації можливостей ВПЗ та недопущення його морального відставання від своїх пропрієтарних аналогів, тому на початковому етапі об'єднання зусиль заради створення одного повноцінного ВМ за, скажімо, один рік, може виявитись розумнішим
ВПЗ воно на те й ВПЗ, що розвивається в цілому стихійно. Практика підказує, що такий "базарний" підхід є не менш (а часто й більш) успішним, ніж корпоративне планування. Тому сподіваюсь, що знайдеться кілька людей, що це діло форкнуть, а то воно так і далі залишатиметься засобом для заманювання віндокористувачів, і не більше.

До речі, які ви бачили пропрієтарні аналоги? Aero? Не смішіть мої тапки... Йому до того стану, коли ним стане можна користуватись, як до неба рачки, не кажучи вже про апаратні вимоги.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2007-03-24 18:31:31 »
До речі, які ви бачили пропрієтарні аналоги? Aero? Не смішіть мої тапки... Йому до того стану, коли ним стане можна користуватись, як до неба рачки, не кажучи вже про апаратні вимоги.

SUN Looking Glass Хоча, він ніби теж став OpenSource

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #7 : 2007-03-24 18:39:19 »
зважаючи на сучасні вимоги користувачів до ПЗ, подібні речі наразі є дуже потрібними для демонстрації можливостей ВПЗ та недопущення його морального відставання від своїх пропрієтарних аналогів, тому на початковому етапі об'єднання зусиль заради створення одного повноцінного ВМ за, скажімо, один рік, може виявитись розумнішим
ВПЗ воно на те й ВПЗ, що розвивається в цілому стихійно. Практика підказує, що такий "базарний" підхід є не менш (а часто й більш) успішним, ніж корпоративне планування.
Згоден!

...а то воно так і далі залишатиметься засобом для заманювання віндокористувачів, і не більше.
З цієї позиції я не міркував. Мушу погодитись, але зауважу, що подібні приманки таки діють, і це також важливо... Дякую!

Ні, я не мав на увазі ніяких аналогів. На жаль, ще не бачив Вісту, і вже більше року користуюсь виключно лінуксом, тому не дуже то вже й цікаво. Власне, я взагалі не мав нічого на увазі. Це просто теоретичні судження з метою зрозуміти важливі для майбутнього програміста речі...

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2007-03-24 18:55:19 »
Давайте не будем, мене від одних його скріншотів тошнити починає=) І кажуть, дико глючне воно ще, десь недавно на ЛОРі хтось це поставив і розказував про враження.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2007-03-24 20:55:17 »
Кому як - мене нудить від "гумових" (чи як їх там) вікон берила. Ну то й що? Воно все одно не зручне у звичайній роботі - так, над мастдайниками познущатись.

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
« Відповідей #11 : 2007-03-30 21:56:37 »
Недавно поставив собі через XGL - непогана штука! От, правда, через AIGLX не хоче :(. Поновлюю систему - і буде видно ;). Поки що викладу скріншоти - результати своїх експериментів.
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #12 : 2007-04-02 10:15:13 »

а мені сподобалося! Особливо, із дисками (CDs and movies) на сторінці
http://www.sun.com/software/looking_glass/details.xml
можливо, навіть дуже буде зручна штука в користуванні..... ::)

за що, наприклад, я мак люблю - простота і РЕАЛЬНА ЗРУЧНІСТЬ у користуванні ;-) - НМД.
 і красивість!

ДО Cthulhu:
не знаю чи Ви в курсі.... Так от за останніми даними ворожої розвідки.... Вісту продають НАВІТЬ швидше, ніж свого часу ХР... ОТ Вам і переваги Лінукса.... Грошима всі недоліки і глюки закрили... А що Апаратні вимоги??? от зараз всі конфігурації підтягуються до 2 ГБ памяті.... А на 2 гігах, я гадаю, можна Вісту розігнати так, що і ХР наздожене....! от з відяшками нових конфігурацій ПК і процами якось не чув, але гадаю теж не проблема - ГеФорс 8800 (якось підсвідомо виникає аналогія з гламурненьким Нокія 8800 ;-) - мабуть таки маркетинговий трюк! ) із 320 МВ памяті і плюс Інтел Коре 2 Дуо.

А потім, скажіть мені, що На ТАКІй конфігурації Віста глюка і гальмівна... Сам на Вісті сидів (до Лінукса!  8-) ) кілька місяців.
Основна причина чому не зніс.....  - та дуже вже я люблю я всякі зручності! а Віста, щоб там не казали, ОДНА із найзручніших систем для користувача! - Ото я терпів гальма, тому що зручно! а коли Лінукс при інсталяції прибив Вісту.... Знов поставив Вісту, ставив ХР, знов таки посварилась ХР, знесла Вісту, ...  Третій раз ще не пробував! ;-) але гадаю, якщо буде найближчим часом кілька вільних годин, то може таки втулю.....

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #13 : 2007-04-05 18:53:31 »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2007-04-05 18:58:01 »
Таки об'єднаються: http://lists.freedesktop.org/archives/compiz/2007-April/001809.html
Гм. А навіщо ж тоді компіз релізи клепають?