Автор Гілка: Копірайт наступає  (Прочитано 4484 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Копірайт наступає
« Відповідей #15 : 2007-04-25 12:04:15 »
PS А Vista з його ноута кудись поділася (чи то пак ми її кудись поділи). Трагедія  :'(.
Остання вінда, яка стояла на моїй машині була NT4, і тоді ще літали птеродактилі над Дніпром. Незабутнє відчуття - переформатовувати ntfs в ext3=))

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #16 : 2007-04-25 13:47:58 »
Я дурію з користувачів масдайки: навіть на федорі можна комфортно працювати і не перевантажуватись піжд вінду. Те ж WINE досить непогано її замінює, хоч і трапляються в ньому глюки, але всеж потрібні програми працюють (бо консольні  ;D ) - з іграшками лише туго. Але ж і під лінукса вони трапляються і ліцензійні ходилки стрілялки є (перехід користувачів під ВПЗ змусить ролзробників іграшок його підтримувати, тим більше, що треба міняти лише движка іграшки - бази лишаються ті самі, он я якось сам писав лазялку по ліцензійній рентгенівській базі данних, хоч вона чудово йде і під wine).
Сидіння під віндою більше стимулюється тупими стереотипами, що вона зручна і класна (другий сервіспак ХР нічим не кращий за шосту (після апгрейду - майже сьому  ;) ) федору ), і ідотським бажанням бачити диски a:\ , c:\ , d:\ ... та фобією перед монтуванням. Ну може ще страхом, що не потягне нове обладнання (але ж вже є прикладти коли розробники залізяк пишуть і модулі до ядер (закриті - NVIDIA , трясця її ) ну може і so - шки пишуть, dll - ки ж писати не ліньки ;)  ), або що телефон до пуття не під'єднається до компа (досвіду не маю - досі не купив дата кабеля), ну TV-тюнери, сканери там всілякі (про вінмодеми мовчу: їх і з віндою не варто купувати - блискавка в стовп і комп - на небі) .
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #17 : 2007-04-25 14:19:14 »
Ага. І ще під віндою неможливо сидіти в нетверезому стані - оболонки нема, а мишкою весь час промахуєшся.

shell придумали алкоголіки=)

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #18 : 2007-04-25 19:02:18 »
PS А Vista з його ноута кудись поділася (чи то пак ми її кудись поділи). Трагедія  :'(.

Трагедія не в цьому, на жаль. А в тому, що пан заплатив MS за товар, яким не користується й не збирається користуватися...
До речі, повернуте непотрібне ПЗ та отримати гроші на практиці майже неможливо. Тобто тут маємо чистий рекєт.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #19 : 2007-04-25 19:08:25 »
Треба делли брати, у них з цим тепер нормально.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #20 : 2007-04-25 19:40:59 »
Треба делли брати, у них з цим тепер нормально.
У де-яких моделей Acer та Fujitsu-Siemens також.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #21 : 2007-04-25 19:44:55 »
Там ніби freedos, а на dell-и тепер лінукс ліплять, ні?

До речі, Fujitsu-Siemens таки хороші ноути, хоч що б про них не казали. Корпус відносно слабуватий, а так дуже нічого.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #22 : 2007-04-25 20:39:45 »
Там ніби freedos, а на dell-и тепер лінукс ліплять, ні?
У фуджики - фрідос. Ацери - лінукс. Хоча є й мастадаєм. Залежить від моделі. У делл - також фрідос.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #23 : 2007-04-25 20:44:03 »
У делл - також фрідос.
Тепер є з лінуксом, точно. В мене колега якраз збирається такий купити.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #24 : 2007-04-25 20:47:47 »
нещодавно якраз шукав собі лептопа, взяв в сумі з віндою-ХР HP nx7300 - він коштував так само, як і Acer на лінуксі з такою ж конфігурацією. В сумі, іноді вінда треба, виділив їй 20 ґіґ, заразом використовую ntfs-розділ для зберігання музики (дякуючи богу, тепер є ntfs-3g). Але, здається, з розвитком wine через пару років навіть "іноді" не треба буде. Тіки, холєра, кілька разів пропонувала відформатувати "неформатовані" розділи ext3. Після встановлення драйвера ext2 пропонувала форматувати лише своп-розділ.
« Змінено: 2007-04-25 20:50:59 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #25 : 2007-04-25 20:49:20 »
У делл - також фрідос.
Тепер є з лінуксом, точно. В мене колега якраз збирається такий купити.
краще б виробляли ноути без системи - ті, що продають з лінуксами, там все одно "не такі" дистрибутиви. У Ацера бачив кілька подібних ноутів, але їх в сумі мало, що дивно для мене.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #26 : 2007-04-25 20:49:58 »
Тіки, холєра, кілька разів пропонувала відформатувати "неформатовані" розділи ext3.
Найкращий вихід - відформатувати неправильно форматовані розділи ntfs ;D ;D

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #27 : 2007-04-26 00:30:07 »
нещодавно якраз шукав собі лептопа, взяв в сумі з віндою-ХР HP nx7300 - він коштував так само, як і Acer на лінуксі з такою ж конфігурацією...
в мене був схожий досвід, все, що я міг знайти без вінди або з лінуксом в потрібній конфігурації коштувало принаймні на сотні півтори а то й більше ніж куплений пізніше НР з віндою, щоправда я по-любому міняв основний типовий диск (5400) на швидший зі старого ноутука (7200) так що віндовий диск лежить лише, як додатковий амбар - для відео і музики...

теоретично була можливість відбити тих ~$80 віндових через суд, але цим треба було займатися, а час дорожче...
і лежить витвір Біллі мертвим вантажем (що може бути гіршим для ПЗ?), чекає свого часу на форматування :)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #28 : 2007-04-26 12:12:30 »
краще б виробляли ноути без системи - ті, що продають з лінуксами, там все одно "не такі" дистрибутиви. У Ацера бачив кілька подібних ноутів, але їх в сумі мало, що дивно для мене.
Краще продавати частини для ОЕМ збірки ноутів  ;D
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #29 : 2007-04-26 13:40:18 »
Краще продавати частини для ОЕМ збірки ноутів  ;D
Я був би не проти зібрати собі ноут самостійно - зібрав би саме те, що мені потрібно.