Автор Гілка: Вийшла Fedora 7  (Прочитано 10518 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Вийшла Fedora 7
« Відповідей #45 : 2007-06-12 22:57:52 »
враження: враження таке, що це бета-версія, а не production release. втім, кажуть, це характерно для федори. Більше не буду оновлюватись після виходу релізу. Шосту я встановив через три місяці після її виходу, і то вона була глючна з gnomе, аж поки все не пофіксили. Зараз час від часу пропадає звук, і зникла можливість слухати mp3 (хоча кодеки стояли, і мали оновитися з 6 федори), деякі проги не запускаються взагалі, зокрема vlc - не може завантажити якусь там бібліотеку, а фіксити це руками мені ліньки.

Єдиною корисною опцією для мене є OpneOffice 2.2, бо firefox 2 я собі вже давно встановив.

А ще мені не подобається нумерація версій тієї ж Федори та й не тільки. Всі пакети оновилися з версії а.b.x до a.b.y або максимум до a.c.z, а федора чомусь вже сьома, а не 6.2, наприклад. де логіка?

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #46 : 2007-06-13 10:54:47 »
Це не бета, це - супербета, або, навіть, бяка  ;)
Вчора промучився, щоб поставити нижчого гнома - геть зглюкнувся бідолашний до того, що не запускався.
Але нічого не вийшло - після опускання глюки залишились, ще й нові додались пов'язані з деякою недофункціональністю старого гнома відносно нового (хоча яка користь від швидкої зміни користувача ?)
 - вставив дистра , запустив апгрейд - повернув нового гнома. Потім просто затер все, що міг в папці /tmp  (видаляння користувача разом з директорією і наступне додавання нічого не допомагали, як і видалення всіх конфігураційних файлів з домашки) - запрацювало. І набіса та /tmp потрібна? для надійного збереження глюків?
(зате зайвий раз переконався: не дивлячись на відносну стабільність KDE - не хочу з ним працювати: мало гнучкості, а незграбний гномик мене влаштовує - просто треба глюки повимикати)

А як дізнатись про вихід фіксеної версії?
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #47 : 2007-06-13 12:16:45 »
KDE мені теж не подобається. Длубав-длубав його напильником, а все одно не те. Але з"явилася одна приємна річ: я помітив, що в мене припинив працювати драйвер мережевого принтера - документи до друкарки не доходили. Але яке ж було моє здивування, коли виявилось, що принтерів у мене з"явилось цілих п"ять  - система сама знайшла й встановила драйвери всіх доступних у моїй підмережі друкарок, і серед них була й та, що мені потрібна. З одного боку, тішуся, що мережевий принтер тепер налаштовується дуже просто, автоматично, а з іншого боку, не сподобалось, що драйвери встановлено без мого дозволу. Нашо, мені, наприклад, драйвер принтера  людей з сусіднього відділу?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #48 : 2007-06-13 12:23:10 »
І набіса та /tmp потрібна? для надійного збереження глюків?
Почитайте мабуть що якусь документацію про організацію файлової системи у юніксах.
А як дізнатись про вихід фіксеної версії?
Я думаю, що майданчик http://fedoraproject.org/ не пропустить такої новини :)
Читайте документацію - вона кермує.

• Літератор
« Відповідей #49 : 2007-06-13 13:22:24 »
А що там читати? Ну є така папка з липким бітом, в якій зберігаються глюки, які залишаються навіть, після видалення користувача. Зтирання файлів з неї може виправити глюки, або зробити так, щой Х-сервер не запуститься (як в мене було на шостому редхаті  ;D)

Ойц, здається в мене десь в службах tmpwatch не ввімкнено. За документацією вона має мало не щодня боротись з глюками.

tmpwatch -a -f 0 /tmp - і глюків нема  :)
« Змінено: 2007-06-13 13:57:38 від serg_ik »

• Літератор
« Відповідей #50 : 2007-06-25 16:41:36 »
Я думаю, що майданчик http://fedoraproject.org/ не пропустить такої новини :)
Заглянув на той майданчик, там вже восьму презентують (про глюки нічого не пишуть) - подумав, що якщо сьма нестабільна - восьма взагалі вибухонебезпечною буде - злякався і втік  ;)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #51 : 2007-06-26 19:16:55 »
Цитата
$ uptime
 18:15:10 up 22 days,  7:13,  9 users,  load average: 3.00, 3.01, 3.06
хе-хе, не така вже й погана федорка - працює собі. І звук наче в скайпі вже не вилітає.

• Літератор
« Відповідей #52 : 2007-07-03 09:16:54 »
Це ви на домашньому десктопі набрали, чи на серваку?
Якби я вдома витягнув такий аптайм - здурів би від кулерів  ;D

Воно й логічно: коли летить гном - тиснуть альт+кондрол+бекспейс , а не альт+контрол+дел чи й того більше - резет - це ж не вінда  8-)
« Змінено: 2007-07-03 09:20:29 від serg_ik »

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #53 : 2007-07-03 09:54:04 »
Цитата
miwa@debian:/usr/home/miwa/Abacus$ uptime
 09:55:28 up 2 days, 9 min,  1 user,  load average: 0.03, 0.10, 0.13
Це із-за того, що два дні назад якась паскуда на 4 години світло вимкнула. До того аптайм десь біля тижня був. На домашнй машині, звісно що.

Правда, цілком може бути, що я вже здурів, просто ще того не зауважую  ;D
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #54 : 2007-07-03 11:17:59 »

Воно й логічно: коли летить гном - тиснуть альт+кондрол+бекспейс , а не альт+контрол+дел чи й того більше - резет - це ж не вінда  8-)
це робочий десктопосервак :) а кулерів майже не чути, щоправда через те може, що в іншому кінці кімнати стоїть інший комп, у якого кулер дуже голосно гудить.
« Змінено: 2007-07-03 11:18:53 від noddeat »