Автор Гілка: Вади в процесорах Intel  (Прочитано 2864 раз)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Вади в процесорах Intel
« : 2007-06-28 22:10:05 »
Уривки з листа від Тео де Раат про вади в процесорах Intel:

* Ці процесори страшенно глючні, і деякі з цих глюків не просто можуть викликати проблеми при розробці/зневадженні, але й *БЕЗСУМНІВНО* будуть використані з прикладного коду.
* Як завжди, постачальники BIOS будуть надавати (тимчасові) рішення для цих проблем зі страшенним запізненням. Деякі з цих вад не мають рішення тимчасового або постійного. Intel надає ретельні виправлення лише постачальникам BIOS та великим організаціям у сфері ОС.  Відкриті операційні системи здебільшого не отримують жодної інформації.
* Фактично MMU (модуль керування пам'яттю) не працює так, як вказано/реалізовано в попередніх поколіннях x86. Він не просто з вадами, Intel свідомо означив "нові шляхи оброблювати таблиці сторінок".
* Деякі з цих вад ... де прапорці "захист-від-запису" або "невиконуваний" в таблиці сторінок ігноруються. Інші включають    несумісності дій з плаваючою крапкою або ужкодження пам'яті -- поза ділянкою, доступною для запису для запущеного процесу.
* Як я вже зазначив, в цьому списку принаймні 20-30 вад, які не мають обхідних рішень в ОС, і можуть бути використані. Я готовий заставити багато грошей, що використовних є принаймні 2-3 з них.
* Наразі, я не можу рекомендувати купувати машини на базі Intel Core 2 поки для цих проблем не буде знайдено рішень (що, я припускаю, займе більше року).  Intel просто мусить стати більш прозорим.

(Разом з тим, хочу зазначити, що AMD також стає менш дружнім день день-у-день до відкритих ОС, можливо, тому що їх перелік серйозних помилок також стрімко зростає).

Лист цілком
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Вади в процесорах Intel
« Відповідей #1 : 2007-06-29 00:02:05 »
офф-топ, але слово "вада" вжито вами тут абсолютно доречно. Апаратні помилки є вадами, навіть якщо це помилка коду біоса.
Натомість наполягаю, що помилка в коді програми вадою не є.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #2 : 2007-06-29 00:33:49 »
Як же тоді слід перекладати bug, "програмна помилка"?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2007-06-29 00:53:47 »
Як же тоді слід перекладати bug, "програмна помилка"?
IMHO: десь так. Взагалі, саме це я і мав на увазі тут

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #4 : 2007-06-29 01:28:11 »
офф-топ, але слово "вада" вжито вами тут абсолютно доречно. Апаратні помилки є вадами, навіть якщо це помилка коду біоса.
опа, а чим відрізняється помилка в коді біоса від помилки в коді інших програм?  :o
« Змінено: 2007-06-29 01:28:29 від DalekiyObriy »
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Andy Borovy

• Кореспондент
  • дописів: 139
  • Працюю там, де цікаво
« Відповідей #5 : 2007-06-29 13:07:50 »
Ну з точки зору перекладача - нічим.
А з точки зору програмного забезпечення, яке працює з БІОСом  :-[ :-[ :-[ :'(
Без уст я іронічний жах,
Що упирем ікластим став би
З очима ніжними кульбаби,
Якби не очі в дзеркалах.

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #6 : 2007-07-01 17:17:07 »
Аж страшно стає, коли подумаєш що вони в сучасне залізо можуть понапихати, які "вади" і які закладки! Треба паралельно з рухом ВПЗ говорити і про необхідність використання відкритих архітектурних платформ: проци SPARC, MIPS є відкриті тому без закладок, крім того можна налагодити власний випуск чіпів так як технологія є відкрита. Деякі країни саме цим шляхом і пішли.

Цікаво чи ці баги microcode-ctl справляє?

А так AMD!
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #7 : 2007-07-02 09:37:56 »
Цікаво, а як що до їх сумісності з наявними материнками (під які вони сокети)?

Я дурію: проц спокійно шкребе в пам'ять поза прцесом - свиня ! Так що завгодно глючити почне.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #8 : 2007-07-02 12:30:00 »
Треба паралельно з рухом ВПЗ говорити і про необхідність використання відкритих архітектурних платформ
Починай з LinuxBIOS ;-)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
Вади в голові Тео
« Відповідей #9 : 2007-07-03 13:04:41 »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #10 : 2007-07-03 15:26:23 »
так, у Тео, здається, інколи такі приступи істерії бувають, як раніше вийшло з драйвером broadcom... не варто було мені його цитувати, але на той момент, це було єдине джерело інформації... :(
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #11 : 2007-07-03 17:32:19 »
Тео завжди підіймає галас по темі, але не завжди по ділу :) Я, наприклад, пам'ятаю як він погиркався з Дареном Рідом за ipf, проте пілся цього шкандалю з'явився чудовий pf від openBSD team. Щодо багів в Інтелах - так, вони є, але Лінус вважає іх абослютно несуттєвими: http://realworldtech.com/forums/index.cfm?action=detail&id=80552&threadid=80534&roomid=2
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE