Уривки з листа від Тео де Раат про вади в процесорах Intel:
* Ці процесори страшенно глючні, і деякі з цих глюків не просто можуть викликати проблеми при розробці/зневадженні, але й *БЕЗСУМНІВНО* будуть використані з прикладного коду.
* Як завжди, постачальники BIOS будуть надавати (тимчасові) рішення для цих проблем зі страшенним запізненням. Деякі з цих вад не мають рішення тимчасового або постійного. Intel надає ретельні виправлення лише постачальникам BIOS та великим організаціям у сфері ОС. Відкриті операційні системи здебільшого не отримують жодної інформації.
* Фактично MMU (модуль керування пам'яттю) не працює так, як вказано/реалізовано в попередніх поколіннях x86. Він не просто з вадами, Intel свідомо означив "нові шляхи оброблювати таблиці сторінок".
* Деякі з цих вад ... де прапорці "захист-від-запису" або "невиконуваний" в таблиці сторінок ігноруються. Інші включають несумісності дій з плаваючою крапкою або ужкодження пам'яті -- поза ділянкою, доступною для запису для запущеного процесу.
* Як я вже зазначив, в цьому списку принаймні 20-30 вад, які не мають обхідних рішень в ОС, і можуть бути використані. Я готовий заставити багато грошей, що використовних є принаймні 2-3 з них.
* Наразі, я не можу рекомендувати купувати машини на базі Intel Core 2 поки для цих проблем не буде знайдено рішень (що, я припускаю, займе більше року). Intel просто мусить стати більш прозорим.
(Разом з тим, хочу зазначити, що AMD також стає менш дружнім день день-у-день до відкритих ОС, можливо, тому що їх перелік серйозних помилок також стрімко зростає).
Лист цілком