Автор Гілка: Liquid Scaler - зміна одного виміру образу в GIMP  (Прочитано 4895 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Даний плаґін до Ґімпа дозволяє змінити розмір лише одного виміру світлини чи малюнку (напр. ширину), при цьому зберігаються всі пропорції об’єктів на ньому, за рахунок автоматичного (чи ручного) ресайзу важливих деталей малюнку. Цікавих ефектів можна досягти, застосовуючи Liquid Scaler та маскувальні шари — можна прибирати окремі об’єкти чи їх деталі зі світлини.

Сторінка проекту: http://liquidrescale.wikidot.com/en:start
Відео-демонстрація: http://liquidrescale.wikidot.com/en:examples
Додатково стаття з прикладами (польськ.): http://jarzebski.pl/read/gimp-liquid-rescale.so
« Змінено: 2007-10-10 20:03:45 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
Re: Liquid Scaler - зміна одного виміру образу в G
« Відповідей #1 : 2007-10-10 10:43:30 »
Щойно потестував - вражає!
Щоправда я тестував не Ґімп, а окрему програму.
Іноді таке буває дуже потрібно!

zzandy

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-10-10 15:11:50 »
Народ, якщо хтось не бачив презентацію можливостей цього плагіну - дуже рекомендую подивитися.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #3 : 2007-10-10 16:04:43 »
Картинки гарні, але... невже важко знайти якусь інформацію англійською/російською, якщо вже немає українською, для новини? І дата - перше жовтня... Не знаю я польської! В балачки.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2007-10-10 19:07:00 »
дарма в балачки. І чому російська проходить, а польська ні? З посиланням на правила форума, прошу. Я ж надав короткий переклад українською, решта треба дивитися картинки та пробувати самому. У посиланні самі картинки до того ж, можна не читати тексту.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-10-10 19:54:40 »
дарма в балачки. І чому російська проходить, а польська ні? З посиланням на правила форума, прошу. Я ж надав короткий переклад українською, решта треба дивитися картинки та пробувати самому. У посиланні самі картинки до того ж, можна не читати тексту.
Пункти 1 і 1.1. Ви оприлюднили як новину посилання на статтю іноземною мовою, не надавши відповідного перекладу. Посилання в новинах я розглядаю як пряму цитату в інших розділах. Всім, хто не знає польської мови, залишається роздивлятись картинки, до яких ви їх люб'язно відправили. Стаття довга, і я сумніваюсь, що її зміст можна викласти чотирма реченнями.

Щодо посилань російською мовою, уважно читайте пункт 1.2. Вона, як і англійська, є мовою міжнародного спілкування, і її розуміє мінімум 90% населення України. Тому посилання на російськомовні тексти я вважаю цілком прийнятними (з відповідною приміткою, звичайно). Англійська має вищі привілеї (нею дозволені пости), бо це мова галузі, і з цим мусимо миритись.
« Змінено: 2007-10-10 19:55:10 від Cthulhu »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2007-10-10 20:04:30 »
Ктулху, підредагував пост, так підійде? Більше інфи немає іншими мовами.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2007-10-10 20:15:50 »
Ктулху, підредагував пост, так підійде? Більше інфи немає іншими мовами.
Так краще. З лінків на сайт проекту і треба було починати. Власне, новина від 27 вересня, але нормально.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #8 : 2007-10-10 22:14:09 »
В альтівському unstable воно є, але поточна версія _плагіну_ не надто зручна.

PS: якщо це вразило -- подивіться ще tint ;-) (теж є в ALT)

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #9 : 2007-10-10 23:56:09 »
Ну, програмка вражає більше концепцією, ніж на практиці. Бо насправді плагін нормально працює лише з малоконтрасними фото. Якщо ж знімок буде контрасним, діла не буде: покоцає зовсім не те, що треба, і маски не допоможуть.

Саме через це я не постив про нього, хоча вже змінив третю його версію. Є коротка рос. стаття про версію 0.1.2.

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #10 : 2007-10-11 09:59:44 »
PS: якщо це вразило -- подивіться ще tint ;-) (теж є в ALT)
Таке в принципі неважко і вручну зробити, але з tint набагато швидше виходить - дякую!

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2007-10-20 14:21:40 »
щось я не можу відредагувати свій перший пост.
ось Campana ще статтю російською запостив:
http://www.linuxgraphics.ru/news.php?readmore=508
« Змінено: 2007-10-20 14:21:55 від noddeat »