Автор Гілка: Open Source у школах  (Прочитано 2084 раз)

Відсутній Art7PK

• Новачок
  • *
  • дописів: 22
  • I Love Linux!
Open Source у школах
« : 2007-10-30 21:43:19 »
В нашого північного сусіда, Росії, оголошено тендер, на поставку в школи трьох регіонів,  програмного забезпечення з відкритим джерельним кодом. Переможець отримає 2,81  млн. доларів.
Детальніше http://eng.cnews.ru/news/top/indexEn.shtml?2007/10/25/272200
« Змінено: 2007-10-30 21:45:23 від Tsherwonozawodske »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Open Source у школах
« Відповідей #1 : 2007-10-30 22:06:25 »
Ну чому я впевнений, що це черговий розпил валюти?=))

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-10-30 22:30:42 »
А хто стільки буде платити? щось тут пахне не чистим

P.S. Краще в нас в навчальних закладах ставили nix систему і без всіляких конкурсів.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #3 : 2007-10-31 00:51:31 »
Щодо вимог до апаратної частини: цікаво, яка частота мається на увазі - оті 233МГц ::)
Думаю, що переможе друга група названих компаній - матимуть російські школярі комп'ютери із Xubuntu від runtu.org 8-).
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #4 : 2007-10-31 23:15:05 »
Тому що не шариш? =)

Там була досить суттєва підготовча стадія та дуже багато аналітики протягом декількох років.  Й ті, хто зараз намагається примазатися до результатів, чомусь займалися своїми справами, коли треба було будувати фундамент.

Щодо вимог до апаратної частини: цікаво, яка частота мається на увазі - оті 233МГц ::)
Можливо, CPU clock.  Принаймні той LTSP5, що в ALT, на такому має працювати жвавіше, аніж гальманутий убунтівцями... (ех, не завівся чомусь півроку тому 2xP233 -- перевірив би)

Думаю, що переможе друга група названих компаній - матимуть російські школярі комп'ютери із Xubuntu від runtu.org 8-).
Друга -- це Linux Ink&Co?  Я з Пітеру, але у цьому випадку вдачі їм не побажаю.

P.S. Судячи з того, що вже бачив у кренделів з runtu -- краще б цього не бачив ніхто, не те що люди, які ще мають шанс писати грамотно...

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-10-31 23:32:31 »
Тому що не шариш? =)
На поглиблені знання в галузі російської політики не претендую=)

Там була досить суттєва підготовча стадія та дуже багато аналітики протягом декількох років.  
Чому тоді я про неї не чув? Зате дуже багато чув про істерики Алксніса та конвульсії МО РФ на тему прийняття цього рішення. Спочатку є новина, що лінукс буде у всіх школах. Потім - в жодних, закупляються у дядів з M$. Потім відкати від M$ поділили, і впроваджують вже в трьох областях лінукс. А зараз для цього оголошують тендер. Я, звичайно, щиро бажаю альту всіляких успіхів, але чомусь побоююсь, що це закінчиться як завжди.

Й ті, хто зараз намагається примазатися до результатів, чомусь займалися своїми справами, коли треба було будувати фундамент.
Мене пилять не запросили=)) А валюту я того, люблю.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #6 : 2007-10-31 23:36:42 »
Чому тоді я про неї не чув?
Див. п.1 :]

Також отута (це за більш загальною тематикою розробки державним коштом).

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2007-10-31 23:47:40 »
Чому тоді я про неї не чув?
Див. п.1 :]
Маю гидку звичку - відвідувати opensource.ru=)

Також отута (це за більш загальною тематикою розробки державним коштом).
Цитата
Настоящий проект был выполнен по заказу Министерства экономического развития и торговли в 2004 году. Результаты проекта опубликованы в публичном доступе на сайте Министерства.
Ясно. Але песимістом я все ж лишусь. Дуже довго вже історія тягнеться.
« Змінено: 2007-10-31 23:47:50 від Cthulhu »

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #8 : 2007-11-01 08:57:22 »
Дуже довго вже історія тягнеться.
Там якраз скоріш робочий підхід виходить.

Off-topic:
А от в нас -- прискакали руді з отакими очима, мовляв, а-ми-по-тягне-мо-отой-законо-проект -- й потягнули до себе на democrazy.org.ua чи де вони там тусять.  Аналітика, супроводжувальні матеріали, допомога та компетенція авторів тексту -- їм були просто не потрібні.

Отакий собі протестантський спортобізнес, майже "нацарювати сто рубликів", тільки ще більш ідиотський: ну що вони з "+1" у взяте та невиконане отримають?

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #9 : 2007-11-01 09:11:21 »
Можливо, CPU clock.  Принаймні той LTSP5, що в ALT, на такому має працювати жвавіше, аніж гальманутий убунтівцями... (ех, не завівся чомусь півроку тому 2xP233 -- перевірив би)
Довелося буквально вчора попрацювати із PIII(тактова частота 730МГц)+256МБ оперативної пам'яті (PC3700, тактова частота 233МГц)+16Мб відео (не інтегроване) - на цьому компі досить жваво "бігає" Мандріва2007(КДЕ) 8-). Закрадається думка, що вказано було частоту пам'яті ::)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x