Автор Гілка: Оновився Pidgin 2.3.0  (Прочитано 2953 раз)

Відсутній Oleksandr

• Дописувач
  • **
  • дописів: 51
Оновився Pidgin 2.3.0
« : 2007-11-27 14:05:27 »
Серед нового :
  • libpurple
    • Тепер в системних логах відображаються реальні імена співрозмовників.
    • Завдяки патчу від Intel додана підтримка передачі файлів для Bonjour prpl використовуючи XEP-0096 та XEP-0065. Це повинно забезпечити передачу між libpurple та Gajim клієнтами, але не з iChat чи Adium оскільки вони використовують інший протокол передачі.
    • Помилки зміни XMPP паролів тепер не приводять до збереження неприйнятого паролю.
    • XMPP передача файлів була вдосконалена, стало можливо пересилати файли через проксі якщо він підтримує "discovering a a bytestream proxy"  ::)
  • Pidgin
    • Звіти про помилки з'єднання тепер відображаються у вигляді міні-діалогів всередині списку користувачів, а не кнопки з діалогом як раніше.
    • ICQ нагадування про дні народження відображаються як емблеми списку користувачів.
    • Переміщено меню вибору смайлів
    • Закриття вікна чату не відразу завершує сеанс спілкування. Тепер сеанс буде залишатися активним протягом невеликого проміжку часу щоб коли спілкування відновится історія залишалась видимою.
    • Тепер стало можливим помітити чат як "Постійний" щоб не залишати чат коли вікно з чатом закривається.
    • Як альтернатива для перетягування додано контекстне мень для списку спірозмовників яким можна міняти групу друга.
    • ...
  • Finch
    • ...
  • Windows-specific зміни
    • Updated SILC to use SILC Toolkit 1.1.5.
Завантажити останню версію можна з офіційної сторінки проекту.
« Змінено: 2007-11-27 14:08:40 від Oleksandr »
ні чорне, ні біле - СІРЕ !

TuxRoot

• Гість
Re: Оновився Pidgin 2.3.0
« Відповідей #1 : 2007-11-27 15:39:44 »
Flame:
Тьфу...А то до Сьомої Федори вона не годиться, а то що історія залишається дуже заманчиво :'(. Самі пишуть що тре чекати :(

gorp(Guest)

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-11-27 17:57:07 »
Ну нарешті воно нормально працює, а то в мене були періодичні проблеми з конектом.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #3 : 2007-11-27 18:05:52 »
А з жаббером воно вже навчилось нормально працювати?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #4 : 2007-11-27 18:53:16 »
в сенсі нормально? я юзаю з його допомогою gmail/google talk — зауважень нема.

а про історію — ну, у конкурентів це вже давно є, добре, що зробили.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-11-27 19:38:46 »
в сенсі нормально?
В прямому. У всякому разі, коли воно ще називалось gaim і було в версії 2.0rc (і раніше), підтримка була жахливою і обмежувалась одним пунктом "трохи вміє xmpp". Не можна було ні знаходити транспорти/сервіси і реєструватись на них, ні редагувати privacy lists, ні шифрувати повідомлення. Якщо додати обліковий запис, то контакти на транспорті, як і сам транспорт, в ростері виглядали точнісінько як нормальні жаббер-контакти, без жодних поміток. Приховати транспорти теж не можна було. Я вже не кажу, що 1.5 з жаббером періодично гупався...

При всій повазі, це не була нормальна "підтримка jabber". Це так, реалізація для галочки. От я й питаю, чи з того часу щось покращилось?
« Змінено: 2007-11-27 19:41:53 від Cthulhu »

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #6 : 2007-11-27 20:11:12 »
При всій повазі, це не була нормальна "підтримка jabber". Це так, реалізація для галочки. От я й питаю, чи з того часу щось покращилось?
То що вона краща це 100%, принаймі глюків не спостерігалось, просто деякі можливості більш обмежені ніж в інших. Хоча і протокол xmpp в мене пітримує досить успішно

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2007-11-27 20:14:21 »
То що вона краща це 100%, принаймі глюків не спостерігалось, просто деякі можливості більш обмежені ніж в інших. Хоча і протокол xmpp в мене пітримує досить успішно
А якщо порівняти з нормальним jabber-клієнтом, типу psi, gajim, tkabber?

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #8 : 2007-11-27 20:27:55 »
Працював тільки з середнім, але признаюсь чесно я в тому не сильно розбираюсь і не зовсім зрозумів які якості вам потрібно звірити? Як на мене useful в користуванні, а щодо списків то вони дійсно трохи хромають в тому плані. Стосовно прототипів напишу ось що: "кращого не знайшов".

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2007-11-27 21:04:47 »
У порівнянні з psi - вміє анімовані смайли (обіцяють у наступній версії psi додати); у порівнянні з gajim - важчий, більше втулок; у порівнянні з tkabber - просто гарніший.

В моєму особистому рейтингу перше місце поділяють psi та gajim. Pidgin для мене навіть гірше за Kopete... :-/

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #10 : 2007-11-27 21:35:51 »
Pidgin для мене навіть гірше за Kopete... :-/
А з цього місця можна поточінше?
« Змінено: 2007-11-27 21:43:29 від TuxRoot »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2007-11-27 21:46:26 »
А з цього місця можна поточінше?
Складний у налаштуваннях (як наприклад перепризначення клавіатурних комбінацій), багато речей де-що незручні (IMHO). Доволі складно зрозуміти що він де кладе у домівку користувача. Єдина перевага - немає бага з авторизацією ICQ-користувачів при використанні Jabber ICQ Transport (JIT). Хоча не виключаю що та бага не у копете а у транспорті.

Edit:
Off-topic:
Цікаво, чи існує втулок для вогнелиса-криголаски-тощо який вмикає для текстових полів vi-keys режим? Бо руки самі тиснуть esc, :wq.  [smiley=dash2.gif]
« Змінено: 2007-11-27 21:47:26 від Praporshic »

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #12 : 2007-11-27 21:58:11 »
Складний у налаштуваннях
У цьому з вами згідний
Доволі складно зрозуміти що він де кладе у домівку користувача.
Як на мене то тут все дуже плоско. На /.purple все чітко та ясно
Єдина перевага - немає бага з авторизацією ICQ-користувачів при використанні Jabber ICQ Transport (JIT). Хоча не виключаю що та бага не у копете а у транспорті.
Як для мене це і стало основною причиною на зоставані в Pidgin'і, бо в основному я ним користуюсь, як ICQ-клієнтом.

« Змінено: 2007-11-27 21:58:37 від TuxRoot »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2007-11-27 23:50:02 »
Off-topic:
Цікаво, чи існує втулок для вогнелиса-криголаски-тощо який вмикає для текстових полів vi-keys режим? Бо руки самі тиснуть esc, :wq.  [smiley=dash2.gif]
А Vimperator текстовими полями хіба не вміє керувати?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #14 : 2007-11-28 00:10:02 »
Off-topic:
Off-topic:
А Vimperator текстовими полями хіба не вміє керувати?
Схоже що ні, але треба ще розібратись з його налаштуваннями.