Автор Гілка: Fontmatrix: новий менеджер шрифтів  (Прочитано 2685 раз)

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Здається, під Лінукс почали з'являтися людські менеджери шрифтів. Саме так можна потрактувати появу програми під назвою Fontmatrix, яка вміє активувати/деактивувати шрифти, сортувати їх за категоріями (tags) і показувати користувачу не тільки зразок тексту, але й детальну інформацію про шрифт, а також всю буквену касу гарнітури. Відтак можна не тільки дізнатися, скільки гліфів є у шрифті, і як вони виглядають, але й скопіювати до кишені потрібний знак, просто клацнувши на ньому.

На головній сторінці сайту програми наголошено: "Fontmatrix is a font manager for Linux users. I repeat, for users."

Поточна версія програми — Fontmatrix 0.2svn. Є пакунок для мого OpenSuSE 10.3, але сайт так невдало побудований, що я не помітив посилання, і, в результаті, збирав rpm-ку сам. Власне, працює.

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
Re: Fontmatrix: новий менеджер шрифтів
« Відповідей #1 : 2007-11-28 19:38:29 »
мені от тільки рекомендували для цього fontypython:
  http://fontypython.webfactional.com/

ще випробувати не вдалося
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3641
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2007-11-28 21:54:02 »
Досить багато недоробок (див. картинку http://shareua.com/img/57221/2.png), але досить приємна річ (тим, хто збирається встановити — не забудьте перед встановленням у /usr/bin зробити "обрізання" (strip дозволяє зменшити розмір у 25 разів!!!)). Дякую!
Втім, не показує неюнікодні символи (наприклад зі Stix або Euclid)...
« Змінено: 2007-11-28 21:54:43 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #3 : 2007-12-03 16:06:26 »
Здається, під Лінукс почали з'являтися людські менеджери шрифтів. Саме так можна потрактувати появу програми під назвою Fontmatrix, яка вміє активувати/деактивувати шрифти, сортувати їх за категоріями (tags) і показувати користувачу не тільки зразок тексту, але й детальну інформацію про шрифт, а також всю буквену касу гарнітури. Відтак можна не тільки дізнатися, скільки гліфів є у шрифті, і як вони виглядають, але й скопіювати до кишені потрібний знак, просто клацнувши на ньому.
ну от, нарешті... колись вже шукав таке =) от за що люблю впз: якщо достатньо довго чекати, увесь необхідний софт хтось врешті-решт напише.

p.s. ні, мені програмувати не пропонуйте... старого пса нових фокусів вчити марно =)
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #4 : 2007-12-07 01:18:54 »
Зібрали в ALT, може, буде й в Junior/Desktop...