Автор Гілка: Опера поскаржилася на Microsoft в Євросоюз  (Прочитано 6952 раз)

Відсутній Oleksandr

• Дописувач
  • **
  • дописів: 51
Норвезька Opera Software, що випускає однойменний інтернет-броузер, подала офіційну скаргу в Євросоюз проти компанії Microsoft, звинувачуючи останню в незаконному протегуванні (просуванні) свого броузера Internet Exlporer з ОС Windows.  

Офіційну скаргу Opera подала вчора, проте повідомила про це лише сьогодні. У компанії відзначають, що в скарзі поданій до Брюсселя, мовиться, що Microsoft зловживає своїм домінуючим положенням на ринку настільних ОС, пропонуючи броузер Internet Explorer як частину ОС сімейства Windows. Крім того, компанія створює операційну систему таким чином, що велика частина систем, що працюють з інтернет-броузерами спочатку розрахована лише на застосування IE.

У Opera говорять, що броузер і операційна система - це два ніяк не пов'язаних один з одним продукти і продавати їх в одному комплекті, намагаючись таким чином видавити конкурентів, неправильно і незаконно. Норвезька компанія просить, щоб Євросоюз зобов'язав американського софтверного гіганта поставляти до Європи броузер IE не в комплекті з ОС, а як окремий продукт, хай і безкоштовний.  

Також в Opera говорять, що просуваючи в середовищі розробників і вебдизайнерів броузер IE як індустріальний стандарт, Microsoft діє неконкурентними методами, обмежуючи свободу дій інших виробників аналогічних рішень.

Взято тут (рос.).

Ще: може коли звільниться місце експлорера щось перепаде і для Firefox  ;).
« Змінено: 2007-12-14 14:19:27 від Oleksandr »
ні чорне, ні біле - СІРЕ !

qut

• Гість
Re: Опера поскаржилася на Microsoft в Євросоюз
« Відповідей #1 : 2007-12-14 17:02:11 »
Я не прихильник M$ але що було б якби з'явилась вимога встановлювати KDE без Konqueror?

Відсутній AVP

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
« Відповідей #2 : 2007-12-14 17:14:36 »
Я не прихильник M$ але що було б якби з'явилась вимога встановлювати KDE без Konqueror?
Некоректне зауваження: йдеться про позов до виробника операційної системи. KDE - не операційна система.
В ОС GNU/Linux завжди є набір браузерів.
« Змінено: 2007-12-14 17:15:00 від AVP »
[Debian Lenny]

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #3 : 2007-12-14 17:30:56 »
Тут мова йде про MS-івське "вантажте апельсини бочками". Тобто продаж пакетів програм і функціональності, суттєва частина якої ніколи користувачу не знадобиться. Це стосується майже всього, що вони продають. Вінда ж, строго кажучи, це теж не операційна система, а колекція програм (нехай і невелика - порівняно з нормальним дистрибутивом). Але ж в тому-то і справа, що цим займаються не тільки вони. Навіть не вони це придумали.

При всьому тому, що я бажаю IE якнайскорішої загибелі - Опері тут нічого не світить. Видно, таки погано у них справи йдуть...

qut

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-12-14 17:53:53 »
Некоректне зауваження: йдеться про позов до виробника операційної системи. KDE - не операційна система.
Буду вдячний, якщо підкажете по якій причині виробник операційних систем не має права додавати певний функціонал до своєї системи

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
  • Погроміст
« Відповідей #5 : 2007-12-14 19:42:25 »
Буду вдячний, якщо підкажете по якій причині виробник операційних систем не має права додавати певний функціонал до своєї системи

Та хай хоч дідька волохатого включають в дистрибутив, але лиш би ціна на ОС не формулювалась за критерієм кількості впареного користувачу додаткового програмного забезпечення. Наприклад, заплативсши за ліцензію Vista (хай Бог мені простить, я лептоп купляв) ІЕ запустив лише раз - щоб завантажити Оперу, з якої б можна було нормально скачати Ubuntu 7.10.
Тихіше їдеш -дальше будеш...
від місця призначення

Відсутній fakir

• Новачок
  • *
  • дописів: 14
« Відповідей #6 : 2007-12-14 20:03:50 »
Краще б навчили Opera корректно працювати з сервісами Google :-/

Відсутній AVP

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2007-12-14 20:54:25 »
Якщо Ви не помітили, я такого не казав. Ще раз уважно прочитайте мій пост. ;-)
Моє зауваження полягало в тому, що KDE - не операційна система, а певний програмний пакет. Відповідно і Konqueror - не частина операційної системи, а частина цього пакету.
[Debian Lenny]

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3825
  • Програміст
« Відповідей #8 : 2007-12-14 22:50:13 »

По причинам передбаченим дійсним законодавством Євросоюзу. У цьому випадку - зловживання монопольним становищем для усунення конкуренції з боку інших виробників.
[Fedora Linux]

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #9 : 2007-12-15 20:08:58 »
Так у некрософта здається графіка разом з IE в ядро інтегрована! Принаймі у NT-4.0 - NT-4.5 Кажуть що вони вже самі переходять на шлях UNIX - наступну версію оффтопа можна буде вантажити без графіки в консоль, тоді і бровзер мабуть можна буде не ставити...

А Опері бажаю успіху! Он самба таки домоглася справедливості в цьому світі. Так що може і Опера переможе нам на радість.
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #10 : 2007-12-15 20:14:55 »
Так у некрософта здається графіка разом з IE в ядро інтегрована!
Там, здається, намертво вбабаханий не сам IE, а MSHTML, до якого як раз і купа претензій. Хоча точно не знаю, поправте, якщо не так.

Відсутній Misha

• Кореспондент
  • дописів: 191
  • Насправді все не так, як у реальності
« Відповідей #11 : 2007-12-15 20:42:05 »
Так у некрософта здається графіка разом з IE в ядро інтегрована!
Там, здається, намертво вбабаханий не сам IE, а MSHTML, до якого як раз і купа претензій. Хоча точно не знаю, поправте, якщо не так.
Саме так, намертво лише MSHTML. А IE то оболонка над ним.
А претензії, якщо я вірно зрозумів, до кривості того самого MSHTML - нещодавно офромлював сайт, зробив все красиво - любо-дорого дивитися. І Фокс, і Опера показують (хоча до фокса є таки деякі зауваження, але їх я за 10 хвилин обійшов).
Потім відкрив його в IE7.... це був просто жах - підтримка CSS там нижче підлоги  :( Я таки поборов його (через відоме усім місце  :) ), але часу витратив багато...
А тепер дивіться - таке вибачте за слово лайно стоїть к кожного користувача він, і дизайнерам доводиться витрачати купу сил на адаптацію сторінок під нього.
Тому Опера і каже - або виправте своє лайно, або дайте користувачам вибір (на мою думку як варіант можлива заміна MSHTML на інше - ту ж Оперу або Фокс).

Praporshic

• Гість
« Відповідей #12 : 2007-12-15 21:14:50 »
Чогось згадалось. Перепрошую за російську.
Цитата
Писать на javascript’e - это все равно, что сдавать задачу трем разным преподам одновременно:
Дедушка Огнелис Мозиллович - очень добрый, принимает очень хорошо и забивает на мелкие помарки

Потомственный преподаватель девятого, или, что еще хуже, в восьмом поколении Оперов - сволочь, какая есть в любом учебном заведении - придирается к каждому понятному и не понятному символу, причем иногда сам пишет что-то в твое решение красной ручкой

А Инет Эксплорерович вообще имеет привычку читать решение жопой, а потом хрен поймешь, где именно его жопе что-то не понравилось
Вот и попробуй угодить всем троим…
(С)перто.

Відсутній AVP

• Новачок
  • *
« Відповідей #13 : 2007-12-15 22:14:19 »
+1
[Debian Lenny]

Відсутній Веприк

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Pythonic man
« Відповідей #14 : 2007-12-17 01:44:13 »
Взагалі новина передана з частковою втратою змісту. Другою вимогою Opera є змусити розробників IE дотримуватися веб-стандартів.

1. Стосовно видерти IE чи то пак MSHML вважаю зараз нереальним, і якщо чесно неправильним. Попередньо проінстальовані рішення інших виробників можливо зняло б частково проблему і при першому запуску діалог вибору оглядача за замовчуванням.
2. Змусити дотримуватися стандартів, при по суті відсутності останніх, теж не вважаю можливим. Нагадаю те що називають стандартами є всього лиш рекомендаціями W3C, проте головна проблема в їх якості, а також виписаності, оскільки багато з них грішать неточностями, а також невизначеностями.
Мої рефлексії на довкілля http://blog.sasnyk.name