під QT написано чимало софта, думаю, що воно буде на користь.
Nokia - пропрієтарщики відомі.
Цитата: Cthulhu від 2008-01-29 11:49:48Nokia - пропрієтарщики відомі.А Maemo чим такий пропрієтарний? Я от сумніваюсь що продукт загонять в тупик. Не для того вони купують опенсорсну компанію щоби її похоронити. Певно Sun теж збирається поховати MySQL?.. Але-ж Sun робить дуже багато для того-ж PostgreSQL, ліцензія якого позволяє взагалі закрити код окремого форка, перейменувати у бабу Ягу й продавати з перцем.
ЗІ До речі, щодо росту. Хтось бачив оцей анекдот? Тут, звичайно, можна багато чого сказати про криворуких девелоперів (за такі речі і правда треба по руках бити), але якщо взагалі виникає потреба в подібних хаках... тут привід задуматись і про дизайн тулкіту, і про мову, що дозволяє таке виробляти=)
А щось давнішого за квітень 2006 Ви не знайшли? Перевіряли? Зараз працює (Qt 4.4)?
Єдиним, на мій погляд, виходом зцієї ситуації є розробка повністю вільної бібліотеки на основі Qt та її розвиток силами незалежних розробників.
такі анекдоти можна застосувати і до GTK, та й взагалі до будь-чого, використання препроцесора - взагалі цікава штука, і мова тут не до чого,
на cpp можна взагалі свою мову написати, окрім того, я, наприклад, не бачив використання цього хаку в КДЕ, а проект досить великий
якщо ж говорити про мови, наприклад, в мене вилазить крива посмішка, коли на С намагаються робити об’єктне програмування, на кожен тип С роблять свій, і коли я бачу назви функцій по 50-55 символів...
але ж розмова тут не про це,
Qt був розроблений давно, і поки що досить себе непогано почуває, для С++ я, поки що, краще тулкітів не бачив.інша справа, що Nokia - таки проприетарщики ще ті, тобто можна очікувати зсув в сторону вбудованих рішень, але тут теж загадувати не можна, життя покаже
окрім того, якщо тулкіт є під GPL його завжди можна відгалузити
Цитата: DalekiyObriy від 2008-01-29 14:08:02такі анекдоти можна застосувати і до GTK, та й взагалі до будь-чого, використання препроцесора - взагалі цікава штука, і мова тут не до чого,Саме такий - не можна. І в інших мовах такої проблеми або не виникло б, або її було б неможливо так обійти.
#undef gint#define gint int#include <gtk/gtk.h>...
lib.h: void public_function();lib.c: void public_function() {} void private_function() {}using_lib.c: #include "lib.h" external void private_function(); main() { private_function(); }
P.S. до речі, цікаво, якщо модератор починає офтопік з холіваром, чи має він моральне право його модерувати?
Спочатку придумали Сі, потім об’єктно-орієнтоване програмування, а потім Сі++ та інші ОО-мови.
ЦитатаЄдиним, на мій погляд, виходом зцієї ситуації є розробка повністю вільної бібліотеки на основі Qt та її розвиток силами незалежних розробників.Q-GTK