Автор Гілка: KDE 4.0.1  (Прочитано 2596 раз)

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
KDE 4.0.1
« : 2008-02-06 04:15:49 »
Ну ось, здавалося б, пройшло якихось 3 тижні з часу виходу KDE 4.0, як ми маємо перший пакет виправлень, він же KDE 4.0.1.

Цитата
The KDE Community today announced the immediate availability of KDE 4.0.1. KDE 4.0.1 is a maintenance release which provides corrections of problems reported using the KDE bug tracking system and enhanced support for existing and new translations."

Анонс | Перелік виправлень

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3641
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: KDE 4.0.1
« Відповідей #1 : 2008-02-06 07:40:16 »
1. Шрифти. Можете мене застрелити, але я не знаю, навіщо в типовому інтерфейсі ліпити слонячий Sans Bold.
2. Панель. Розмір не міняється, і взагалі - принципово не настроюється. Діалог налаштувань складається строго з одного чекбоксу. Хто там що говорив про HIG?..
3. Кдєєшне меню. Мало того, що туди тепер можна лазити тільки на тверезу голову в альпіністській екіпіровці, так ще і виглядає просто потворно.
4. Конк. Тупо не запускається.
1) Поставив нормальні шрифти — мене вдовольнило.
2) Виправлено.
3) Мені сподобалося.
4) Запускається.

KDE все одно не потрібен?
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #2 : 2008-02-06 08:25:09 »
2. Панель. Розмір не міняється, і взагалі - принципово не настроюється. Діалог налаштувань складається строго з одного чекбоксу. Хто там що говорив про HIG?..
2) Виправлено.
Ура! Ура! Слава KDE! Тепер вінді точно капець! :D

От тільки питання - на холєри було з такою помпою релізити отой svn-снэпшот три тижні тому? І взагалі, changelog там аховий. Між бетами ff списки менші... Повеселило:
Цитата
- Prevent crash in KBugReport. See SVN commit 763406.

Такий - точно ні=) Але надія, що з 4.1 зроблять щось пристойне, залишається. До літа почекати треба.
« Змінено: 2008-02-06 08:25:30 від Cthulhu »

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2008-02-06 09:57:06 »
Ура! Ура! Слава KDE! Тепер вінді точно капець! :D
Я таке колись казав? ::) Не вірте піонерам Gtk, віндекапець відбудеться тільки після випуску Gtk# та GNOME 2.99! ;D

P.S. Це просто жарт, нічого більше. Згадав писк з приводу запуску Firefox 2.0, який нічим не відрізнявся від 1.5... :(
You're not alone
All used up

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2008-02-06 10:29:29 »
Off-topic:
Згадав писк з приводу запуску Firefox 2.0, який нічим не відрізнявся від 1.5... :(
Це, звичайно, так. Але. Ви, звичайно, будете сміятись (с), але зміни в ff3 вражають. Я дома поставив спробувати... і лишився на ньому. Реально помітив лише один глюк - при наборі адреси замість першого символу з'являється кракозябр. Але це, ніби, вже пофіксили. І одна маленька неприємність - Tab Mix Plus ще на ff3 не працює=)

Відсутній Rakot

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
« Відповідей #5 : 2008-02-06 10:34:34 »
Після оновлення до 4.0.1 не запускається konqueror з кде меню, треба поставити новий ярличок на робочий стіл чи панель. Панель швидкого запуску вже з привичного лівого боку, до цього було можна поставити ярлики тільки з правого. Дуже ще мало настроювань всього. Якщо удалити щось з панелі, наприклад менеджер вікон чи інше, то допомагає тільки повне убивання каталогу .кде4 і то з гному. Менше крахів програм, правда kwalett  не виправили. А саме гірше себе поводить konqueror, це взагалі фантастика просто неможливо нормально вийти в інтернет. Не має менеджера мережі :'(, а з кде3 не хочеться ставити щоб тягнути залежності.
Suse 10.0 OSS

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #6 : 2008-02-06 12:54:28 »
1. Шрифти. Можете мене застрелити, але я не знаю, навіщо в типовому інтерфейсі ліпити слонячий Sans Bold.
3. Кдєєшне меню. Мало того, що туди тепер можна лазити тільки на тверезу голову в альпіністській екіпіровці, так ще і виглядає просто потворно.
4. Конк. Тупо не запускається.
1) Поставив нормальні шрифти — мене вдовольнило.
2) Виправлено.
3) Мені сподобалося.
4) Запускається.

Все, Cthulhu перейде на KDE, можете св'яткувати зпопсовування ще одного фанатика GTK...

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2008-02-06 13:14:36 »
Off-topic:
Все, Cthulhu перейде на KDE, можете св'яткувати зпопсовування ще одного фанатика GTK...
ПОПСА, -и, ж., розм. 1. Те саме, що поп-музика.

ПОП-МУЗИКА, -и, ж. Напрям у сучасному музичному мистецтві, розрахований на невибагливого, масового слухача; музика, написана в дусі цього напряму.

А тепер питання: що типово ставитиметься у провідних дистрибутивах цього року? (Fedora, Ubuntu, etc.) Відповідь: щось строге і фантастично красиве (не Win2000 і не MacOS X).

Репліку розцінюю як провокацію (можливо, вдалу) флейму щодо вподобань, які і без того відомі, окремих осіб.
You're not alone
All used up

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2008-02-06 13:25:58 »
А тепер питання: що типово ставитиметься у провідних дистрибутивах цього року? (Fedora, Ubuntu, etc.) Відповідь: щось строге і фантастично красиве (не Win2000 і не MacOS X).
xmonad?

Репліку розцінюю як провокацію (можливо, вдалу) флейму щодо вподобань, які і без того відомі, окремих осіб.
Гм. Мене підозрюють в троллінгу?=)

Flame:
Щоб я ото добровільно писав на C++?? Та ні в жисть...
Дякую, я вже поїв.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2008-02-06 13:29:29 »
Гм. Мене підозрюють в троллінгу?=)

Ну не те щоб підозрювали  ::)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #10 : 2008-02-06 15:25:48 »
Знову піарю блог польського КДЕ-шника: http://jarzebski.pl/read/kde-4-rev-769800.so
Чому? Бо там скріншоти і навіть без володіння мовою видно, що саме змінилося.

— Нижню панель можна змінювати в розмірі, ура!
— У «Дельфіні» файли можна виділяти мишею без натиснення Ctrl, ура!
— У ftp Дельфін підтримує всі локальні фічі: тумби, теґи та коментарі до файлів.
— Аплет КАлгебра — калькулятор на панелі
— У мабутньому замість К Меню буде меню Raptor (скрін за посиланням). Поки що на стадії розробки.
— новий вигляд Амарок2 — гарно.
— Новий ефект КВін-у «Фліп Свіч» — схожий на ефект «Шіфт свіч» у компізі.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #11 : 2008-02-06 16:18:15 »
Off-topic:
Off-topic:
ПОПСА, -и, ж., розм. 1. Те саме, що поп-музика.

ПОП-МУЗИКА, -и, ж. Напрям у сучасному музичному мистецтві, розрахований на невибагливого, масового слухача; музика, написана в дусі цього напряму.

Насправді, це був жарт (і пожартував я виключно з Cthulhu). Я усіх Вас дуже поважаю, інакше Мене тут не було б...

Praporshic

• Гість
« Відповідей #12 : 2008-02-06 16:39:08 »
Off-topic:
Я усіх Вас дуже поважаю, інакше Мене тут не було б...
Це точно - забанили б миттєво  :D

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #13 : 2008-02-06 17:07:31 »
Панове, розбудите мене тоді коли KDE4 стане настільки доробленим, що його можна буде скачати і собі поставити не боячись натрапити на танці з бубном та різні підводні камені.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #14 : 2008-02-06 17:25:31 »
Панове, розбудите мене тоді коли KDE4 стане настільки доробленим, що його можна буде скачати і собі поставити не боячись натрапити на танці з бубном та різні підводні камені.
Можу до того часу приспати  ::)